Publicitate

Atât de dulce...Mihai Eminescu - Vizualizare online

  • Currently 7.52/10

7.5 steluţe (150 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Între marile teme,proprii creației lui Eminescu, alături de meditația asupra artei,asupra vieții sociale sau asupra existenței în general, slăvirea iubirii și a frumuseților naturii ocupă un loc întru totul deosebit.Îzvorâte din sensibilitatea pură, excepțională a poetului din melancolia lui structurală și, deopotriva, din nepotolita lui sete de viață, de perfecțiune, de absolut, iubirea și dragostea de natură se îngemanează în poezia lui Eminescu, constituind o temă unitară, care-i lărgește și-i întregește universul liric, de o grandoare și autenticitate uimitoare și de o permanentă și înalterabilă actualitate estetică. La Eminescu, iubirea și natura nu formează ceea ce numim un capitol aparte, nu se izolează tematic, ci se constituie ca urmare a unei atitudini, a unui tonus fundamental, care luminează și tulbură deodată, cele două sentimente, convertindu-se într-o stare sau o forță cosmică care urmarește, hotărăște și împlinește destinul ființei umane. Mai mult decât atât, împătimit de viață, Eminescu este prin excelență un poet al iubirii și naturii, căci, mai cu seamă, cu poezia iubirii și naturii din creația sa se produce acel salt uluitor în dezvoltarea liricii noastre, lărgindu-i nemăsurat orizontul și îmbogățind-o pe toate laturile, de la lumea simțămintelor, a ideilor și atitudinilor până în domeniul limbii, al simbolurilor și muzicalității versurilor.Poezia„Atât de dulce...” face și ea parte din suita de poezii ale iubirii și în mod deosebit a dragostei față de natură.Am ales ca temă a acestui pps, poezia„Atât de dulce...”care prin imagini muzica atașată s&#

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Vizualizari: 15709 in total, 4 pe zi
Descarcari: 803 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (19)

Domnule Bendris Toader,
Cand eu v-am dat un 10,erau doua voturi totalizand 5.5.
Nu voi intelege niciodata cine ar putea da astfel de note unui AUTOR,care isi pune si sufletul,de-ar putea,pentru a realiza ceva atat de frumos.
Stiu ca admin,si acum vorbesc cu el,ma va trimite pe forum sa discutam asta,dar eu prefer aici,unde intra mai multa lume sa citeasca,sa priveasca,sa ne "judece"cu astfel de note.
Si acum vorbesc si din punctul meu de vedere.
Nu-mi vine sa cred cum se bat cap in cap comentariile cu voturile.
Nu stiu nici eu ce idee sa va dau,dar ar trebui altfel date aceste voturi.
Am mai discutat si pe forum aceste lucruri si s-a adeverit exact de ce imi era teama.
Si anume ca autorii vor fi notati mai prost decat neautorii,care nu fac altceva,decat sa le posteze.
Stiu ca o sa aud ca este votata lucrarea,nu autorul,tocmai de aceea nu-mi convine cum se voteaza,si cred ca nu numai eu sunt de aceasta parere.
Ce are aceasta lucrare atat de muncita,de reusita,de avea nota doar 5.5?
Cred ca ar trebui ca cel care voteaza sa-si deschida un cont si sa-si motiveze nota.Ca la scoala,cand profesorul iti da o nota,iti spune si de ce ti-o da.
Parerea mea este ca aproape toti autorii lucreaza foarte frumos,si vad voturi care lasa de dorit.
Parca nici nu-ti mai vine sa mai postezi,cand vezi nedreptati.
Trebuie schimbat ceva.
Sper ca nu am suparat pe nimeni,cu nimic.
Cu mult respect pentru toti si toate,
Cristina G.

Cristina G, 13.01.2011, 04:26

10 stele si eu, mai sunt si vizitatori care se distreaza cand noteaza si nu apreciaza prezentarile.

ciprian / cipet / ciprian petraru, 13.01.2011, 07:01

Îți mulțumesc CRISTINA G.pentru aprecieri, și mai ales pentru observațiile corecte,competente și la obiect.Ai dreptate atunci când spui despre modului în care este apreciată munca autorilor.Cred că până nu schimbă ceva comisia de la nicepps.ro în privința notări,prcum și multe altele,personal nu mai trimit nici un pps.
Fac un apel la toți cei care produc pps-uri să se asocieze cu noi și să facă acelaș lucru. Numai un aspect vreau să dau:Toate pps-urile relizate de mine în cinstea aniversări zilei de naștere al marelui poet Național MIHAI EMINESCU au fost vizionate de foarte multă lume,competenți de cultură,care au adus aprecieri deosebite la pps-urile:„Sara pe deal”,”Dorința”,„Atât de dulce”,„MIHAI EMINESCU-Luceafăr nestins”,„O rămâi”și un anume „ANGHEL” vine să facă praf pe cei cu care am colaborat,privind Proiectul de amplasare a statui lui MIHAI EMINESCU pentru prima dată la New York,insă nu a vorbit nimic de partea munci la acest pps.Sigur că răspunsul meu a fost clar:Eu nu am făcut proiectul,nici statuia ,am realizat UN PPS,iar cei de la nicepps.ro nu au lut nici o poziție,sau au luat-o și eu nu știu.Stimată CRISTINA G. mă asociez și eu cu dumneavoastră.Aștept în schimb un răspuns clar,tranșant și cu măsuri concrete în tot ce noi am sesizat.
Stimați domni de la nicepps.ro noi realizăm aceste pps-uri din plăcere,fără nici o plată și NU permite-mi nimanui să-și bată joc de munca noastră.
T.Bendriș

Bendris Toader, 13.01.2011, 07:40

Dar ce v-ati mai pornit. Ca si astia cu benzina. ŞD

Revenind la lucruri serioase: tare curios as fi ce s-ar intampla daca ati primi toate comentariile pe care le pun vizitatorii. De exemplu, unii devin foarte agitati cand intalnesc prezentari parolate. Parerea mea este ca n-au de ce sa se agite...

Probabil daca am lasa toate comentariile sa ajunga si la dvs, atunci nu s-ar mai bate cap in cap comentariile cu stelutele.

Faptul ca pe site nu permitem un limbaj vulgar nu inseamna ca lumea a devenit mai buna. Din pacate...

Admin, 13.01.2011, 08:29

Din păcate,mă așteptam la un altfel de răspuns.Noi nu avem nimic comun cu cei la care vă referiți(cu benzina,care și ei au dreptate),noi facem o muncă gratuită,iar ei.....?Lumea e cum e,dar ce te faci cu.....ști.T.Bendriș

Bendris Toader, 13.01.2011, 08:49

Cand faceam referire la cei cu benzina, ma refream strict la tonul mesajului dvs. Am primit zilele astea mai multe mesaje care indemnau populatia la a nu cumpara benzina in nu stiu ce zile. :)

Admin, 13.01.2011, 12:23

Admin,tu esti liantul dintre noi si public.Tu esti in masura sa schimbi ceva.
Ce te rugasem eu,era sa schimbi sistemul de votate,printr-un cont deschis,ceva...nu stiu.
Asa cum spui ca sunt si comentarii vulgare,tot asa(cum spune si Cipet),sunt si persoane care nu au ce face si dau note la intamplare.
Cel ce intra pe site,sa se poata loga,daca vrea sa comenteze sau sa voteze.
Si sa si motiveze nota pe care o da.Am mai spus asta.Asa cred ca este firesc sa fie.Asa este fair-play.
Cand vezi nota 1 la un autor,inseamna ca a copiat?Daca da,atunci cel ce a sesizat asta ,sa si poata spune.
Nu vreau sa se ajunga la nu stiu ce polemici,sau sa ne abatem de la subiect.
Eu cred ca am fost destul de politicoasa,am incercat,cat de cat sa ma fac inteleasa,la obiect.
Si-mi mentit punctul de vedere,acela ca nu-mi convine sistemul actual de votare.
Va doresc o zi frumoasa,tuturor.
Cu respect,
Cristina

Cristina G, 13.01.2011, 23:31

Despre inregistrare pe site, am deschis aici un subiect: http://forum.nicepps.ro/inregistrarea-utilizatorilor-pe-site-t44.html

Daca lumea nu a raspuns, am inteles ca nu reprezeinta o prioritate.

Daca ar fi sa continui rationamentul tau, ce rezolvi daca omul isi face un cont pe site "daniel" si incepe sa voteze prezentari cu nota 1. Bun, sa zicem, il bannezi. Dar isi face un alt cont, "daniel22"... si aceeasi treaba. Il bannezi din nou? Pana cand? Sau cum?

Intreb sincer asta, vreau sa inteleg cum vezi problema cu conturile. :)

Daca doresti sa-i lasi pe oameni sa-ti dea doar note si comentarii pozitive, si pe celelalte sa le cenzurezi, se poate si asta... dar ne-am intoarce inainte de '89.

Si nu cred ca majoritatea si-ar dori asta...

Admin, 14.01.2011, 00:33

Minunat !
Felicitari pentru creatie !
Prezentarea "Atât de dulce...Mihai Eminescu " este bine realizata iar imaginile sunt superbe .
Cu respect si admiratie , sami_sonya(adriana)!

sami sonya adriana, 14.01.2011, 01:33

Superba ofranda adusa Lucefarului,cu dragoste,cu intelepciune,cu mare suflet si iubire ,cu respect ,ptr.noi,toti ,urmasii si beneficiarii Poetului Nepereche.Multumiri,stima si felicitari.

ARIES, 14.01.2011, 20:04

poezia lui eminescu evoca o imagine a lumii inzestrata cu toate dimensiunile prelungite pana la limita lor cea mai indepartata. inaltimea, adincimea, extensiunea acestei lumi in toate directiile sunt imense si fara nici o analogie in tot ce au scris poetii romani mai inainte. in vastul univers al poeziei eminesciene, gandul omenesc este purtat pana la ultimele si cele mai inalte intrebari ale lui si sentimentele omenesti sunt urmarite in ecourile lor cele mai profunde.

aryana, 15.01.2011, 08:05

Îți mulțumesc din suflet ARIES pentru apreciere și moralul creatorului,și mai ales pentru cei ce simt românește,iubesc cultura,pe creatorii minunatelor valori nestinse-MIHAI EMINESCU,precum și urmași de valoare ai ROMÂNIEI.T.Bendriș

Bendris Toader, 15.01.2011, 08:50

Magnifica prezentare!Felicitari!

magda cozma / magda , 07.03.2011, 13:43

Felicitari! Am votat si eu. Am citit comentariile si ma simt datoare sa va felicit. Si eu am facut prezentari dar nu le-am publicat, inca nu mi-am facut curaj. Tin sa va spun ceva , atat autorului cat si celor ce au comentat. Intr-o zi m-am dus la duhovnicul meu si m-am plans de rautatea lumii care ma apasa. Acesta m-a privit cu blandete si mi-a spus. Stii ca licuricii nu pot lumina intreaga noapte transformand-o in zi dar ei lasa cate o mica dara de lumina prin locul prin care au trecut.
Felicitari si sa stii ca este important ca prin ceea ce faci ne incalzesti sufletul.

fana / stefana, 05.07.2011, 05:38

Bună Ștefana! Meriți sincerele mele mulțumiri pentru felul în care ai comentat acest pps, ești credincioasă, sinceră și obiactivă.Dacă tot ai adus vorba legat de pps-uri că ai făcut, eu te îndemn să le pui pe pe PowerPoint merită. Nimic în astă lume nu poate fi perfect, așa că trebuie să-ți învingi teama și întră în rândul nostru.Bravo pentru comentariu.
Cu stimă T. Bendriș.

Bendris Toader, 05.07.2011, 22:41

Multumesc pentru incurajari. Cred ca pana la urma imi voi face curaj. Va multumesc pentru caldura mesajului .

fana / stefana, 25.07.2011, 02:39

Nu toata lumea stie sa aprecieze frumosul.De aceea opiniile difera de la caz la caz.Daca ai creat ceva minunat cu sufletul, Dumnezeu stie , si El va da nota 10.Nu avem de ce sa ne suparam foarte tare pe oamenii care nu stiu sa aprecieze calitatea, munca si cum spuneam putin mai sus , frumosul .Trebuie sa ne rugam intens pentru oamenii care nu stiu inca sa aprecieze, la Dumnezeu , sa le dea multa lumina si activarea simtamintelor.
Daca realizam prezentari in PowerPoint, le facem cu scopul de a invata, atat noi cat si pe cei din jurul noastru , practic spre evolutia noastra, a oamenilor nicidecum pentru note.
Respect pentru toti oamenii , atat pentru cei care creaza, posteaza si comenteaza !
Domnul Bendris Toader , felicitari pentru creatie !Este minunata creatia dumneavoastra!

o_noua_zi / hi_ji / kity / miruna / iulian / laleaua_rosie / kyti_cat / maria / myruna / mary / valentina / lumina_iubirii / ivona, 25.07.2011, 03:34

Vă mulțumesc din tot sufletul Lumina_iubirii, pntru frumoasele cuvinte aduse la adresa munci mele. Cu stimă și respect vă, adresez aceleași sentimente la adresa felului cum gândiți și știți să apreciați o asemenea muncă. Și în viitor sper să nu vă dezamăgesc. T.Bendriș

Bendris Toader, 25.07.2011, 08:03

Stimată Ștefana, îți mulțumesc pentru frumoasele cuvinte alese în aprecierea muncii mele și în mod deosebit asupra felului în care ști să analizezi un asemenea lucrare. Și eu te felicit și-ți doresc să ai mai mult curaj în tot ce faci. Bunul DUMNEZEU să te binecuvânteze cu tot ce-ți dorești!
Cu stimă, T.Bendriș

Bendris Toader, 25.07.2011, 08:08

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23430 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 4 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion