Publicitate

Categoria 'Istorie, Muzee' - octombrie 2019 - 2 prezentari

Bucuresti 1916, ocupat de trupele Puterilor Centrale

Bucuresti 1916, ocupat de trupele Puterilor Centrale

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (2 voturi)

Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Cornel O. P. (este autorul)
Data: 08.10.2019
Vizualizari: 273 in total, 6 pe zi
Descarcari: 76 in total, 1 pe zi
Comentarii: 1
Descriere: Bătălia pentru București a fost ultima bătălie a campaniei românești din anul 1916. Forțele româno-ruse, circa 150.000 de oameni, au fost conduse de generalul Constantin Prezan, în timp ce forțele Puterilor Centrale, circa 250.000 de oameni, s-au aflat sub comanda generalilor August von Mackensen și Erich von Falkenhayn. La 6 decembrie 1916 trupele germane au intrat în București și l-au ocupat. Guvernul a fost obligat să se retragă în Moldova.
ILIADA (1) - Introducere

ILIADA (1) - Introducere

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (3 voturi)

Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 20.10.2019
Vizualizari: 271 in total, 8 pe zi
Descarcari: 61 in total, 1 pe zi
Comentarii: 4
Descriere: În mitologia greacă, războiul troian a fost precedat de câteva evenimente importante.La nunta lui Peleus și a lui Thetis din Olimp, toți zeii sunt invitați, cu excepția lui Eris, zeița discordiei. Din răzbunare, ea le aruncă un măr de aur pe care erau cuvintele "celei mai frumoase".Trei zeițe, Hera, Athena și Afrodita, revendică mărul.Cu scopul de a pune capăt litigiului, Zeus trimite pe Hermes și pe cele trei zeițe, pe muntele Ida, la Paris, un păstor (de fapt un prinț troian) pentru a alege câștigătoarea. Paris oferă mărul Aphroditei (Zeita Iubirii), care i-a promis dragostea celei mai frumoase femei din lume (Elena).Potrivit unor versiuni, ajungând în Sparta, el a sedus-o cu ajutorul Afroditei pe Elena (care era soția lui Menelau, regele Spartei), și a convins-o să fugă cu el, sau a răpit-o, și a dus-o în Troia.Furios pentru acest afront, Menelau s-a dus la fratele său Agamemnon, cel mai puternic dintre regii greci, și împreună au pornit o expediție uriașă pentru a merge la Troia, a o recupera pe Elena și a distruge orașul.Acesta a fost motivul și începutul razboiului troian, care a durat zece ani, despre al cărui sfârșit ne povestește Iliada, o epopee în 24 de cânturi, atribuită lui Homer

Publicitate

Statistici

Avem peste 23560 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion