Publicitate

Creierul nostru - o minune a naturii - Vizualizare online

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (3 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: O minune descoperita doar in parte...

Categoria: Stiinte
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Vizualizari: 3240 in total, 3 pe zi
Descarcari: 309 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (5)

Este greu de comentat acest pps.
Comentariile sunt, sau se pretind a fii, in general, mai inteligente ca ppsurile in sine. Nu vad ce ar putea fi mai complect ca aceasta lucrare.
Este deadrepul fenomenala munca depusa pentru realizarea lui.
Sincere felicitari Adrian. Helmut

Helmut Gürtler, 29.05.2017, 04:45

Da ... in acest caz doar felicitari pot sa spun ...
comentarii mai complete poate sa le faca cei in domeniu ...
O zi insorita si inspirata pentru noi pps. ,Angelica.

Angelica1, 29.05.2017, 22:20

Ma bucur daca sunt si altii interesati de ce avem in cap...Descoperirea acestei minuni care ne face oameni, a fost fascinanta, chiar daca nu sunt nici eu un specialist al domeniului...Pe Internet exista mult mai multe informatii interesante decat am selectat eu pentru pps...Si a meritat munca pentru cautarea si sintetizarea lor...

Adrian TOIA, 29.05.2017, 23:28

Felicitări, Adrian, pentru o lucrare bine realizată, cu multe date, cu grijă selectate, despre cea mai complexă structură a corpului uman, unul dintre cele mai uimitoare organe, creierul, al cărui studiu a fost numit ca fiind „ultima frontieră a ştiinţei”!
Am văzut că ai combătut şi unele mituri despre care cercetătorii au demonstrat că nu mai sunt valabile în prezent, însă nu ai amintit nimic despre mitul ce vizează diferenţa dintre sexe.
Într-adevăr, unii cercetători au afirmat că există diferenţe între modul în care funcţionează creierul unui bărbat şi cel în care funcţionează al unei femei, însă „Nicio cercetare ştiinţifică nu a scos la iveală o diferenţă considerabilă în modul în care se conectează reţelele de neuroni când învăţăm lucruri noi”, notează Scientific American.
„De-a lungul istoriei, explicaţiile de natură biologică au fost utilizate ca adevărate arme pentru a explica şi pentru a menţine diferenţele de natură socială. În epoca victoriană, savanţii acelor vremuri au sugerat că femeile gândesc cu o altă parte a creierului decât bărbaţii. În anii 1950, ei au venit cu ideea potrivit căreia gândirea inferioară a femeilor este controlată de hormonii acestora. În prezent, se vehiculează ideea că bărbaţii şi femeile ar avea structuri cerebrale diferite, însă nu există nicio dovadă ştiinţifică pentru niciuna dintre aceste teorii”, a explicat o cercetătoare britanică.
Un alt mit referitor la creierul uman este acela că muzica lui Mozart contribuie la dezvoltarea cognitivă a bebeluşilor, făcându-i mai inteligenţi decât ar fi fost în mod normal, iar un studiu realizat în anii ’90 pe un grup de studenţi americani, a sugerat că persoanele care au ascultat 10 minute muzica lui Mozart înainte de un test IQ, prezentau rezultate îmbunătăţite, obţinând, în medie, opt puncte în plus.
Cercetările ulterioare au relevat că, atunci când oamenii ascultă orice tip de muzică ritmată înainte de un test de gândire, sunt mai operativi şi mai entuziasmaţi, ceea ce creează condiţiile pentru un rezultat mai bun. Aceste studii nu au fost popularizate, astfel că mitul muzicii lui Mozart a continuat să se răspândească, aducând un profit semnificativ companiilor care au ştiut să speculeze legenda.
Experţii unanim recunosc că, deocamdată, o mare parte a informaţiei despre modul de funcţionare a creierului uman rămâne încă un mister. Chiar de curând, oamenii de ştiinţă au identificat 97 de regiuni noi în creierul nostru.
Îngrijorător rămâne însă faptul că stilul nostru de viaţă modern ne schimbă creierul. Există unele dovezi că lucrurile nu stau deloc bine, că nu devenim mai inteligenţi, aşa cum cred unii. Din contră, începând cu epoca victoriană, coeficientul de inteligenţă a scăzut în medie cu câte 1,6 puncte pe deceniu, cu un total de 13,35 de puncte.
Închei cu o informare foarte importantă pentru persoanele care ţin dietă: În cazuri extreme, pentru a soluţiona problema lipsei de hrană, celulele creierului se „canibalizează” pe ele însăşi, ca o ultimă sursă de energie. Deci, mare atenţie, fiindcă dieta, în modul cel mai direct, poate forţa creierul să se mănânce pe el însuşi!
Şi ca o curiozitate, aş adăuga, deşi cred că ştii, creierul nostru din cap nu este unicul creier. Este un „al doilea creier”, în intestine, care conţine 100.000 de neuroni. Flora intestinală este responsabilă pentru producerea a peste 30 de neurotransmiţători, inclusiv „molecula fericirii”, serotonina.
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 05.06.2017, 16:43

Foarte bine venite completarile si informatiile tale, Teodora Buita, neobosita prezenta pe NICEPPS, chiar daca are probleme cu calculatorul...
Creierul si multele sale mistere (dezlegate partial, si in special inca nedeslegate) este o lume fascinanta, care cu greu a incaput in limitele de memorie si vizualizare ale unui pps informativ, cu pretul renuntarii la multe alte informatii interesante, care pot fi gasite pe Internet de catre doritori...
Problema diferentelor eventuale dintre creierul barbatilor si cel al femeilor, este mai complicata decat pare pentru sustinatorii unei teorii sau alteia...Nu mi-am propus s-o abordez intr-un pps cu informatii si imagini care sunt doar o introducere in lumea miraculoasa a creierului nostru.
Desi bestsellerul lui John Gray, Barbatii sunt de pe Marte si Femeile sunt de pe Venus, considerat ca „una dintre primele 10 carti care au influentat lumea in ultimii 25 de ani“ spune ceva si despre creierul din spatele diferentelor dintre modul de a gandi, simti, percepe, reactiona, iubi, al celor doua sexe...
In cazul tau, o poeta, ma asteptam mai curand si ma astept in continuare, si la alte informatii si interpretari in cunostinta de cauza, despre activitatile cerebrale, locatiile si conexiunile neuronale care permit unui creier sa gandeasca in versuri...ceea ce simte in suflet...
Este o directie posibila de discutie, pe care o lansez nu doar poetilor si romanticilor de pe NICEPPS...

Adrian TOIA, 06.06.2017, 04:16

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23600 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion