Publicitate

crestinismul - Vizualizare online

  • Currently 7.44/10

7.4 steluţe (57 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.

Integreaza in site-ul sau blogul tau - Embed:

Descriere: doar download e super prezentarea:D

Categoria: Crestine
Primita de la: catalin / cml catalin (este autorul)
Vizualizari: 11824 in total, 3 pe zi
Descarcari: 957 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (6)

Bună Cătălin,
Apreciez încercarea ta de a face o prezentare cu subiect şi mai puţin cea a profesorului tău coordonator, care înţeleg că te-a îndrumat în materie de Media şi nu a subiectului ce l-ai ales de a-l trata. Eşti încă tânăr la începutul adolescenţei tale, de aceea te sfătuiesc ca înainte de a trata un subiect, mai ales atât de delicat, să te informezi în prealabil, din mai multe surse şi mai ales nu credea în tot ceea ce se afişează pe Media. Obervaţiile următoare nu le lua în nume de rău, nu doresc nicidecum a te critica, ci ia acestea ca observaţii constructive pentru a te putea îmbunătăţii şi avansa în viitor.
Ai făcut această prezentare, precum spui copiind o parte din primele pagini 3 – 5 de la un necunoscut (Acesta este "Vboy" autorul afişat la "proprietăţi"? ori tu) fără de a te ostenii şi a verifica dacă spusele sale sunt întradevăr de încredere. Acestea sunt doar o parte care-ţi reduce din valoarea totală a prezentării. Aceasta nu a facut-o nici profesorul tău coordonator, ci chiar a făcut-o de "Plăcintă".

Dar să trecem la fapte:
Multe s-au scris despre Biblie "Cartea Cărţilor" dar nu toţi care tratează acest subiect sunt destul de bine informaţi, mai ales că "Biblia Română" ca şi altele străine a fost tradusă din limba greacă şi nu din ebraică, limba originală în care a fost întradevăr scrisă. De aceea sunt multe erori şi inexacticităţi.

Pag. 4 – Este complect inexactă! Iudaismul nu priveşte "Creştinismul" ca o eroare, primii adepţi al acestui curent devenit mai apoi religie au fost unii evrei. Iisus nu a fost niciodată un rege, ci un cărturar, un "Rabi", care şi-a îndrumat elevii şi a pledat poporului reîntoarcerea la religia stămoşească, nicidecum la înfiinţarea unei noi religii. Cine îl socoteşte pe Iisus "rege" sunt creştinii scriind pe sfâta creuce "Iisus Nazariteanul Regele Iudeei". Pe când el şi-a dorit doar să concureze cu Marele Preot de la Marele Templu din Ierusalim, "Caiafa", la conducerea acestui templu.

Pag. 10 – Ce înseamnă: "atrocităţile atribuite lui Allah"? Limba arabă se
extrage ca şi limba ebraică dintr-o limbă mai veche "Arămaică". De aceea "Allah", care se pronunţă "Allŕ" e aproape ca şi numele Domnului din ebraică: "EL" dar cae se scrie Cu litera "A" ebraică "Alef" dar se pronunţă "EL" sau "Alohim" care se pronunţă "Elohim" sau în alte circumstanşe "Alloah". Deci "Allah"; "Alloah"; "Elohim" întruchipează pe acelaşi Dumnezeu pentru toate cele trei religii monoteiste: "Iudaismul"; "Creştinismul" şi "Islamul". Deci nu te poţi îngrozii şi compara faptele aceluiaş personaj. În afară de aceasta nu "Dumnezeu a omorât toţi copiii din Egipt" ci a spus că viitoarea plagă ce va fi lăsată asupra egiptenilor, va ieşi din gura Faraonului. Ceea ce înjuri tu, se va reîntoarce asupra ta. De aceea când Faraonul dă poruncă de a ucide toţi primii noi născuţi ai evreilor din "Goşen", înjuria se reîntoarce asupra sa şi a poporului său. Cum spune şi proverbul român: "Ceea ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!".

Pag. 11 – De unde şi până unde ai scos că omul a fost creat din "noroi". Primul om s-a numit "Adam" creat din "Adama" ceea ce în traducere înseamnă "pamânt", "ţărână", nicidecum noroi.

Pag.14 – Din nou ai introdus un citat din Biblie incorect: Acest citat în Biblia Română apare:
"28. Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: "Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ." – Nicăieri nu apare "ca frunzele" precum ai menţionat. În afară de aceasta nici Biblia Română nu a redat exact spusele Domnului, deoarece în limba Bibliei origiale nu scrie "Creşteţi" ci "Pru Urvu" unde cuvântul "Pru" îşi are rădăcina de la "Fructificare - Rod" precum apare şi în alt citat din Isaia 32/12 - "12. Bateţi-vă pieptul, aducându-vă aminte de frumuseţea câmpiilor şi de rodnicia viilor." Deci traducerea corectă a citatului pe care l-ai introdus în prezentare trebuia să fie: " Fiţi rodnici şi înmulţiţi-vă, umpeţi pământul......", sau "Fiţi fertili şi înmulţiţi-vă..

Iosi S. Avni, 26.02.2011, 08:16

Deci traducerea corectă a citatului pe care l-ai introdus în prezentare trebuia să fie: " Fiţi rodnici şi înmulţiţi-vă, umpeţi pământul......", sau "Fiţi fertili şi înmulţiţi-vă....". Deoarece "Fructificare" în limba română are un alt sens (despre bani şi capitaluri) va trebui de folosit "Rodul". Asemenea apare şi în versetul Ave Maria: "Benedicta tu in mulieribus, Et benedictus fructus
Ventris tui, Jesus [Christus]"= Binecuvântată eşti tu dintre toate femeile, Şi binecuvântat e rodul pântecelui tău, Iisus.

În afară de aceste erori ai greşeli de tastare, o parte a textului e cu diacritice iar alta nu, folosind un font care nu-i favorabil în scrierea limbii române. Vrei să scri corect limba ta în programele Microsoft foloseşte doar fonturile: "Arial"; "Georgia" sau ""New Times Roman". Caută să respecţi spaţiile între cuvinte şi punctuaţiile propoziţiilor. Virgulele, semnele de sfârşit de propoziţie trebuiesc să fie alipite ultimei litere ale ultimului cuvânt al propoziţiei, apoi lăsat un spaţiu liber la începerea propoziţii următoare.

Iosi S. Avni, 26.02.2011, 08:24

wow...stiam ca nu e perfect dar nici cu atat de multe greseli ms mult stiu ca mai am de invatat...intentia mea a fost de a arata crestinilor ca gresesc atunci cand condamna oamenii care au alta religie si intr-un fel am injosit crestinismul...nu am facut chiar un lucru bun cu chestia asta si pt cei care ma critica--->sunt crestin ortodox

catalin2, 27.02.2011, 13:09

Cătălin,
Nu ai insultat pe nimeni, precum văd aici la comentari nimeni n-a spus aşa ceva. Că ai greşit o parte din citate, asta nu înseamnă că ai înjosit Creştinismul şi nici alte persoane de alte religii. Chiar la începutul comentării adresate, ţi-am precizat că nu-ţi fac critică, din contra te apreciez pentru încercarea de a face o prezentare cu acest subiect. Îl acuz pe profesorul tău care te-a coordonat şi nu s-a sinchisit el ca să se informeze dacă nu ştia, asupra subiectului şi nu să te lase să faci erori de temă, precum nu văd că nici nu te-a corectat de greşeli făcute tehnic. Numai un om "Mare" în calităţi, îşi recunoaşte greşelile, deci te numeri printre aceştia, Jos pălăria! Continuă de a face prezentări şi sunt sigur că de-acum înainte te vei documenta mai mult, nu uita că vorba scoasă din gură ca şi cea scrisă şi publicată nu o mai poţi reîntoarce. Dacă vrei să fi apreciat în viitor, nu te pripii, studiază profund subiectul pe care doreşti săţl tratezi. De asemenea ia cont că doar acela care nu munceşte, nu greşeşte! Nu te teme de greşeli căci cu toţii le facem, esenţialul e să ştim în a ne corecta. Dacă doreşti şi alte îndrumări mi te poţi adresa direct, adresa mea de poştă electronică figurează pe ultima pagină a prezentărilor mele afişate pe acest site şi sunt multe. Doar fi atent să fie pe Gmail şi nu pe o adresa mai veche cu alt nume de poştă.

Iosi S. Avni, 27.02.2011, 16:54

e super tare prezentarea

Miha1, 24.05.2012, 10:37

Revelaţia prezintă clar în egală măsură şi trinitatea dar şi Unitatea: Trinitatea Ipostasurilor într-o UNITATE desăvârşită a aceleiaşi FIRI sau NATURI divine. În cadrul divinităţii se păstrează o Unitate absolută...

De unde oare pretenţia de a-L încadra pe Dumnezeu în tiparul îngust (în comparaţie cu taina Divinităţii) al cunoaşterii umane? Poate ajunge omul să-I explice lui Dumnezeu ce poate să facă şi ce nu?
Este corect ca omul să ajungă să impună divinităţii limite pentru puterea sau Misterului inefabil al acesteia, doar pentru că el, omul, nu a cunoscut în laborator acele taine?

În mod cert Dumnezeu nu se expune prea mult, dar prezinta clar invatatura despre trinitatea persoanelor divine.

Sebastian3, 14.04.2014, 10:24

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23340 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 15 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion