Publicitate

DRUMUL CRUCII, SCULPTURI - prezentare PowerPoint

  • Currently 7.00/10

7.0 steluţe (21 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Crestine
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Data: 15.04.2012
Vizualizari: 4222 in total, 1 pe zi
Descarcari: 313 in total, 0 pe zi

Descriere: Prezentarea sculpturală a Drumului Crucii de la Lourdes – cu care am ales să ilustrez noua prezentare a imaginilor și textului – datează din anul 1958.
“Drumul crucii” reprezintă pentru conştiinţa creştină paradigma suferinţei mântuitoare: urmând lui Hristos (Imitatio Christi), fiecare creştin îşi poartă crucea sa, mai grea sau mai uşoară, urcând Golgota veacului. Dar Crucea tuturor, de la începutul şi până la sfârşitul lumii, a fost purtată spre Înviere de Însuşi Dumnezeu, iar aceasta este cea mai cutremurătoare taină din iconomia mântuirii şi temelia întregii noastre credinţe (cf. I Corinteni 15, 16-22).
Drumul Crucii – Via Crucis – sau Via Dolorosa, cum îl mai numesc apusenii (denumire încetăţenită, se pare, de prin secolul al XVI-lea), reprezintă calea urmată de Iisus Hristos, sub povara Crucii, de la ruinele fostei cetăţi romane Antonia, unde se afla Pretoriul lui Pilat, şi până la Golgota (Dealul Căpăţânii), unde se înalţă astăzi Biserica Sfântului Mormânt (numită şi Biserica Învierii), cea în care an de an, de Paştele ortodox, se pogoară în chip minunat Sfânta Lumină sau Sfântul Foc. Merită vizinat! Toader Bendriș

Publicitate

Comentarii (0)

 

Fii primul care comentează! Sparge gheata!

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22890 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1072 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 88 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion