Publicitate

Cu Nikonul la drum...din nou Brenta. - Vizualizare online

  • Currently 5.50/10

5.5 steluţe (18 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.

Integreaza in site-ul sau blogul tau - Embed:

Descriere: Din nou Brenta ! Se reproseaza uneori alpinismului de a fi un sport al individualitatii. Se uita insa solidaritatea coardei,care nu este numai o legatura materiala .... Un tovaras de coarda, iti este ca un frate, de care esti legat pe viata si pe moarte. Jean Secret alpinist Francez

Categoria: Natura
Primita de la: Helmut Gürtler (este autorul)
Vizualizari: 2342 in total, 1 pe zi
Descarcari: 327 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (7)

Aceleasi imagini fara egal. Multumim, Helmut

maia / angi, 03.01.2016, 08:38

Hallo Helmut, sehr interessante und schöne Bilder, vielen Dank für einen wundervollen Präsentation. Ich wünsche Dir Glück und Gesundheit im Jahr 2016. Karel

Karel Hofmann, 04.01.2016, 01:25

Nu vreau să mă repet cu noi şi noi laude. Am sufletul plin de bucurie, măcar că am fost doar părtaş la vizionarea fotografiilor. Cât de viu trebuie să te simţi fiind prezent fizic pe astfel de "coclauri" cum spun românii noştri.
Cât despre cei care notează cu mai puţin de zece stele o astfel de prezentare... ce pot să spun... poate doar că mă duc cu gândul la salvamontul românesc şi la administraţiile locale care-l păstoresc. Mai explicit; pentru câteva scări de metal montate în canionul Şapte Scări, din munţii Piatra Mare, continuă să se laude şi acum la câţiva ani de la finalizarea lucrării. mai grav au pus şi taxe de acces prohibitive pentru familiile nevoiaşe (majoritare) din ţară, asta pentru a nu mai aminti de faptul că dacă vi în afara "programului de acces" dai de porţi şi lacăte care-ţi limitează accesul! Halal să le fie factorilor decidenţi! Prin comparaţie, dragă Helmuth, poate ne spui câte zeci de mii de euro atrebuie să dea un turist pentru a beneficia de astfel de amenajări turistice de calitate??? Evident întrebarea este retorică şi cred că-mi înţelegi gustul amar ce mă invadează...
O să vină şi ziua în care vom scăpa (noi,cetăţenii români) de astfel de lichele "conducătoare şi decizionale" şi ne vom lua ţara înapoi spre bucuria şi libertatea tuturor iubitorilor de frumos şi sport de masă.
Multe mulţumiri!

Diegis, 04.01.2016, 14:42

Iti inteleg perfect amaraciunea draga Diegis si de multe ori cand lucrez la aceste pps-uri ma gandesc cu tristete la aceia (colegi,prieteni,cunoscuti), ramasi in tara si care n-au posibilitati materiale de a iesi in strainatate.
La cele "7 scari din Piatra Mare " precum si amenajarea drumului de acces,am lucrat si eu inca acum 35 ani ca munca voluntara in cadrul salvamontului di Brasov.La indrumarea domnului Lehman am schimbat podetele si scarile din lemn cu alte de metal (Culoarea rosie).
Acum 10 ani, fiind in Brasov, am dat o fuga in Piatra Mare,si am fost intampinat , asa cum spui, de un mare lacat. In rest desamagire totala T
Totul s-a degradat .Scari indoite. scanduri putrede, metal ruginit, dar trbuiam sa platesc.
Si aici in Alpi se plateste la intrarea in canioane amenajate, dar ele sunt amenajate !!!! si multe se demonteaza in timpul iernii .
Traseele de stanca ,asa zise Klettersteige, sunt libere si accesibile or carui alpinist.
Diegis,faci pps-uri minunate, dece nu le mai publici ?
Astept cu nerabdare sa vad ce ai mai descoperit !

Salutari prietenesti Helmut

Helmut Gürtler, 08.01.2016, 02:41

Helmut, sunt şi veşti "bune". Scările au fost refăcute de salvamont Săcele, în urmă cu trei ani. Acum sunt integral din aluminiu şi zinc, protejate de o peliculă polimerică. În locul podeţelor de lemn a fost instalată o reţea de grătare ce permite curgerea apei pluviale sau a zăpezii. Au fost desprinse pietrele ce păreau instabile pe pereţii superiori ai canionului, au fost tăiaţi copacii dar... a dispărut mult din farmecul naturii. Este o stare de artificial în totul, cel puţin pentru mine şi cunoscuţii mei iubitori de natură. Ceea ce deranjează este taxa foarte mare pentru accesul în chei (raportat la puterea financială, reală, a românului de rând) mai ales că investiţia a fost amortizată din primul an de zile.
Apoi mai este şi programul de vizitare ce nu ţine cont de adevăraţii oameni ai muntelui care intră şi ies din traseele montane la ore foarte matinale sau târzii, în noapte. Toate astea au făcut ca zona să devină una populată de "pantofari" care vin aici să-şi etaleze hainele de fiţe şi telefoanele mult mai inteligente decât ei. A devenit de "bon ton" să postezi o fotografie făcută în zonă, pe reţelele de socializare. A dispărut salutul firesc pe munte, liniştea pădurii, potecile curate sau băncile ori coşurile de gunoi.
Acum au în plan să amenajeze, şi evident să taxeze, şi cheile Taminei.
Om vedea ce va fi....
În privinţa postaărilor....mulţumesc pentru apreciere, dar am perioade de lehamite când mă uit la cei care votează. Mă întreb dacă are rost să munceşti atâtea ore pentru ca un ... , care nu înţelege nimic dar votează, să te... O să-mi treacă şi o să reapar!
Multă sănătate şi la mai multe excursii adevărate.

Diegis, 08.01.2016, 07:25

Referitor la aprecierea cu stelute, avem o veste: http://blog.nicepps.ro/2016/01/aprecierea-cu-stelute-optionala/

Admin, 09.01.2016, 12:02

Ce frumos Helmut cu cita pasiune face-ti acele urcari...si ce mult mi-a
placut acel apus de soare de final,Angelica.

Angelica1, 11.01.2016, 08:39

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23430 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 4 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion