Categoria 'Istorie, Muzee' - noiembrie 2008 - 6 prezentari

Bisericuta de lemn din Dorohoi

Pe strada Grigore Ghica V.V. – strada principală în oraşul Dorohoi – se găseşte o biserică veche, cu înfăţişare modestă, construită din lemn şi o arhitectură specifică zonelor muntoase.Forma arhitecturală este cea de corabie cu panta repede la acoperişul din şindrilă în solzi. Sub ferestre are de jurîmprejur, exterior, sculptat în bârne de stejar, o formă sculpturală de odgon de corabie ce simbolizează „speranţa creştină”.

Casa Regala de Romania partea 1 Vers.4

Casa Regala de Romania Partea 1 Versiunea 4

Casa Regala de Romania partea 2 Vers. 4B

Partea adoua a "Casei Regale de Romania versiunea 4B" in continuarea celei precedente ambele laolalta intrece volumul acceptat.

Catedrale

Cateva din cele mai frumoase catedrale din lume.

Ierusalimul Sfânt

“Zece măsuri de frumuseţe i-au fost dăruite lumii întregi, iar nouă le-a luat Ierusalimul...” “Nu există frumuseţe mai măreaţă decât cea a Ierusalimului” Ieruşalaim (Ierusalim) = Ir şel şalom = Oraşul Păcii Orişicine care va merge pe străzile Ierusalimului, va păşii prin strâmtorile sale vechi, ori se va urca în vârful turnurilor sale, ori pe piscurile munţilor ce-l înconjoară, nu va putea să nu se mire de frumuseţea oraşului. Precum nici nu va putea rămâne indiferent la norul duhului ce învăluieşte oraşul din toate părţile, făcându-l ca o stâncă ce absoarbe pelerini aparţinând tuturor categoriilor, nuanţelor şi sexelor.

Muntele Templului - IERUSALIM

Muntele Templului - o privire asupra locurilor neaccesible publicului… Preferabil de a viziona această prezentare după ce aţi vizionat - "Ierusalimul cel Sfânt" - categoria Educaţionale

Noutati pe email

Daca doresti sa primesti noutatile pe email, aboneaza-te folosind acest formular.