Publicitate

AURORE POLARE - prezentare PowerPoint

  • Currently 9.67/10

9.7 steluţe (3 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Natura
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 06.05.2018
Vizualizari: 1386 in total, 5 pe zi
Descarcari: 195 in total, 0 pe zi

Descriere: Pe NICEPPS exista si alte cateva frumoase pps cu Aurore boreale.
Aurora polara este un fenomen optic ce consta într-o stralucire intensa observata pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului si interactiunii particulelor de vânt solar cu magnetosfera, campul magnetic terestru, protectorul vietii pe Terra…
Ceea ce incerc sa ilustrez si sa explic in acest pps este cum se formeaza si apar Aurorele polare, fenomene naturale spectaculoase si posibil de vizionat de turistii pasionati…
Va urez deci, calatorie placuta…

Publicitate

Comentarii (3)

Multumesc Adrian pentru acest pps. plin de culoare ,
a fost o calatorie placuta ,colorata ,interesanta,tot
timpul ai ce invata prin intermediul acestor pps.
Astept si urmatorul,sa vad pe unde o sa ne mai duca pasii.
Felicitari,Angelica.

Angelica1, 10.05.2018, 10:39

Multumesc Angelica1 pentru aprecierile tale si ma bucur daca ai invatat ceva despre Aurorele polare, din pps-ul meu…
Am dorit sa ilustrez in acest pps nu numai frumusetea aurorelor polare, ci si „secretul” putin cunoscut si nebanuit de multi ca GENEZA acestor fenomene spectaculoase, care stralucesc pe cerul noptilor polare, este in…CENTRUL PAMANTULUI…
Ce se intampla acolo, la mii de km in adancul Pamantului se rasfrange….ca intr-o poveste, prin intermediul unor forte nevazute, pana pe cerul unor nopti care ne farmeca prin jocul de culori animat, parca viu….al aurorelor polare
Focul mistuitor din centrul Pamantului devine Focul viu al inaltimilor polare…

Adrian TOIA, 10.05.2018, 14:15

Felicitări, Adrian, pentru acest minunat pps cu lumini superbe care încântă şi vrăjesc, aurorele polare şi boreale fiind unele dintre cele mai interesante spectacole ale naturii, incredibil de frumoase!
Misterul formării lor i-a intrigat permanent pe oamenii de ştiinţă şi, chiar dacă astăzi el a fost descifrat în cea mai mare parte a sa, aşa cum explici şi tu în lucrare, nu puţini sunt cei care cred că acest fenomen reprezintă o manifestare a unor forţe aflate dincolo de capacitatea de înţelegere a oamenilor.
Primele texte care descriu o auroră polară aparţin lui Plinius cel Bătrân, care descrie o lumină puternic colorată care a coborât peste Roma.
Aceste fascinante spectacole de lumini atmosferice, aurorele, nu apar doar pe Pământ, ci ele se formează şi în atmosferele altor planete care au câmp magnetic, printre care: Marte, Venus, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, având însă dimensiuni gigantice.
Prin studiul aurorelor, cercetătorii pot afla multe despre vântul solar, cum afectează acesta atmosfera şi cum poate fi folosită această energie degajată în folosul omenirii. În urma observaţiilor asupra Soarelui, aceste aurore pot fi prezise cu destulă acurateţe.
Ceea ce rămâne neexplicat este faptul că aurorele emit un sunet. Unii cercetători susţin că sunetele sunt cauzate de transformări dramatice care se produc în magnetosferă, iar alţii că sunetele îşi au originea în ciocnirea dintre două dimensiuni ale Universului.
Dar, dincolo de explicaţiile ştiinţifice, aurorele polare rămân totuşi un spectacol unic, un fenomen misterios, o minunăţie a naturii, un magnific spectacol de lumini naturale intens şi minunat colorate, ce se desfăşoară noaptea pe cer şi care-i încântă şi-i uimeşte şi azi nu numai pe oamenii de rând, ci şi pe cei mai mari savanţi.
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 18.05.2018, 10:58

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22390 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1071 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 24 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.