Publicitate

Drum catre inima lui Frederic Chopin (Averio) - Vizualizare online

In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: „Aici este inima lui Frederic Chopin!” Călător pe drumul catre inima lui, împletind nevăzute corzi de portativ cu cele ale inimii unui copil​ ​​minune, devenit​ ​​compozitorul de geniu și pia​nistul desavârșit despre care​ Artur Rubinstein spunea că este: ​„ bardul, rapsodul, mintea și sufletul pianului”. Despre ​Frederic Chopin, omul pentru care credința și dragostea imensa pentru țara sa natală nu au avut egal​.

Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Averio (V.I.) (este autorul)
Vizualizari: 1710 in total, 2 pe zi
Descarcari: 286 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (5)

Minunata si competenta realizare.

Felicitari. Helmut.

Helmut Gürtler, 18.10.2017, 03:20

Multumesc frumos d-le Helmut

Averio (V.I.), 19.10.2017, 03:26

Păcat că o boală necruţătoare i-a grăbit mult prea devreme sfârşitul acestui mare talent ieşit din comun, ce a devansat epoca sa, ale cărui compoziţii cu o tonalitate personală au avut un efect determinant aproape o jumătate de secol asupra stilului interpretativ al concertelor de pian, acestea fiind preferate şi azi în programele de concerte.
Digitaţia, utilizarea pedalelor şi ritmul au făcut tonalitatea pianului mai colorată, i-au mărit expresivitatea.
Dar, muzica lui Chopin, pe lângă virtuozitatea sa, poartă şi un mesaj profund, contrar altor compozitori care scriau doar pentru etalarea virtuozităţii instrumentale.
Felicitări, Averio, pentru emoţionantul tău pps, frumos şi deosebit realizat, cu un fond muzical tulburător („Tristesse”), care, de la inima lui Chopin, marele artist romantic, cu un suflet sensibil şi nobil, vine să ne atingă suav inima noastră, precum o petală gingaşă...!
Cu drag, Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 23.10.2017, 07:33

O inspirata si documentata rememorare a unor momente si amintiri despre unul dintre cei mai mari pianisti si compozitori romantici…
O invitatie care nu poate fi refuzata, in locuri de neuitat pe unde am fost candva – Varsovia si Parcul Łazienki, si Paris – in Cimitirul Pčre-Lachaise, la mormantul lui, unde exista totdeauna multe flori proaspete, si la Musée de la Vie Romantique, unde urci pe o scara ingusta, in spirala, spre incaperi in care Georges Sand se intalnea cu Chopin, Alfred de Musset, Delacroix, Ingres, Lamartine si cu alti pictori si scriitori din epoca in care au trait..
Un astfel de pps, despre muzica si marii muzicieni, va primi totdeauna aplauze meritate.

Adrian TOIA, 28.10.2017, 11:53

Multumiri din suflet pentru amabilitatatea comentariilor
d-nei Teodora Buita si d-lui Adrian Toia.

Averio (V.I.), 05.11.2017, 11:30

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23590 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 2 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion