Publicitate

Dimineaţă de toamnă - prezentare PowerPoint

  • Currently 8.82/10

8.8 steluţe (11 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Anotimpuri
Primita de la: Teodora Buiţă (este autorul)
Data: 21.11.2015
Vizualizari: 2779 in total, 1 pe zi
Descarcari: 543 in total, 0 pe zi

Descriere: Sunt convinsă că pentru mulţi dintre dvs., prezentarea mea va fi o surpriză! Imaginile folosite sunt chiar cele care m-au inspirat să scriu poezia, unele din fotografii fiind făcute din balconul meu.
Am realizat prezentarea cu dorinţa să mă simţiţi mai aproape de dvs., dragii mei vizitatori! Sper să fi reuşit măcar puţin din ceea ce mi-am dorit şi poate... să vă şi placă...
Şi mai sper, totodată, că poate acum veţi înţelege mai bine adevărul cuprins în mărturisirea mea, că eu fiecare lucrare o realizez cu mult drag, cu dăruire, cu iubire şi de fiecare dată acolo las şi un strop din sufletul meu!
Cu aceleaşi sentimente frumoase şi aleasă preţuire,
Teodora Buiţă

Publicitate

Comentarii (9)

Mi-a placut foarte mult dimineata de toamna de pe strada ta, Teo. Iti doresc cat mai multe dimineti in care soarele sa-ti incalzeasca sufletul. O zi buna

maia / angi, 21.11.2015, 22:46

Hallo si buna dimineata
Felicitari doamna Buita pentru aceasta prezentare.Ca compuneti poezii si faceti versuri i-mi era cunoscut (aveti talent,ce nu toti apreciaza) dar ca ati avut curajul sa fotografiati si sa prezentati aceastea este , cel putin pentru mine, o mare surpriza.
Este mult mai simplu si usor sa iei imagin din internet (majoritatea o fac, din diferite motive) dar sa faci fotografii pentru o anumita tema, sau invers, nu este usor.Ca fotograf, pot sincer, sa spun ca nu sunt nici atat de rele.
Studiati fiecare fotografie in parte si veti descoperi amanunte ce nu le vedeti cu ochiul liber.(vezi masinile parcate in locuri de fapt interzise,n-au nici macar numere de imatriculare.Sunt abandonate ?
Asa ca ,doamna Buita, ati reusit sa ne surprindeti.
Felicitari Helmut

Helmut Gürtler, 22.11.2015, 02:52

Toamna este frumoasa si printre blocuri,pentru ca natura este frumoasa peste tot.In departare aveti si un mic deal,se pare.
Si pentru ca vorbeati de o cioara in nuc,mi-ati adus aminte ca zilele trecute,mergand pe strada,am primit o nuca zdravana in cap,care mai mult m-a speriat decat m-a durut si care provenea din ciocul unei ciori care a scapat-o.A asteptat sa ma departez si a aterizat pe trotuar sa si-o recupereze,dar nu prea mai reusea.
Daca nu vine iarna si toamna o tine tot asa,la capatul strazii noastre este un cires pitic care a inmugurit si in curand o sa infloreasca.L-as poza,dar nu stiu sa-i fac o poezie despre primavara la inceput de iarna,asa ca va felicit pe dv. si va doresc numai prezentari frumoase !

atics, 22.11.2015, 08:22

Felicitari Teo !... frumos ... cum ai prins si cei trei pisici ...
Poeziile tale ne merg la suflet.bineinteles ca pui suflet cand le faci,
altfel nu ar iesi asa frumoase... cine iubeste poezia simte acest lucru...
cine nu ... nu baga de seama ... o seara linistita draga Teo,Angelica.

Angelica1, 22.11.2015, 09:53

Mulţumesc, dragile mele, Maia şi Angelica, pentru revenirea în “căsuţa” mea, cu căldura care vă caracterizează, prezenţe încântătoare ce-mi aduceţi bucurie de fiecare dată! Să ştiţi că vă număraţi printre persoanele dragi la care m-am gândit, când am realizat prezentarea! Ne cunoaştem doar virtual, fiind despărţite de sute de kilometri, de aceea, aşa cum am mărturisit, am postat imagini personale, cu dorinţa să mă simţiţi mai aproape! Mă bucur că v-au plăcut! Mii de mulţumiri şi pentru generozitatea votului acordat lucrării mele!
Cu prietenie, Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 23.11.2015, 17:24

Bună seara, dl. Helmut!
Cu mesajul dvs., frumos şi cald, aţi reuşit să mă emoţionaţi! Vă mulţumesc pentru vizită, pentru felicitări şi pentru generozitatea cu care mi-aţi votat prezentarea!
Maşinile la care vă referiţi, să ştiţi, dl. Helmut, că nu sunt parcate în locuri interzise, ci pe un teren viran dintre blocuri, care urmează a fi amenajat ca parcare; iar în ceea ce priveşte numerele de înmatriculare, special am încercat să nu le prind în cadru (să nu mă certe vecinii)!
Oricum, eu nu am talentul dvs. în ale fotografiei, sunt doar o amatoare, deci, cu atât mai mult mă bucur pentru cuvintele dvs. de apreciere, fiindcă ştiu că vin de la un specialist şi sunt sincere!
Cu stimă şi aleasă preţuire, Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 23.11.2015, 17:28

Nu avem doar un mic deal, dl. Alin, ci întregul oraş este înconjurat de dealuri, de verdeaţă, de locuri pitoreşti, unele de o frumuseţe ce-ţi taie respiraţia. Ele sunt sursa mea de energie, izvorul meu de inspiraţie în multe din creaţiile mele. Poate acum înţelegeţi mai bine de ce sunt aşa cum sunt şi de ce scriu aşa cum scriu...
Nucul din imagini este chiar în faţa geamului meu, iar dimineaţa, când deschid geamul, sunt întâmpinată în cel mai plăcut mod posibil, de ciripitul a tot felul de păsărele, care poposesc pe crengile lui şi a celorlaţi copaci din preajmă, din primăvară până în toamnă. Ciorile apar doar toamna, când se coc nucile. Le-am urmărit să văd ce fac şi m-au surprins cât sunt de inteligente. Lovesc cu ciocul sau efectiv scutură crengile, ca să cadă nucile pe trotuar şi să se spargă, apoi se duc şi le mănâncă. Probabil că din acest motiv v-aţi trezit şi dvs. cu nuca în cap!
Mulţumesc pentru oprire, pentru vizionare, pentru mesajul dvs. drăguţ şi pentru felicitări! Şi fiindcă îmi plac persoanele cu simţul umorului, mulţumesc şi pentru zâmbet!
Cu stimă şi aleasă preţuire, Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 23.11.2015, 17:32

Îmi cer scuze, dl. Alin, am uitat să ataşez la comentariu şi poezia dedicată cireşului de pe strada dvs., despre care mi-aţi povestit! Dacă vă place, puteţi să faceţi poze şi să realizaţi şi dvs. o prezentare! Acum aveţi toate elementele… Iar dacă nu, nu e nicio problemă, consideraţi-l ca pe un gest de mulţumire, adică, am dorit ca zâmbetului oferit de dvs. să-i răspund tot cu un zâmbet!
Cu stimă, Teodora Buiţă

Cireşul

S-a lăsat peste oraş
Toamnă blândă ce-l îmbracă
Cu strai colorat, gingaş
Şi frumos sufletu-ncarcă.

Cerul străluceşte-n soare,
Frunzele-şi schimbă culoarea,
Vântul doar astâmpăr n-are,
Le-mprăştie cât e zarea.

Şi-mbătat de-atât frumos,
De căldură, de lumină,
C-un cireş micuţ, sfios,
Se întâmplă o minune.

Bătuţi de vânt şi tot mai goi
Privesc copacii cu uimire
Cireşul cel cu muguri noi,
Gingaşi şi plini de strălucire.

Ce-ai, frate, zău, ce ţi-a venit,
Să înfloreşti a doua oară,
Nu cumva eşti îndrăgostit
De crezi că toamna-i primăvară?

El tace, frunze fremătând,
Spre zare ochii şi-i îndreaptă
Şi cu speranţă dulce-n gând,
Pe ea, cu dragoste o aşteaptă.

Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 24.11.2015, 12:22

Sunteti o fericită ! Dacă aveţi dealuri,atunci aveţi verdeaţă,aer curat şi o climă cu veri plăcute şi ierni nu prea geroase.
Credeam că i-a cazut nuca,nu ştiam că a doborât-o intenţionat ca s-o spargă ! 
Sunt vesel din fire şi mă bucur dacă aduc zâmbete pe feţele oamenilor,dar ştiţi şi dv.că nu se poate glumi cu oricine,unii sunt mai sobrii şi,probabil,trebuie să spargi farfurii sau cine ştie ce să faci,ca să le smulgi un zâmbet.
Eu sunt de acord cu englezu’ care spune că: smiles are free and easy to give.
Se poate glumi? Da și nu.
Se poate – când ai de-a face cu oameni sănătoși.
Nu se poate – cu oameni bolnavi.

Se poate – cu oameni veseli şi bine dispuşi.
Nu se poate – cu oameni posaci si mâhniţi.

Se poate – cu oameni de spirit.
Nu se poate – cu oameni proşti.

Se poate – cu literaţi şi artişti.
Nu se poate – cu gloabe literare şi artistice.
Cât despre poezie,este mai mult decât frumoasă şi vă mulţumesc mult,mult !
Parţial mi-aţi ghicit gândurile,pentru că atunci când am văzut ce vrea să facă,m-am gândit ce l-o fi apucat ? A văzut că a înflorit tufa de crizanteme galbene de lângă el şi a crezut că aşa trebuie,sau s-a îndrăgostit de ea şi a vrut să-i arate şi el cât este de frumos ?
Acum cred că am o problemă : de trei zile a început să plouă,s-a făcut cam frig şi nu stiu dacă nu or să îngheţe mugurii înainte de a exploda de floare,deşi nu ar mai avea mult,că sunt destul de mari.
Sărut mâinile,doamna Buită !

atics, 26.11.2015, 10:39

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23640 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion