Publicitate

ADEVĂRATA ISTORIE A ROMÂNILOR, partea 13-a - Vizualizare online

  • Currently 7.79/10

7.8 steluţe (19 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.

Reveniti maine pentru a vizualiza prezentari! Multumim pentru interes! :)

Descriere: Istorie se cheamă ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, nu ceea ce am vrea să se fi întâmplat, declara în urma cu aproape un secol poate cel mai mare istoric român Nicolae Iorga. Un adevăr cu valoare de postulat, dacă luăm în calcul zecile de mistificări care au avut ca subiect istoria românilor. Vreme de peste două luni de zile, prin cele 30 episoade, vă voi prezenta în sumar evoluția principală a etapelor istoriei ROMÂNILOR. Sper că prin aceste episoade, am adus o rază de lumină asupra evenimentelor tulburi care au marcat aproape două milenii de istorie valahă. Azi episodul, „13” Toader Bendriș

Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Vizualizari: 4045 in total, 1 pe zi
Descarcari: 333 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (1)

Foarte frumos realizat: felicitări!!!
Sper să nu Vă supărați dacă vă propun o corectare. Renegatul Scipione Cigala (cu o singură L ) nu a fost neapolitan ci genovez, de familie nobilă, din cele mai vechi ale Republicii marinare. Capitan sub familia genoveză Doria, capturat de Otomanii a renegat Creștinismul și a militat în oștile turcești, ajungând chiar mare vizir sub Mehmed III. De către turcii este cunoscut și azi ca Cığalazade Yusuf Sinan Paşa sau Cağaloğlu Yusuf Sinan Kapudan Paşa. La Istambul există și azi cartierul care poartă numele lui Cağaloğlu, unde și azi e vizibil hamamul care și-l construise. Tot lui Scipione Cigala cântărețul genovez Fabrizio De André i-a dedicat cântecul ”Sinŕn Kapudŕn Pasciŕ", în limba genoveză, ca și restul cântecului albumului în care a fost publicat, anume "Creuza de Mä" (în traducere aproximativă ”Potecă de mare” ). Mă rog.... chiar dacă e original cântecul, evident autorul își exprimă mândria pentru concetățeanul care a devenit mare și apreciat de străinii (că de: să nu uităm că Genovezi erau în relații bune cu Otomanii și tot datorită lor flota lui Mehmed a reușit să acceseze portul Constantinopolului, ocolind puternicul sistem de apărare al orașului), privind lucrurile din afară și considerând cu ce preț personajul și-a câștigat notorietatea, sincer să fiu, chiar nu știu cât de mult ar putea un popor să fie mândru de un asemenea concetățean.

Vedasharmă, 15.03.2014, 14:41

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23320 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 15 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion