Publicitate

Cu Nikonul la drum.Isvoare - prezentare PowerPoint

Categoria: Natura
Primita de la: Helmut Gürtler (este autorul)
Data: 12.03.2017
Vizualizari: 1087 in total, 1 pe zi
Descarcari: 253 in total, 0 pe zi

Descriere: Si raurile, indiferent cat sunt ele de mari, au o viata.Ca si noi oamenii, care ne nastem,traim si, candva , murim, asa si apele curgatoare : isvorasc. curg, apoi dupa o oarecare lungime se varsa in alte rauri mai mari, lacuri, mari sau oceane. In acest pps vreau sa va prezint cateva isvoare a unor fluvii de pe pamantul nostru. Vizualizare placuta insotita de New Orleans Jazz Orchestra.

Publicitate

Comentarii (2)

Felicitări, dl. Helmut, pentru noul subiect ales īn prezentare, la fel de frumos şi interesant, ca şi celelalte de pānă acum!
Desigur că şi apele au viaţa lor, aşa cum spuneţi dvs.!
De la geto-daci īncoace, cel de-al patrulea element din care s-a clădit lumea, apa, sursa noastră vitală, a fost şi o sursă continuă de poveşti uimitoare şi legende inedite. Pentru strămoşi, apa era esenţa primordială din care iau naştere toate, dar şi cea īn care ajung toate, prin dizolvare şi dispariţie, avānd, aşadar, o dublă simbolistică.
Se spune că īnainte de luptele importante, dacii obişnuiau să bea din apa Dunării, fluviu pe care-l asimilau unui zeu purtător de noroc.
Adevărul este că, de la vastele documentare ştiinţifice şi pānă la tomurile de tratate scrise de-a lungul vremurilor, apa stārneşte interes şi o sumedenie de īntrebări.
Mulţumesc, dl. Helmut, pentru frumoasa, dar şi instructiva plimbare virtuală pe mari fluvii, īncepānd de la izvoare, pānă īn cele mai īndepărtate locuri!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 14.03.2017, 20:25

Asa este doamna Buita.... Fara apa nu exista viata ! Un adevar care nu mai trebue adeverit .or cat de banal ar putea parea.
S-ar putea scriie volume intregi despre acest al patrulea mediu. Inca de acum catva ani de cand am vizitat isvorul Dunarii, m-am hotarat sa fac acest pps. Din pacate n-am mai avut ocazia sa vizitez altele decat cele ale Rhinului.
Africa m-ar fi interesat , dar Europa este atat de frumoasa (ne mai pomenind Germania) iar viata atat de scurta.
Ma repet.... ! Ma bucur ca va luati timp sa-mi vizitati lucrarile.
La fel, cu stima, Helmut

Helmut Gürtler, 16.03.2017, 09:30

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22250 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1071 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 16 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.