Publicitate

Cupola de Fier - (Iron Dome) V-1 - prezentare PowerPoint

  • Currently 7.56/10

7.6 steluţe (25 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Intamplari adevarate
Primita de la: Iosi S. Avni (este autorul)
Data: 25.09.2014
Vizualizari: 3184 in total, 2 pe zi
Descarcari: 450 in total, 0 pe zi

Descriere: Pericolele din zonă au obligat Israelul să investească puternic într-un scut anti-rachetă eficient. Astfel a luat naştere platforma “Kipat Barzel” (Cupola de Fier) cunoscută şi ca “Iron Dome”, menită să intercepteze rachete cu rază de scurtă acţiune.
Întregul sistem anti-rachetă dezvoltat de “Rafael”, (cel mai mare concern autorizat în dezvoltarea sistemelor de armament al Israelului), are trei elemente importante.
Sistemul cu ghidare radar, ale cărui date înregistrate, sunt trimise componentei mediane a “Cupolei de Fier”, adică spre centrul de organizare “Comandă şi Control” a atacului. Aici, personalul Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) interpretează dacă un obiectiv reprezintă o ameninţare pentru o zonă populată, sau nu şi dau ca atare comandă Lansatorului dacă să lanseze o rachetă interceptoare, menită să distrugă racheta inamică.

Publicitate

Comentarii (3)

Un foarte bine structurat si documentat pps,valoros pentru cei care se ocupa sau se pregatesc in domeniul armelor.Pentru ceilalti,im afara curiozitatii tehnice si a aprecierii nivelului inzestrarii armatei Israelului,pps-ul
readuce in actualitate ideea uriaselor resurse intelectuale si financiare care
se consuma pentru fabricarea si intretinerea lor ,in conditiile in care ,periodic -uneori la 3-5 ani - ele trebuie modernizate sau chiar inlocuite char daca NU AU FOST FOLOSITE NICIODATA .

Radu Neacsu, 26.09.2015, 19:25

Salut,
În primul rând vă mulţumesc de comentariu şi de aprecierea D-vs. Nu cred că această prezentare e de mare valoare acelora care se ocupă cu fabricarea armelor, căci aceasta nu divulgă niciun secret industrial de cum e făcută, desigur nicio informaţie din punct de vedere militar.
Aveţi dreptate în ceea ce priveşte uriaşele sume financiare, care se cheltuiesc în loc ca acestea să fie întrebuinţate spre construire şi nu distrugere. Dar ştiţi mai avem o problemă şi precum spune proverbul românesc: "Nevoia te învaţă acolo unde e nevoia"!!! Cănd se trag zeci de rachete de tot soiul asupra ta zilnic, cum poţi să-ţi mai creşti copii şiu să duci un trai liniştit şi paşnic. Poate acum vă ve-ţi da seama şi voi ceea ce înseamnă să ai de aface cu terorismul islamic radical. Priviţi ce se întâmplă în Europa, cu Islamizarea şi ce metode se aplică contra ei??? NADA!!!

Iosi S. Avni, 27.09.2015, 08:58

Va inteleg si va admir dragostea fata de tot ce se face in incercata dv.tara.Ca oameni de conditie,trebuie sa aratam foarte mare flexiune in ceea ce discutam,fara a ne aroga insa dreptul de a fi stapanul adevaruluui absolut.
Nu va cunosc preocuarile dar sa fiti convins ca ,pentru un specialist,orice informatie -cat de mica- este benefica.In cazul sistemului prezentat de dv este figurata o shema de organizare,exact ce trebuie unuia care incepe sau perfectioneaza un sistem.
Nu ps-ul dvs.ne convinge de un anume pericol,cu atat mai mult cu cat nu e cazul tarii dvs. unde sunt luate masuri de limitare a dreptului de libera deplasare,identic cu cel american.Noi,aici suntem insa obligati sa-l respectam.

Radu Neacsu, 28.09.2015, 05:57

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22250 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1071 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 16 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.