Publicitate

BOALA ȘI MOARTEA LUI MIHAI EMINESCU (I) - Vizualizare online

  • Currently 7.68/10

7.7 steluţe (37 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Aceste trei pps-uri au la bază mult discutată problema„Boala și moartea marelui poet național MIHAI EMINESCU”. Am muncit mult,am consultat foarte multe materiale de pe net și nu numai...„Cunoscut ca cel mai mare poet național, Mihai Eminescu ne-a cucerit cu poezia sa romantica, cu stilul melodios și liber pe care îl folosea, și cu talentul gazetăresc. Între anii 1883-1889, Mihai a dispărut din viața publica. Nu i s-a mai dat voie să își exprime părerile, din cauza “vocii” lui credibila și mult îndrăgita, care desconspira acțiuni antinaționale. Prin poeziile care le recita cunoscuților el strecura mesaje acuzatoare care supărau puterea. Se pare ca în urma acestor mesaje, Eminescu a fost asasinat…Prin lecturarea celor trei pps-uri sper să cunoaștem mai bine adevărul, iar cei de aceiaș breaslă(presa adevărată) și nu cea subordonată puterii, să-și spună cuvântul.Mihai Eminescu a fost asasinat pentru:„Adevăr,libertatea cuvântului,pentru ROMÂNIA ADEVĂRATĂ-DACIA MARE și poporul ROMÂN, pentru care și-a dat viața.Atenţie, istorici literari, făuritori de programe şi manuale şcolare! Nu credeţi că a venit timpul să se reducă din atenţia dată criticii lui Maiorescu şi să se extindă şi să se aprofundeze studiul operei lui Eminescu? Conform unui şablon convenabil, Eminescu a fost mereu prezentat ca o fiinţă labilă, neadaptabilă, un alcoolic care ar fi murit nebun, bolnav de sifilis. EROARE! Eminescu a fost o fiinţă puternică şi de o luciditate ieşită din comun. El a fost bine ancorat în viaţa politică, destul de zbuciumată, a vremii lui, a fost un militant activ pentru drepturile românilor din Ardeal, pentru unitate. A fost un mare ziarist şi

Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Vizualizari: 6025 in total, 1 pe zi
Descarcari: 445 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (4)

Felicitari pentru creatie !
Este minunat ceea ce faceti, ca aduceti in plan valorile romanesti literare, despre care noi ar trebui sa cunoastem adevarul .
Mihai Eminescu prin puterea sa creatoare, luciditate si claritate in gandire a fost si va ramane un geniu .

analya, 09.02.2011, 00:45

http://antiiluzii.blogspot.com/2010/10/asasinarea-fizica-si-sociala-lui.html

Chris, 12.02.2011, 06:40

Eminescu a fost un fiu al Patriei, El si Patria una erau/sunt caci Patria devenise trup. El a venit la ai sai si ai sai nu l-au primit ci l-au batjocorit, a murit ca si apatrid in afara zidurilor cetatii, ca blestemat.

Recunoasteti cuvintele? Cu cine aduce, pe cine oglindeste?

nicu6177, 26.11.2012, 04:31

Pacat ca numai patru strofe au ajuns pana la noi din poezia „Gloriosul voievod".
Sunt sigur ca avea caracter profetic asa cum sunt multe din scrierile lui.

nicu6177, 26.11.2012, 06:46

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23430 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 6 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion