Publicitate

Amintirea lui EMINESCU – sculpturi - prezentare PowerPoint

  • Currently 9.25/10

9.3 steluţe (4 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 13.01.2016
Vizualizari: 2303 in total, 2 pe zi
Descarcari: 335 in total, 0 pe zi

Descriere: Oricate s-au facut si se vor face nu vor fi de ajuns pentru a-l omagia pe Eminescu, a carui zi de nastere este pe 15 ianuarie.

Publicitate

Comentarii (6)

Multumesc Adrian pentru aceasta postare, splenda recitare,frumoasa
documentare cu sculpturi,minunat ,felicitari,Angelica.

Angelica1, 13.01.2016, 03:22

Un montaj foarte reusit, un pps care face cinste poetului national, parca un pic intrat intr-un con de umbra in valtoarea vietii contemporane. Din pacate, poate peste niste zeci de ani nici un alt Adrian Toia nu o sa se mai gandeasca la Eminescu. Este dureros, dar cred ca asa o sa fie.
Vreau sa remarc un singur lucru, care nu depinde de tine, Adrian, si anume monotonia si lipsa de originalitate a sculpturilor lui Eminescu. Singura, cea de la Paris, care face o nota aparte. Sa fii un geniu si sa nu se gaseasca chiar nimeni sa-ti faca o statuie aparte! Asta e! Multumim, Adrian, pentru idee si originalitate.

maia / angi, 13.01.2016, 04:24

Foarte frumoasa prezentare si recitarea a fost pe masura !
Felicitari !

atics, 15.01.2016, 02:44

Si eu iti multumesc Maia/Angi pentru gandurile tale si pentru aprecierile facute la adresa acestui pps Eminescu, pe care l-am dorit, omagial.
Din pacate, nu monotonia unor statui este cel mai suparator lucru la statuile lui Eminescu.
De altfel cred ca putem distinge intre stilul conventional existent in unele cazuri si stilul inspirat de expresia geniului eminescian – cum apare in Statuia de la Ateneu si bustul bronz, ale lui Anghel sau busturile lui Murnu, Nicapetre si Dubinovschi ca si la cateva sculpturi din Chisinau si Cernauti (ca sa dau cateva exemple de viziune ne-conventionala)
Mult mai suparatoare este uitarea care se instaleaza acum si nu peste nu srtiu “cate zeci de ani”, cum anticipezi tu cu tristete
Am constatat cu ocazia documentarii si realizarii acestui pps – ca starea multor statui este deplorabila, iar multe fotografii sunt de calitate destul de slaba si de aceea a trebuit sa fac unele concesii pentru a le pune in pps.
Dar asa cum spuneam in descriere – Eminescu nu va fi uitat cat timp vor exista romani in lume...

Adrian TOIA, 16.01.2016, 02:44

Ca în fiecare an, dacă este 15 ianuarie, este... Eminescu, este zi de sărbătoare şi de bucurie, pentru că am avut norocul ca la această dată să se nască în ţara noastră, „cea mai importantă voce poetică din literatura română”. Şi cum îl putem mai bine sărbători, decât amintindu-ne cu iubire de marele geniu şi omagiindu-l prin creaţii personale?
Mulţumesc, dl. Adrian, pentru frumosul dvs. dar de suflet, dedicat marelui nostru poet naţional, Mihai Eminescu, autorul despre care Titu Maiorescu spune că „a fost înzestrat cu darul de a întruchipa adânca sa simţire şi cele mai înalte gândiri într-o frumuseţă de forme, sub al cărei farmec limba română pare a primi o nouă viaţă”!
Privind la chipul celui mai iubit poet român (chiar dacă la unele statui calitatea nu e foarte bună, important este că ele există;), v-am urmărit prezentarea cu multă emoţie!
Felicitări pentru o realizare minunată!

Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 16.01.2016, 16:57

Constat cu bucurie ca sunt iubitori ai lui Eminescu care apreciaza pps omagial facut de mine, cu toate concesiile pe care a trebuit sa le fac din cauza calitatii slabe a unor fotografii.
Exista insa si persoane, ca doamna Marina M (membra Nicepps din 07.05.2015, care nu a facut si nici nu a postat inca nici un pps) care este de alta parere – ceea ce este normal intr-o colectivitate atat de diversa cum este cea de pe NICEPPS.
Doamna Marina M a notat cu 7 Amintirea lui Eminescu – Statui,
De altfel a dat totdeauna note intre 5 si 7 pps facute de mine dar nu a explicat printr-un comentariu notele acordate.
O invit ca daca se mai uita la pps facute de mine sa posteze si un comentariu explicativ la nota acordata (care poate mi-ar fi de folos, ca autor de pps) Si poate il va ajuta si pe Helmut, ale carui pps sunt notate cu 1...
Cu multumiri tuturor

Adrian TOIA, 17.01.2016, 03:31

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22050 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1070 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 18 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.