Publicitate

Cine A Inceput Al Doilea Razboi Mondial. - prezentare PowerPoint

  • Currently 8.83/10

8.8 steluţe (12 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Diegis (este autorul)
Data: 21.09.2015
Vizualizari: 2145 in total, 1 pe zi
Descarcari: 433 in total, 0 pe zi

Descriere: După ce a anexat, fără să tragă un foc de armă, Austria, īn martie 1938, iar ulterior teritoriile vestice ale Cehoslovaciei, Adolf Hitler a cerut Poloniei o cale de trecere, cunoscută drept Coridorul Danzig (Gdansk, īn poloneză), īntre Prusia Orientală şi restul Germaniei, o cerere respinsă de Varşovia. La 1 septembrie 1939, fără nicio declaraţie formală de război, forţele armate germane atacau Polonia. Cuirasatul german Schleswig-Holstein a tras īn Polonia, la 1 septembrie 1939, la ora 04.45, primele lovituri de tun care declanşau cel de-al Doilea Război Mondial, īmpotriva bazei poloneze de la Westerplatte, lāngă Gdansk.
Manualele de istorie şi istoricii noştri răspund simplu: al Doilea Război Mondial a īnceput pe 1 septembrie 1939, cānd Hitler a invadat Polonia. Simplu şi clar. Ştim cānd a īnceput, ştim cine este unicul vinovat. Treaba e clară, nu mai avem nevoie de lămuriri suplimentare, este Germania. Şi dacă e altfel?
Ce făcea Uniunea Sovietică īn septembrie 1939? Păi ce să facă, invada Polonia pe 17 septembrie şi apoi (....)

Publicitate

Comentarii (9)

Exceptionala lucrare. !!!!
Ca sa nu se uite ce a fost,si speram sa nu se mai repete,ar trebui ca acest pps sa fie vizualizat de cati mai multi !
Felicitari si multumesc, Diegis.
Salutari prietenesti Helmut

Helmut Gürtler, 21.09.2015, 10:56

O prezentare de exceptie : subiectul , documentarea , modul de redactare atit de accesibil , muzica adecvata ! As include-o in programa de istorie din liceu sau chiar din universitati .
Cu consideratie ,
rcalin

rcalin, 21.09.2015, 22:22

Mulţumesc Helmut!. Sper că aşa ceva nu se va mai īntāmpla īn viitorul omenirii, dar sunt sceptic că vor fi mulţi cei care vor citi astfel de materiale. După cum şti şi tu nu istoria este cea care atrage pe contemporanii noştri... Oricum eu am īncercat să aduc o rază de lumină peste un subiect puternic mistificat!.

Diegis, 23.09.2015, 00:00

rcalin, mulţumiri pentru aprecierea elogioasă. In programa şcolară, sigur, nu vor fi incluse astfel de informaţii (ele nu duc spre "anihilarea intelectuală" dorită de sistem). Bine ar fi ca măcar cei, īncă, conştienţi de necesitatea răspāndirii adevărului să urmărească pps-ul acesta şi apoi să-i răspāndească informaţiile. Sper că aşa va fi.... cel puţin sper. Multe bucurii vă doresc!

Diegis, 23.09.2015, 00:07

foarte interesant si foarte buna documentare,multumim pentru aceasta frumoasa prezentare.

Cipri, 23.09.2015, 04:08

felicitari pentru acest pps,corect din punct de vedere al datelor istorice ,cu mica precizare ca declansarea invadarii Poloniei a fost regizata cu un asa zis incident la statia poloneza de radio Gliwice.
Viata m-a invatat ca nu este atat de important monentul declansarii unui eveniment (deci EFECTUL)cat momentul creerii conditiilor ca acesta sa se dezvolte (deci CAUZA).Dupa umila si proasta (adica neinformata) mea parere,aceasta data este pe undeva dupa instalarea lui Hitler in scaunul de cancelar,cand atat vestul cat si estul dadeau tarcoale noii puteri.Cine i-a invatat despre tancuri si avioane ?Cine avea drept consultanti militari spe
cialisti nemti?Cine le-a satisfacut,diplomatic,pretentiile teritoriale,?Cine a incheiat (sau a dorit acest lucru) acorduri militare?Sper ca nu va ganditi la Romania !!

Radu Neacsu, 23.09.2015, 05:21

Cipri, mulţumesc pentru aprecieri.

Diegis, 23.09.2015, 17:18

Domnule Neacşu consider că īntrebările dumneavostră sunt retorice aşa că nu am să formulez niciun răspuns. Am să fac, totuşi, recomandarea de a nu vă grăbi cu judecăţi bazate pe informaţiile din media oficială (mai ales cea a ultimilor ani) fiindcă realitatea este uşor alta. Mai bine zis "păpuşarii" au fost alţii şi nu cei din faţa reflectoarelor. Aceiaşi care "fac cărţile" şi īn contemporanitate. Şi cu asta ...tac.
Mulţumesc pentru aprecierile dumneavoastră.

Diegis, 23.09.2015, 17:26

Va marturisesc ca astept raspunsurile dvs. cu multa placere,pentru continutul si forma lor de prezentare In ceea ce priveste recomandarea dvs. va informez ca nu ma mai grabesc in general -datorita varstei - si in secial - in emiterea de judecati,mai ales daca se bazeaza pe cine ati indicat dvs.
Foarte corecta si atragatoare atitudinea e care o propuneti,la care ma afiliez de indata.Deci hai ...sa tacem.! Cu aceiasi simpatie,al dvs.admirator

Radu Neacsu, 24.09.2015, 07:02

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23640 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion