Publicitate

Biblia - Vizualizare online

  • Currently 5.47/10

5.5 steluţe (36 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.

Integreaza in site-ul sau blogul tau - Embed:

Descriere: Biblia in istorie

Categoria: Crestine
Primita de la: bascosu_traian / Silviu Foca / Luis Lazarus / creatorul / Silviu Foca.. / Lazarus Luis / Silviu (este autorul)
Vizualizari: 12574 in total, 3 pe zi
Descarcari: 892 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (16)

uau....incredibil:)
:D
cine a facut asta e tare:P

dina1, 15.11.2009, 18:18

Cine citeste Biblia cu o dispozitie corespunzatoare ... e tare...
Si asta zilnic pentru ca ar trebui privita ca o hrana!

dimidi, 06.01.2010, 14:31

Foarte frumos, însă aceasta este doar o firmitură foarte mică şi va-ţi uimit. Vedeţi şi alte informaţii despre "Cartea Cărţilor", secretele ei sunt imense şi nici până astăzi nu se poate spune, că s-au descoperit toate.
Vizionaţi şi la:
pag. 4/11 - Amin ce înseamnă şi ce ştim despre el;
pag. 17/3 - Două lumânări la cununie;
pag. 34/8 - Pâine şi sare, de ce?
pag. 41/2 - Sigiliul sfânt - 1820.
Localizarea lor fiind doar provizorie, deoarece este în contină mişcare, depinzând de alte prezentări ce sunt adăugate pe site. Căutaţi-le şi le ve-ţi găsi!

Iosi S. Avni, 22.10.2011, 21:52

nu prea inteleg...in ce categorie le gasim...sau cum sa dam si de celelalte?

dina1, 28.10.2011, 03:06

Nimic mai simplu, la aceasta categorie "Creştine" precum e afişat mai sus.
La pagina 4 a 11 prezentare, adică penultima de pe această pagină se află "AMIN"
La pag. 17 a treia de sus - "Doua lum'nări la cununnie"; ş.a.m.d

Iosi S. Avni, 28.10.2011, 22:28

Dina!
Dacă şti sau nu care-i însemnătatea numelui tău "Dina", acesta fiind un nume Biblic, cine a fost şi din care motiv i s-a pus acest nume? care-i traducerea sa corectă în limba română? Te interesează, poţi a mi te adresa direct pe adresa personală de pe Gmail care apare la sfârşitul prezentărilor mele.

Biblia /Facerea cap.30 aliniatul 21: "În urmă, a născut o fată, căreia i-a pus numele Dina".

Iosi S. Avni, 28.10.2011, 23:18

Buna..n-am cont pe gmail...dar,am verificat si eu originea numelui meu,in greaca inseamna a fi puternic si in evreieste inseamna Lege...totusi,pe romana inseamna judecata...si da,stiu si povestea Dinei...nu prea de dorit sa i se intample unei fete,dar na...daca asta a fost sa fie numele care mi s-a dat:D
Oricum,e un nume frumos:)
Daca stii si tu mai multe,poti sa imi scrii aici.
O seara placuta.

dina1, 29.10.2011, 09:13

aaa,am uitat sa spun ce era mai important
Multumesc ca ai scris din nou...
si inca ceva...referitor la Dina,stiu si cum si-a capatat ea numele asta...

dina1, 29.10.2011, 09:21

Bună Dina,
Nu trebuie să ai cont pe Gmail, prin contul care-l ai poţi trimite mesaje pe poşta electronică (e-mail) la orişice adresă!!!

Înţelesul numelui: Dina

Dina Biblică, a fost fiica patriarhului Iaacov si a mamei Lea: "Şi apoi a născut o fată şi a chemat numele ei: - Dina." (Geneza 30/21). (În Biblia Română traducerea nu e întocmai corectă!!!)

Biblia Română Ortodoxă:
21. Dupa aceea Lia a mai născut o fată şi i-a pus numele Dina.

Biblia Română după Cornilescu:
21. În urmă, a născut o fată, căreia i-a pus numele Dina.

Dina este menţionată în Scripturi tocmai din cauza unei situaţii neplăcute în care s-a pomenit atunci când la întâlnit pe Şihem, fiul lui un Hamor, care a dorit-o şi a violat-o. Acest eveniment a dus ca fraţii ei: Şimon şi Levi, care au iubit-o şi îi duceau de grije, de a-i răzbuna durerea. Astfel ei au ucis cu cruzime şi brutalitate oamenii din Şchhem (Şhem; Sihem; Nablus).

În Scripturile "Midraş" se spune că Iaacov a ascuns-o pe Dina de Esau, într-o casetă.

Numele acesta "Dina" este derivat din cuvântul: "Lege", în sensul de dreptate, aceasta cu toate că în conformitate cu scrierile din "Midraş", Dina se naşte tocmai din mila purtată de Lea pentru sora sa Rachhel (Rahela), ştiind că dacă ea ar fi născut încă un fiu, aceasta va mâhni şi-i va provoca regrete surorii sale Rachhel, care era stearpă, iar numărul fiilor ei s-ar fi egalat cu numărul fiilor născuţi de sclave. De aceea, ea s-a rugat ca fetusul din pântecele ei, să fie fată, ceea ce s-a şi întâmplat. Apoi după aceea totuşi Rachhel deşi fusese stearpă îşi câştigă primul ei fiu, pe Iosef (Iosif). Prin concepţia mamei Lea, naşterea fiicei ei Dina, ca fată, a fost pentru a i se face dreptate surorii ei, de aceea îşi numeşte fiica, cu numele dreptăţii şi a legii - Dina.

"Şi apoi a născut o fată şi a chemat numele ei Dina" (Geneza 21), de ce stă scris "şi apoi"???

După ce Lea a judecat cu dreptate, ea şi-a zis: douăsprezece triburi se vor forma în viitor din sămânţa lui Iaacov, (şase din ea, şi Iacov), şi patru dintre fiii sclavelor, deci zece. În cazul în care fetusul din uterul meu e de sex masculin - sora mea Rachhel, va fi în situaţie egală, ca şi una dintre sclave?! Imediat fetusul i s-a făcut de sex femenin, devenind – fată, precum s-a spus: "Şi a chemat numele ei ca: Dina!" (Talmudul babilonian, Berachot pagina 60, turul A).

Iosi S. Avni, 29.10.2011, 20:20

Am uitat să-ţi adaug traducerea exactă a numelui adică:
Din = Judecată, Verdict, Sentinţă; Daian = Judecător; Orech-Din = Advocat:

Deci: Dina = Verdictul ei; Sentinţa ei, cu înţelesul că i s-a făcut dreptate!!!
Litera "A" de la sfârşit fiind articol posesiv = al ei.

Iosi S. Avni, 29.10.2011, 21:13

observ ca va placut tare mult prezentarea mea, va multumesc...:):):):)..Doamne Ajuta!!!!!

bascosu_traian / Silviu Foca / Luis Lazarus / creatorul / Silviu Foca.. / Lazarus Luis / Silviu, 31.10.2011, 04:57

da Silviu,mie cel putin mi-a placut enorm,mai ales cand am vazut-o prima data...acum mult timp

dina1, 31.10.2011, 22:59

Multumesc mult pentru scrieri Iosi...nu vreau sa par indiscreta,dar daca ai si un id unde sa mai tinem legatura,ar fi f bine:)
O zi buna in continuare

dina1, 31.10.2011, 23:03

Nu înţeleg la ce fel de ID te referi, ai afişată adresa mea de e-mail la sfârşitul oricărei prezentări ce-mi aparţin, poşta fiind Gmail. M-ai anunţat că tu nu posezi o astfel de poştă la care ţi-am răspuns că nu-i necesar, poţi trimite mesajul de pe orice poştă e-mail cu destinaţia la gmail.
iosisavni@gmail.com

Iosi S. Avni, 01.11.2011, 04:23

Silviule,
Dacă îţi face plăcere complimentele primite şi te interesează orecum Biblia, îţi propun să vezi prezentarea de la categoria Creştine : "Sigiliul Sfânt - 1820", afişată la pag. 41/2 sau poate s-a mutat ceva mai sus dacă au mai fost adăugate prezentări înaintea ei. Acolo vei putea vedea şi alte lucruri uimitoare despre cartea cărţilor mult mai uimitoare decât mijlocul Bibliei, la care nici nu ai precizat care mijloc (doar al Vechiului Testament???) sau şi Cel nou cu toate surplusurile... La aceasta cunoşti care-i adevăratul răspuns? Deci lucrarea ta e cam incomplectă dacă nu precizezi acest lucru. putem învăţa biblia toată viaţa şi niciodată nu vom putea susţine că o cunoaştem pe deplin. Nu uita că tu o poţi învăţa doar după o traducere de-a ei în limba română, care cu toate sunt neperfecte iar studiul şi analiza se pot face doar după Biblia originală scrisă în ebraică. Porunca Domnului fiind: "Nu veţi schimba, sau adăuga şi nu veţi exclude nici cel mai mic semn din aceste scripturi." Porunca fiind dată doar pentru Vechiul Testament. Calcularea literelor ce compun un cuvânt, un citat prin "Ghimatrie" nu se poate de aceea face decât doar pe scripturile Vechiului Testament, nu şi pe Cel nou!!! De ce? nu-ţi pot răspunde aici pe site unde avem spaţiul limitat şi profunzimea învăţăturii fiind mult mai adâncă.

Iosi S. Avni, 01.11.2011, 04:50

Multumesc frumos pentru recomandari.....:)

bascosu_traian / Silviu Foca / Luis Lazarus / creatorul / Silviu Foca.. / Lazarus Luis / Silviu, 02.11.2011, 09:06

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23340 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 16 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion