Publicitate

Ateneul Român. Marea Fresca a Neamului -audio(Averio) - prezentare PowerPoint

Categoria: Arta, Pictura
Primita de la: Averio (V.I.) (este autorul)
Data: 10.03.2016
Vizualizari: 1613 in total, 1 pe zi
Descarcari: 324 in total, 0 pe zi

Descriere: Clădire emblematică pentru capitala României, București, Ateneul Român este o grandioasă sală de spectacole. Aici are sediul și Filarmonica ”George Enescu”.
Inaugurat în anul 1888, edificiul a fost restaurat, consolidat și modernizat, fiind trecut din anul 2004 în Lista Monumentelor Istorice și de arhitectura de valoare națională și universală, precum și în Patrimoniului European, din anul 2007.
Marea frescă circulară din interiorul sălii de spectacole a fost finalizată abia în anul 1938, fiind pictată de un colectiv condus de profesorul/pictorul Costin Petrescu.
Atât lucrarea de construcție a edificiului cât și pictarea marii fresce s-au făcut din fonduri obținute prin colecte publice, cunoscute sub sloganul ”Dați un leu pentru Ateneu!”

Pictura realizată în tehnica „al Fresco”-pe tencuială proaspătă, este alcătuită din 25 de scene reprezentative din istoria României.

Publicitate

Comentarii (3)

Slujind frumoasei idei că istoria naţională trebuie prezentată ca o carte deschisă, în care fiecare privitor să găsească ceva din măreţia trecutului şi astfel să mediteze la valorile spirituale, morale ale poporului nostru, fresca Ateneului Român este semnificativă pentru caracterul emblematic al monumentului.
Mi-a plăcut felul cum ai conceput realizarea videoclipului, descrierea succintă a scenelor cu valoarea lor ideatică, din "povestea glorioasă a neamului" , la fel şi muzica aleasă. Aşa că, dragă Veronica, de la mine ai 10 steluţe şi cele mai sincere felicitări!
Cu mult drag,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 13.03.2016, 19:54

Când e vorba de țara ta, niciodată nu este prea mult. Să o iubești, să o respecți, să o prețuiești, să te mândrești ca aparții acestui pământ și neam, să nu uităm valorile... Prezentarea mea este doar un strop dintr-un nor de ploaie ce udă pământul la ceas de trebuință.
Mulțumiri din suflet pentru apreciere și notare.
Cu aceeași stimă pentru creatoarea Teodora Buiță

Averio (V.I.), 14.03.2016, 01:19

Mă alătur comentariului lui Averio: ”Când e vorba de țara ta, niciodată nu este prea mult. Să o iubești, să o respecți, să o prețuiești, să te mândrești ca aparții acestui pământ și neam, să nu uităm valorile.”
pentru țara mea și valorile sale, 10 steluțe și felicitări autorului.
Cu respect Teodor P

Teodor P, 14.03.2016, 01:32

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22740 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1072 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 20 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion