Publicitate

Capitolul 11 Partea II-a din Deuternomul - Biblie - Vizualizare online

  • Currently 4.83/10

4.8 steluţe (6 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.

Integreaza in site-ul sau blogul tau - Embed:

Descriere: Continuarea îndemnului de a păzi poruncile Domnului.

Categoria: Crestine
Primita de la: Donea Gheorghe (este autorul)
Vizualizari: 1866 in total, 1 pe zi
Descarcari: 212 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (1)

Mereu cu greşeli de traducere, ambele părţi ale acestui capitol. De asemenea de data aceasta nici numerotările propoziţiilor nu sunt corecte, precum inexacticitatea textelor. Stimate autor mai ai multe de învăţat la aceste subiecte pe care încerci a le trata, mai bine zis a le aşterne precum sunt greşite.
Poza pusă la pag. 13 şi care însoţeşte şi titlul prezentării, aceea cum un om mânjeşte cu sânge pervazul şi tocul uşii, nu aparţine de acest capitol precum nici de descrierea sa: "Să scrieţi pe uşorii caselor voastre. Nu acestea trebuiesc "scrise" la uşi.
Poza aceasta fiind legată de sărbătoarea de PASAH (paştele iudaic) când evreii au mânjit cu sânge de miel tocurile uşilor lor pentru ca ultima plagă dată egiptenilor aceea de a ucide primul născut, să le ocolească casele lor. De aici vine şi numele sărbători "Pasah" adică D-zeu a păşit peste casele israeliţilor aflaţi în Goşen, ocolindu-le.
Ce se pune la uşi este un pergament din piele de viţel pe care este scris în acest capitol de la pag. 9/10 Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău... şi până la pag. 11/19: "Să învăţaţi aceasta şi pe fiii voştri.... când vă culcaţi şi când vă sculaţi". Acest sul de pergament este introdus într-o cutiuţă care are însemnată pe ea litera ŞIN ebraică prescurtarea a unui nume din cele 26 ale Domnului "Şadai" se scrie "SDI" (în scrierea ebraică nu sunt vocalele scrise) care formează un acronim: Şomer Dlatot Israel care înseamnă = Paznicul Uşilor lui Israel.

Iosi S. Avni, 12.11.2014, 08:59

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23450 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion