Publicitate

Călător prin Japonia - Vizualizare online

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (5 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Orice călătorie înseamnă întâlnire cu alte culturi, cu alte tradiții și sigur te întorci acasă mai bogat! De aceea vă îndemn să nu încetați niciodată să călătoriți, să cunoașteți alte popoare, să vă întâlniți cu alți oameni, fiindcă de la fiecare aveți ceva de învățat! Iar de la uimitorul popor japonez, pentru care am un mare respect, oameni educați, foarte conștiincioși, perfecționiști, disciplinați, cu simț de răspundere, foarte amabili și respectuoși, consider că avem multe de învățat. Cuvântul fascinație este adesea folosit de cei care au vizitat Țara Soarelui Răsare, o țară plină de frumuseţi naturale, o destinaţie de neuitat, care oferă turiștilor cele mai exotice şi cele mai incredibile atracţii turistice din lume. Japonia este o frontieră culturală, un tărâm captivant, un amestec incredibil între cultura veche, cu păstrarea fondului folcloric neatins de generații, şi tehnologia modernă, de ultimă oră, este un loc al creativităţii, al frumuseţii conservate, al afacerilor energice şi al fanteziei, unde zgârie-norii și poveștile despre samurai și onoare sunt la ele acasă. Vizitând Japonia, vei învăța lecția omeniei, a grijii față de ceilalți, să acționezi gândindu-te și la cei din jurul tău. Aici, toată lumea, în mod instinctiv, face ceea ce trebuie, pentru a le face tuturor celorlalți viața mai ușoară. Cultura respectului creează o atmosferă incredibil de sigură. Când cultivi o societate în care oamenilor le pasă de ceilalți, viața este mai bună pentru toată lumea. Este o lecție pe care restul lumii o poate

Categoria: Tari, Orase, Capitale
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Vizualizari: 594 in total, 4 pe zi
Descarcari: 179 in total, 1 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (4)

Hallo Teodora , buna dimineata
Scriu aceste randuri ( nu este un comentar ) decat, doara, ca sa-ti spun cat de mult i-mi place acest pps deosebit . Ce ai putea comenta la o asemenea lucrare desavarsita ?
Nu cred ca exista la Nicepps ceva asemanator.
Felicitari tie (de data asta nu pentru versuri) si fotdgrafului.
Va doresc la amandoi un placut sfarsit de saptamana.
Salutari prietenesti
Helmut

Helmut Gürtler, 10.08.2019, 00:16

Bună ziua, Helmut!
Bucuroasă să te văd aici! Un simplu „mulțumesc” mi se pare prea puțin spus pentru cuvintele atât de frumoase privind prezentarea mea, care mă onorează, ținând cont că vin de la un realizator de pps-uri excelente, cu călătorii!
Lucrarea în original, cea pe care am trimis-o corespondenților pe e-mail, e mult mai mare, are peste 20 MB, dar am redus-o la 15 MB, ca să poată fi postată pe site! Am șters atâtea fotografii, că la un moment dat nu știam ce să mai șterg..., ca să rămână măcar cele mai reprezentative!
Dl. avocat George Vale, autorul fotografiilor, de asemenea îți mulțumește, pentru amabilele felicitări!
Adevărul este că eu am fost doar cu gândul în toate locurile prezentate în lucrările mele de călătorii, care nu sunt în versuri (Mexic, Singapore, țări din America de Sud…), toate fiind realizate cu fotografiile primite de la dânsul, pe care mi le-a trimis, știind că îmi place mult să citesc, să mă documentez despre tot ce e frumos, interesant..., cum sunt aceste țări minunate!
„Avem cu toţii o valiză de vise gata făcută, oricând pregătiţi de a zbura pe prima fereastră deschisă”, spune așa de frumos Carmen Firan în cartea „Unde începe cerul”. Da, și eu am „o valiză de vise” pe care o deschid ori de câte ori mă apucă dorul de a călători în lumile unde îmi doresc să ajung și nu pot în acel moment.
Și totuși, așa cum bine știi, fiindcă și tu ești un călător pasionat, o călătorie adevărată este mai fantastică decât orice vis închipuit! Doar călătorind, vizitând locuri noi, întâlnind oameni și culturi noi, încercând lucruri interesante, ajungem să înțelegem cât de minunată e lumea în care trăim, dar și să ne cunoaștem mai bine, să aflăm mai multe și despre noi înșine, să ne învingem temerile, să ne satisfacem setea de cunoaștere, curiozitățile, să ne îmbogățim experiența de viață…, fiindcă, așa cum înțelept ne sfătuiește Sfântul Augustin, “Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc, nu pot citi decât o pagină din ea.”
De aceea îți doresc „ca a ta călătorie prin lume să fie vibrantă și plină de culorile curcubeului”!
Aceleași calde mulțumiri îi adresez și domnului Emil Pantazopol, pentru vizionarea și mărinimia notei date lucrării mele!
La fel, mii de mulțumiri tuturor celor care au trecut și vor mai trece pe aici!
Cu stimă și aleasă prețuire,
Teodora Buiță

Teodora Buiţă, 10.08.2019, 08:51

Doamna Teodora Buița, poeta care ne-a dăruit multe pps-uri cu poezii și texte ca autoare, ne face o surpriza și ne invită să vizităm Japonia cu un pps amplu documentat cu informaţii numeroase despre ceea ce se numea odată „miracolul japonez”.
Chiar daca această sintagmă avea in vedere, in epocă, salturile accelerate în domeniul economic, tehnologic și științific al Țării Soarelui Răsare, eu cred că tradițiile culturale (în sens larg, de la cele religioase, la cele comportamental-istorice specifice, până la stilurile gradinilor si la cele arhitectonice și urbaniste) pot fi privite și înțelese tot ca miracole....
Cred că meritul suplimentar al acestui pps este că fiecare din noi poate găsi în el acele „colțuri de Japonia” care îl interesează mai mult...
Orașe cu zeci de milioane de locuitori, orașe și temple cu o istorie milenară și simboluri sacre, gradinile japoneze cu florile și designul lor renumit, informații geografice, istorice, culturale interesante...
Pentru efortul de a găsi soluții de prezentare în rigorile unui pps pe NICEPPS, și pentru documentarea laborioasă care completează imaginile, nota de 10 este mică...Iar felicitările prea puține...
Ce asrfel de surprize ne mai așteaptă din partea Doamnei Teodora Buița ?

Adrian TOIA, 14.08.2019, 08:13

Pentru mine, unul din cele mai frumoase lucruri pe care le poți face în viață este să călătorești, să ajungi în locuri pe care îți doreai să le vezi, să intri în contact cu noi culturi, să-ți îmbogățești cunoștințele, fiindcă, așa cum bine spune George Călinescu, „Dintr-o călătorie se învață mai mult decât dintr-o bibliotecă.”
Din păcate, în Japonia nu am ajuns încă, e un vis pe care sper să pot într-o zi să mi-l împlinesc, dar, în timpul ocupat cu documentarea pentru realizarea acestei prezentări, m-am simțit ca și cum aș fi fost acolo. Pe lângă cele știute deja, am aflat și o mulțime de alte noi lucruri uimitoare, care mi-au amplificat admirația pentru minunatul popor nipon, dar și dorința de a vedea fascinanta Japonie!
Așa cum i-am scris și lui Helmut, găsesc că un simplu „mulțumesc” mi se pare prea puțin, ca răspuns la frumosul tău comentariu referitor la prezentarea mea! Da, Adrian, cuvintele tale m-au emoționat, mă simt onorată, ținând cont că vin de la un realizator de pps-uri deosebite, și destul de exigent în acordarea notelor!
Din suflet îți mulțumesc pentru tot!
Aceleași calde mulțumiri îi adresez și domnului Ciprian, pentru vizionarea și mărinimia notării lucrării mele!
Cu stimă și aleasă prețuire,
Teodora Buiță

Teodora Buiţă, 16.08.2019, 08:35

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23600 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion