Publicitate

BUJORII-vedetele lunii MAI - Vizualizare online

  • Currently 9.20/10

9.2 steluţe (5 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Simbol al dragostei, BUJORUL, supranumit “ Rege al Florilor “, este una dintre cele mai senzuale flori.Este cultivat în scop ornamental, pentru florile sale frumoase, dar si în scop terapeutic. In antichitate, semintele de bujor erau folosite frecvent de femeile aflate in pragul nasterii.

Categoria: Flori
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Vizualizari: 2186 in total, 3 pe zi
Descarcari: 209 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (9)

Stimate ADMIN, am avut surpriza placuta sa constat ca pps BUJORII nu au stat in asteptare decar doua zile…
Regret din nou insa ca nu aveti „ochi” sau „inima” pentru fotografia pe care o alegeti pentru prezentarea pps, la publicare…
Si de data aceasta ati ales cea mai putin expresiva imagine din tot pps…
Va rog s-o inlocuiti, cu oricare din slide 4, 10, 13, 20, 26, 27 sau 29…
Spewr ca la fel ca altadata, o veti face. Multumesc

Adrian TOIA, 25.04.2018, 09:43

Mie, din contra, mi s-a parut aceea ca fiind cea mai eleganta. In fine, gusturi si gusturi...

Am inlocuit-o. :)

Admin, 25.04.2018, 12:18

Aseara, cand am postat celelalte prezentari, nu mai ramasese nici una in asteptare. Asa ca nu stiu cum ati numarat doua zile. In fine...

Admin, 25.04.2018, 12:24

Multumesc ADMIN pentru schimbarea imaginii, gusturile pot fi diferite, de aceea am si indicat 7 variante pentru a inlocui “pe cea mai eleganta”, preferata de ADMIN. La fel puteam sa propun si slide 1 – oare de ce nu ati ales-o de la inceput ? Pentru ca are text ?
Am vazut ca uneori folositi si imagini cu text...
Nu stiu de ce nu ati acceptat ceea ce am propus de mult - o procedura simpla prin care autorul pps sa poata indica foto/imaginea pentru prezentare (in fond, gustul autorului ar trebui sa aiba prioritate...) daca cea prezenta pe slide1 nu satisface nu stiu ce conditii tehnice...Sau indicati aceste conditii tehnice, ca sa le srtim si noi...
Nu vreau sa contrazic amiintirile ADMIN privind data postarii Bujorilor, dar pot sa declar cu mana pe inima ca pps MERYL STREEP, a fost publicat LA O ORA dupa posatare...RECORD ABSOLUT !!
Ma tem ca nu vom putea tine pasul cu viteza ADMIN...

Adrian TOIA, 25.04.2018, 12:50

Frumos pps.Adrian ,multumesc pentru frumosii bujori ,
incanta ochii si inima ,atat ei cat si muzica aleasa !
O zi frumoasa ca si acest pps,Angelica.

Angelica1, 26.04.2018, 04:13

N-am stiut ca sunt flori si de genul masculin.Prin frumusetea lor am crezut ca toate florile sunt de gen feminin . ( sunt un naiv ? )
In germana bujorul se numeste Pfingst Rose (pentruca infloreste de Pfingsten) si roze este de gen feminin. Pfingste = Rusalii.
De Rusalii sarbatori fericite.
Helmut

Helmut Gürtler, 29.04.2018, 02:49

Draga Helmut, nu stiu cum este in germana, dar denumirea stiintifica a bujorului , Paeonia lactiflora , provine din numele Paeon , o divinitate a vindecarii.
Una din legende spune ca Paeon , elev al lui Asclepius, zeul medicinii si al vindecarii, fusese invatat de zeita Leto (mama lui Apollo si zeitate a fertlitatii) cum sa gaseasca pe muntele Olympus (Olimp) o radacina miraculoasa care avea darul sa aline durerile femeilor la nastere.
Acest lucru a provocat invidia lui Asclepius, si dorinta lui de a-si ucide invatacelul.
Pentru a-l salva din mainile lui Asclepius, Zeus l-a transformat pe Paeon intr-o floare de bujor.
Ca este masculin sau feminin, bujorul este o floare foarte frumoasa...

Adrian TOIA, 29.04.2018, 04:58

Bujorul românesc, această frumoasă floare rară care a supravieţuit erei glaciare, este o specie unică în Europa. Creşte doar în anumite zone ale României şi este protejată prin lege.
În folclor se spunea despre bujori că au fost creaţi de Zeiţa Lunii, pentru a reflecta pe timpul nopţii razele acesteia.
Se mai spune, de asemenea, că bujorii trebuie ţinuţi în dormitor de către cupluri, deoarece sunt plante ce aduc beneficii în plan erotic. Chiar şi un tablou cu bujori aduce energie şi aprinde flacăra iubirii într-un cuplu.
Bujorul, numit în chinezeşte "Sho-yo" ("plantă medicinală"), reprezenta familia regală din China şi era considerat o floare a prosperităţii şi un simbol al frumuseţii şi bogăţiei.
Trecând peste poveştile şi legendele referitoare la bujori, adevărul este că ne încântă privirile cu florile lor luxuriante, care, în plus, sunt şi frumos parfumate, fiind perfecte pentru decorarea căminului sau pentru a fi oferite cadou.
Felicitări şi mulţumiri, Adrian, pentru acest pps care transmite multă gingăşie şi frumuseţe! O floare oricând aduce bucurie şi încântare!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 30.04.2018, 16:10

Multumiri celor care au apreciat acest pps.
Desigur nu aceleasi ganduri pentru Marina M care l-a notat cu 6.
Bujorul este una din florile mele preferate – iar acest pps a fost dedicat unei fetite de un an si patru luni, care purta un bujor roz atasat pe capsorul ei inocent...

Adrian TOIA, 01.05.2018, 02:09

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23590 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion