Publicitate

ADRIAN PAUNESCU-poezii de dragoste (II) - Vizualizare online

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (3 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Adrian Păunescu a fost o personalitate polivalentă care a atins culmile gloriei poetice în inima și neuitarea multor iubitori de poezie.Poeziile sale de dragoste sunt emoționante prin mărturisirile lor nebănuite și neașteptate, de o intensitate lirică uimitoare și dureroasă, de multe ori.Așa cum poate oricine să descopere în librării și pe Net, așa cum am făcut și eu, și vă invit s-o facem împreună, cu acest al doilea pps dintr-un ciclu care va continua...

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Vizualizari: 310 in total, 3 pe zi
Descarcari: 59 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (5)

Mi-a placut intotdeauna poeziile lui Adrian Paunescu.
Multumesc pentru ele.
Helmut
P.S. Astept confirmarea ta. Acum se aude muzica ?

Helmut Gürtler, 14.09.2019, 00:04

„Două lucruri sunt imposibile: a vedea cu ochii pe Dumnezeu şi a povesti dragostea.”, spunea Adrian Păunescu și totuși, el a povestit-o atât de frumos în versurile inspirate de marile iubiri din viața lui.
Dăruit cu un mare talent, o energie nemăsurată și o extraordinară carismă, poetul a cucerit și a fermecat multe inimi, a fost iubit, adorat de multe femei, dar și el, la rândul lui a iubit cu o pasiune devastatoare, mistuit de focul iubirii.
Probabil că, așa cum spunea cineva, „poetul din el avea nevoie de muze care să-i alimenteze torenţial marele har artistic.”
Într-un interviu acordat revistei Tango, Păunescu dezvăluia, aproape surprinzător, anumite detalii ale iubirilor lui. Astfel, referindu- se la numărul acestora, “bardul de la Bârca” mărturisea: “Nu cred că ştiu să număr, nu în sensul că ar fi foarte multe. Cred că trei. Deşi consider că sunt nedrept. Trei şi 14 – pi. Aproape că n-aş putea hotărî. E ceţos totul”.
De altfel, în poezia „Iertările”, el singur își mărturisește infidelitățile și regretul de a fi „călcat strâmb”, față de soția pe care o iubea: „Ai să mă ierţi în fiecare noapte
Şi-am să te mint în fiecare zi
Şi cât putea-va sufletul să rabde
Cu cât îţi voi greşi te voi iubi”.
Felicitări, Adrian, pentru realizarea unei prezentări minunate, ai ales unele dintre cele mai frumoase poezii de dragoste ale regretatului și talentatului poet! Recitirea lor pentru mine a fost o mare bucurie! Mulțumesc!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Teodora Buiţă, 19.09.2019, 07:15

Iți mulțumesc Teodora Buiță, pentru bucuria împărtășită cu mine, recitind câteva din frumoasele poezii de dragoste ale vulcanicului poet, cunoscut de mulți pentru alte dimensiuni ale personalității sale...
După cum cred ca ai remarcat, imaginile cu versurile sale le-am gasit pe Net, postate de alți foarte mulți iubitori ai lui Adrian Păunescu...
Pentru mine a fost aproape o surpriză, o surpriză neașteptată și plăcută, să descopăr identitatea unora dintre ei, în majoritate femei, mai tinere sau mai în vârstă.
Și pentru mine a fost un prilej de mare bucurie să recitesc de multe ori fiecare din poeziile lui, pe măsură ce le găseam și le includeam in pps, căutând ritmul potrivit de prezentare a lor.
Sper să reușesc sa finalizez și să ne bucurăm împreună și de episodul III al Poeziilor de Dragoste trăite de Adrian Păunescu...
O poeta a dragostei, ca tine, nu cred că va lipsi de la întâlnire...

Adrian TOIA, 19.09.2019, 08:23

IUBITA MEA,SA NE-ARUNCAM IN MARE
SI SA TRAIM IN MARE NEINFRANT....

CU TINE ,E MAI RAU SI E MAI BINE
CU TINE REINCEPE VIATA MEA ....

CA ASTA E IUBIREA CEA MAI MARE
SA VEIZI CU OCHII CELUILALT,ADANC ...

SI BRUSC AM INTELES CA FARA TINE
NICI EU IN TOATE MINTILE NU SUNT ...

Minunat !!!
Multumesc ADRIAN pentru aceasta duminica plina de poezii de dragoste,
numai bine si o duminica frumoasa si tie,ANGELICA.

Angelica1, 29.09.2019, 04:43

Daca este duminică, Angelica1, îndrăgostita de poezie, se uită pe NICEPPS și are surprize plăcute...
Ai timp numai duminica ?
Cred ca ştiu de ce dintre toate versurile citate, ai pus pe primul loc pe acestea....
IUBITA MEA,SA NE-ARUNCAM IN MARE
SI SA TRAIM IN MARE NEINFRANT....
Multumiri pentru comentariu si apreciere

Adrian TOIA, 29.09.2019, 11:42

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23590 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 2 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion