Publicitate

Copii Fmiliei Regale A Romaniei In Medalistica. - prezentare PowerPoint

  • Currently 7.40/10

7.4 steluţe (10 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Diegis (este autorul)
Data: 23.08.2015
Vizualizari: 1985 in total, 1 pe zi
Descarcari: 385 in total, 0 pe zi

Descriere: Copiii Familiei ex-Regale a României reprezentaţi pe medalii sunt:
- Principesa Maria, fiica Regelui Carol I şi a Reginei Elisabeta
- Cei 6 copii ai Regelui Ferdinand I şi ai Reginei Maria: Principele Carol, Principesa Elisabeta, Principesa Maria, Principele Nicolae, Principesa Ileana şi Prinţul Mircea.
M.S. Regele Mihai I, fiu al Regelui Carol II şi al Reginei Elena, reprezentat în două forme în medalistica românească:
1# până la împlinirea vârstei de 18 ani: Rege (între 1927-1930).
-2# Principe Moştenitor şi Mare Voievod de Alba Iulia, titlu creat special pentru el după ce a fost detronat la Restauraţie, titlu a cărui "paternitate" se pare că i-a aparţinut marelui istoric Nicolae Iorga (1930-1940). (.....)

Publicitate

Comentarii (8)

Mulţumesc pentru votul dumneavoastră doamnă Marina M. Am o rugăminte la dumneavoastră: ce ar fi trebuit să fac pentru a face un material de zece stele, în condiţiile în care am cuprins toate medaliile care au fost batute cu aceste evenimente (evident nu am postat toate variantele ce aveau doar mici diferente grafice). Mai mult nu cred că o să găsiţi nicăieri un material mai complet, la temă.
Aştept cu interes sfaturile dumneavoastră!
Vă mulţumesc încă odată pentru vot, pentru cunoştinţele dumneavoastră în domeniu pe care -desigur- o să aveţi bunăvoinţa să mi le împărtăşiţi!

Diegis, 24.08.2015, 00:36

Intersesant si unic acest pps ! FELICITARI
Hallo Diegis !
Poti sa astepti mult si bine un raspuns de la Marina M , dar ar trebuii sa fi multumit cu un 7 ! Daca te uiti la UTILIZATORI : Marina M ai sa vezi notarile domniei sale la pps-urile mele. Numai notari de 1 !!!!! cred ca sunt peste 30 !
Mi-a notat si pps-urile facute cu luni in urma. Bineinteles cu 1.
Si ai sa mai observi ceva : 10 stelute este rezervat numai domnului Donea Ghe.!!!!!
Fruntea sus !!! suntem de partea ta. Helmut

Helmut Gürtler, 24.08.2015, 03:35

Toata stima si respectul meu autorului acestui pps privind evolutia in timp a laudelor ,mai mult sau mai putin justificate,la adresa unei parti a familiei regale.Fara a incerca, in micimea mea ca umil si modest roman, sa diminuez meritele unor membrii ai acesteia nu cred ca regele Carol! este creatorul statuluji roman modern. ci doar cel care a desavarsit acest lucru.
Dece il uitam si-l neglijam pe adevaratul creator,cel care a pus FUNDATIA statului-creerea armatei,secularizarea averilor manastirilor(inchinate toate Muntelui Athos!!!!),impropietarirea taranilor etc.etc ?Numai pentru ca era roman?Sau pentru relatia sa extraconjugala ?
Inafara regelui Carol I -cu adevarat figura centrala a familiei -, si a regelui Ferdinand,pe care moartea fratelui sau l-a instalat ca rege,nu exista motive de a admira restul medaliilor existente .Poate pe cele care se vor bate ??

Radu Neacsu, 25.08.2015, 06:14

Felicitari! O frumoasa prezentare. Multumesc.

M. Milo, 25.08.2015, 13:48

Felicitari pentru acest frumos...interesant pps.
Multumesc Leutule pentru munca depusa...
numai bine cu zile senine,aceeasi Angelica.

Angelica1, 26.08.2015, 07:03

Helmut desigur că mă înţelegi fiindcă şi tu eşti în postura mea. Munceşti pentru a aduce informaţii, celor dornici de cunoaştere, pentru ca mai apoi să constaţi că persoane care habar nu au despre ce este vorba în materialul pe care l-au văzut se trezesc să noteze mizerabil. Eu îi înţeleg că nu sunt interesaţi de subiect dar asta înseamnă că nu trebuie să deschidă pps-ul. Sau să-l deschidă, poate, poate se lipeşte ceva cultură şi de ei, dar apoi să nu-şi mai "încordeze muşchii neuronului" pentru a şi nota ceea ce oricum nu au priceput. Asta ţine de bun simţ elementar dar ... "mulţi au sărit gardul"
Mulţumesc pentru suport moral1.

Domnule Radu Neacşu, vă mulţumesc pentru aprecierile exprimate. Mă bucur dacă v-am incitat la polemică. Eu nu am emis niciun fel de opinie vis-a-vis de istoria României şi Casa Regală. Aşa cum specific şi în preambulul materialului eu numai enumăr pe cei care s-au perindat pe la palatul regal (înscăunaţi sau nu). Obiectele numismatice prezentate în material se bucură numai de o simplă legendă informativă (fără aprecieri propii). Aceste obiecte fac parte din istoria numismaticii naţionale, din patrimoniul naţional, şi ca atare prezentarea lor nu este o manifestare nici pro, nici contra, monarhiei româneşti. Evident că am şi eu opiniile mele în ceea ce priveşte ex-Casa Regală Română, importanţa unora sau altora dintre membrii ei în istoria naţională, dacă este sau nu necesar să laud sau să critic această instituţie, etc... dar nu am făcut public în materialele mele acest propiu punct de vedere. Am căutat să fiu cât mai neutru cu putinţă şi să prezint numai fapte, lăsând cititorul să decidă ce e bine şi ce e rău. În privinţa regelui Carol I; acesta nu putea apărea în materialul de mai sus fiindcă... era deja născut! Mai exact: titlul pps-ului este "Copii Casei Regale a României în medalistică", deci numai copii! Evident că enumerarea (prezentarea) începe cu Maria (1870), fica lui Carol I şi nu cu acesta. de altfel aceasta este şi prima medalie bătută în ţara noastră, cu ocazia naşterii unui copil de domnitor.
În final vă mulţumesc, încăodată, şi vă aştept cu noi comentarii care-mi fac multă plăcere.

M. Milo, mulţumesc!

Angelica, mulţumiri şi numai bine în Pace cu multă Sănătate şi Iubire.

Diegis, 27.08.2015, 07:13

Domnule Diegis,
Imi cer scuze pentru faptul ca am depasit limitele unui comentariu normal la un material concret si promit sa nu se repete.Apreciez in continuare tot ceea ce faceti precum si maniera delicata in care va prezentati punctele de vedere. Cu multa stima.

Radu Neacsu, 27.08.2015, 19:02

Domnule Neacşu, revin cu o mică precizare. Nu am considerat că aţi depăşit niciun fel de limte, nu am luat nimic ca ofensă. Dincontră, aşa cum spun chiar de la primele rânduri ale mesajului pe care vi-l adresam mai sus, mă bucură că am reuşit să vă incit la o polemică. Orice contradicţie, în opinia mea, este benefică adevărului, evoluţiei spre mai bine. Numai din lupta de idei se poate naşte progresul. Totul este ca să se menţină un ton decent şi să fie aduse argumente viabile. Or eu cred că aceste deziderate au fost incluse în mesajele noastre de mai sus.
Cu acelaşi respect!

Diegis, 28.08.2015, 02:54

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22980 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1072 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 15 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion