Publicitate

Categoria 'Istorie, Muzee' - noiembrie 2019 - 2 prezentari

ILIADA (2) – Razboiul  troian

ILIADA (2) – Razboiul troian

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (4 voturi)

Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 04.11.2019
Vizualizari: 227 in total, 12 pe zi
Descarcari: 44 in total, 2 pe zi
Comentarii: 6
Descriere: Războiul troian este un conflict legendar în mitologia greacă, a cărui istoricitate este controversată, fiind încă subiect de dezbatere. Majoritatea grecilor clasici credeau că războiul a fost un eveniment istoric, dar mulți credeau că epopeea homerică a exagerat evenimentele pentru a se potrivi cerințelor poeziei. Conform legendelor și miturilor războiul a fost declanșat de prințul troian Paris care a răpit-o (sau sedus-o) pe Elena, soția regelui Spartei, Menelau. Ca represalii, Menelau, soțul înșelat, și fratele său Agamemnon, împreună cu majoritatea regilor greci, pornesc o expediție pentru a asedia Troia.In Iliada sunt relatate faptele de vitejie excepțională făcute de eroi neînfricați, ca Ajax, Ahile, Hector sau Patrocle și felul în care zeii și zeițele au intervenit direct în sprijinul cele două tabere.Iliada este o epopee compusă din 24 de cânturi, atribuită lui Homer, în care este povestit al zecelea an al războiului troian, fiind considerată o operă fondatoare a culturii grecești, apoi a culturii romane, și a fost o sursă de inspirație pentru mulți artiști și scriitori.
ILIADA (3) – EPILOG

ILIADA (3) – EPILOG

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (2 voturi)

Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 07.11.2019
Vizualizari: 152 in total, 10 pe zi
Descarcari: 38 in total, 2 pe zi
Comentarii: 2
Descriere: Războiul troian și urmările sale au constituit subiectul unui vast ciclu epic, "ciclul troian".Victoria lui Ahile care îl ucide în luptă directă pe conducătorul troian Hector, nu a pus capăt razboiului.Intr-un final, aheii reusesc sa patrunda in cetate, prin viclesugul calului troian. Grecii au ars apoi din temelii cetatea și au împărțit prăzile și sclavii luați prizonieri.. Războiul dintre troieni si ahei a durat zece ani, timp in care multi eroi au murit, si din tabăra Eladei (Ahile, Ajax, Patrocles) si din cea a Troiei (Hector, regele Priam și fiul său Paris). Ceea ce s-a întâmplat după sfârșitul războiului troian este povestit in Odiseea si Eneida.

Publicitate

Statistici

Avem peste 23560 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion