Publicitate

Epoca de aur! - prezentare PowerPoint

  • Currently 7.14/10

7.1 steluţe (72 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Intamplari adevarate
Primita de la: Maxim Mihai-Stelian / Mihai-Stelian MAXIM / Mihai-Stelian MAXM / maxim mihai (este autorul)
Data: 26.06.2009
Vizualizari: 21989 in total, 5 pe zi
Descarcari: 1256 in total, 0 pe zi

Descriere: Pentru cei care doresc sa-si aduca aminte de "Epoca de aur", sub inaltele stindarde ale comunismului...

Publicitate

Comentarii (24)

Trebuia sa-i puneti un fundal cu doina armatei - partidul sau republica mareata vatra. in rest e ok

MUTULESCU MINODORA _ VIORICA (Licurici, Gorj) / MUTULESCU MINODORA VIORICA / dory / DORA, 29.06.2009, 13:34

trebuia sa puna si muzica,ca asa e c-am sec!!!!!!!!!

monica / mony, 05.07.2009, 16:10

Intrbarea mea este ce anume crezi ca vor posta copii nostrii ????

bb, 17.08.2009, 21:12

copii nostri vor posta droguri, crime, curvusaguri, crize sociale, ca doar "traim bine acuma" nu ca pe vremurile apuse

a.c., 13.09.2009, 23:05

super tare.marfa.bravo celui care a facut colajul.

Emilia4, 20.09.2009, 13:26

deacord cu a.c dar sincer prefer timpurile astea decat alea de pe atunci desi eu nu mam nascut in perioada aia dar stiu foarte multe despre acea perioada si sincer prefer epoca asta decat cealalta nu spun ca imi place aceasta epoca dar o prefer mai bine pe asta decat pe cealalta asta e parerea mea fiecare are dreptu la o opinie a si inca ceva eu sunt democrat nu comunist

necunoscut, 17.10.2009, 15:48

De ce luati in ris realizarile din timpul socialismului?Erau locuri de munca,erau si bani,iti permiteai sa mergi in concediu cu familia,copii puteau sa mearga in tabere fara sa plateasca nici un ban,scoala era gratuita iar profesorii se ocupau cu adevarat de educarea elevilor!Nimeni nu a murit de foame atunci!!!Nu existau someri si asistati social!Daca te casatoreai,primeai locuinta gratuit! Eu am muncit in acea perioada si din munca mea si a generatiei mele s-a construit aceasta tara minunata pe care unii se straduiesc de 20 de ani sa o faca praf.Nu mai luati in ris realizarile de atunci,ginditi-va la ce lasati in urma voastra!!!

Nelutu, 29.10.2009, 16:04

De ce luati in ris realizarile din timpul socialismului?Erau locuri de munca,erau si bani,iti permiteai sa mergi in concediu cu familia,copii puteau sa mearga in tabere fara sa plateasca nici un ban,scoala era gratuita iar profesorii se ocupau cu adevarat de educarea elevilor!Nimeni nu a murit de foame atunci!!!Nu existau someri si asistati social!Daca te casatoreai,primeai locuinta gratuit! Eu am muncit in acea perioada si din munca mea si a generatiei mele s-a construit aceasta tara minunata pe care unii se straduiesc de 20 de ani sa o faca praf.Nu mai luati in ris realizarile de atunci,ginditi-va la ce lasati in urma voastra!!!Ai perfecta dreptate!!! Dar daca gandim la rece, fiecare etape istorica are si avantaje si dezavantaje, asa ca putem atat critica cat si aprecia. Sa auzim de bine!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

MUTULESCU MINODORA _ VIORICA (Licurici, Gorj) / MUTULESCU MINODORA VIORICA / dory / DORA, 29.10.2009, 17:04

ah nostalgicule(Nelutu) de asta suferim in 2010 ca mai exista!!!! ca tine si eu am muncit pe vremea aia si copii mei au mers in tabere,dar ma bucur ca s-a sfarsit ,,epoca de aur" si chiar daca acum muncesc poate mai mult decat atunci si am mai putini bani,ma bucur ca suntem liberi sa spunem ce gandim si ce dorim,depinde si de cum gandeste fiecare....cat despre pps foarte tare

Liliana2, 02.02.2010, 23:28

Da sunt multi nostalgici din vremea lui Ceausescu,cred ca nu erau asa de stresati din motive de servici,si a situatiei financiare.Dar era securitatea si militieni aceia analfabeti,apoi tortionari si activisti aceia.Dar acum cred ca la conducere sunt tot din aceia,poate si mai hoti ce cei dinainte,si numai lepre si papagali la Bucuresti ce mint pe toate televiziunile.I-mi vine si scarba si nici nu ma mai uit la programele astea de televiziune tampite,ce invenineaza acest popor asa de prost si las.Cum dracu pot tolera asa prostie,tac din gura romani si nu fac nici o manifestare fata de leprele de la conducere.Ce lasi sunt romani O DOAMNE ai mila de ei ca nu stiu ce vor si se complac cu bestile acestea de la conducere

larisa3, 08.03.2010, 22:47

Unii asa...altii asa...pareri diferite, ca oriunde pe acest pamant si aiurea.
A plecat Ceausescu, am plecat si eu si bine am facut.

aurel2, 09.04.2010, 03:12

Azi am primit din intamplare pps-ul Epoca de aur. Eu sunt unul dintre pionierii din poza de la pagina 27. Mi-ar place sa stiu daca pps-ul a fost facut de unul din colegii din scoala generala sau copii lor. La varsta aceea totul era frumos pentru noi.

Annie1, 24.06.2010, 04:24

Daca avea si o melodie era tare
Neam adus un pic aminte de epoca de aur

giani, 27.07.2010, 11:09

Suntem azi liberi sa spunem ce vrem si ce credem? Sa fim seriosi, daca seful/sefa sunt de la un alt partid, pe care noi nu il agream, tacem malc. Cu colegii la fel, ca sa nu cream dusmanii, tacem! La manifestatii de strada iesim cu inima indoita, de frica sa nu fim primii pe lista disponibilizatilor! Cu vecinii, aceeasi poveste...!

D.A., 02.01.2011, 04:20

FRICA SI LIPSA DE COLOANA VERTEBRALA,NE VOR CULCA LA PAMINT,DEJA APROAPE SUNTEM ,MULTUMESC!!!!!!!!

katrinel, 10.06.2011, 23:16

Pentru ''Nelutu".Nuiti dadea nimeni casa decat daca erai membru de partid si nici atunci.Daca aveai "grad" primeai,cei mai multi am platit 25 de ani o casa unde auzi si apa dela toaleta vecinului............................

elisa, 26.06.2011, 08:38

Imagini care-mi aduc aminte de tinerete,comentarii de doi bani(vechi).Daca atat a inteles autorul...

Mac2008, 26.06.2011, 11:47

''Si ce tinerete"

elisa, 26.06.2011, 22:05

CU DEDICATIE PENTRU: "COMENTARII DE 2 BANI!"
COPILARIA SI TINERETILE MELE LE-AM TRAIT SI EU PE ACEA PERIOADA, INSA SA NU-MI SPUNETI CA A FOST CEVA EXTRAORDINAR..... CA VREMURI! NUMAI NOSTALGIC COMUNIST SA FI, SA ZICI CA A FOST BINE PE VREMEA ACEEA! AU FOST SI ASPECTE BUNE, INSA PUTINE FATA DE TOT RAUL CARE A FACUT VREMEA COMUNISMULUI SI MAI ALES CEAUSESCU SI GASCA LUI!
ASA CA NU VA MAI DATI CU PAREREA CA SUNT "COMENTARII DE 2 BANI", CACI AI MEI PARINTI NU AU FOST ACTIVISTI DE PARTID SAU PRIN "SECU", SA FI AVUT CE AU AVUT CEI DIN C.C. SAU PARTID, LUATE DE LA "CENTRU" SAU SHOP! SI OARE ERA BINE SA STAI PE LA COZI? SAU SA CUMPERI NUMAI CONSERVE, GHIVECI, SERBET, .... ASA ESTE, SE GASEA LA ORICE MAGAZIN ALIMENTAR CREVETI VETNAMEZI! DOAR SA FI EXTREM DE LIMITAT SA SPUI CA AU FOST "VREMURI DE AUR" PENTRU TARA! DUPA MINTEA MEA LIMITATA, TARA ASTA A AVUT DOAR 2 ADEVARATI CONDUCATORI DE STAT SI ASTIA "NEMTI": REGELE FERDINAND SI CAROL I, SI IN PERIOADA LOR POTI SPUNE CA PT. ROMANIA A FOST CU ADEVARAT "EPOCA DE AUR" SI DE MODERNIZARE A TARII! CEAUSESCU IN "CONSTIINTA LUI DE CIZMAR" A PAVAT CU BUNE INTENTII, DRUMUL TARII SPRE UN DESTIN MAI MULT DE IAD! SUNT LIBER SA CRED CE VREAU ASA CA "FIECARE PIERE PE LIMBA LUI" SI NU MA INTERESEAZA DE COMENTARIILE DVS. RAUTACIOASE SI CHIAR LIPSITE DE "SIMTUL BINELUI"I!....TOATE CELE BUNE VA DORESC!

Maxim Mihai-Stelian / Mihai-Stelian MAXIM / Mihai-Stelian MAXM / maxim mihai, 28.06.2011, 03:03

Ne convine sau nu,perioada aceea face parte din viata si istoria noastra si,vrem ,nu vrem sa recunoastem, am contribuit,in mai mare sau mai mica masura la construirea si daramarea ei.
A recunoaste aceste lucruri nu inseamna ca spui ca totul era roz si nu mai puteam de bine. Si daca nu reducem totul la cozi,eugenii si creveti,nu pot uita ca atunci mi-am trait o parte din tinerete:atunci m-am indragostit,mi-am intemeiat o familie alaturi de care am fost si sunt fericit si, nu in ultimul rand, atunci m-am format profesional,lucru ce-i permite sa o duc destul de bine si azi.
Nu am trait in vremea celor 2"nemti" si prin urmare nu ma pronunt.
Am crezut ca pe acest site intalnesc persoane cu oarece inclinatii spre arta si simtul umorului si in acest sens am facut referiri la comentariile autorului.Ce a iesit se vede.....S-auzim de bine!

Mac2008, 28.06.2011, 05:39

Asa este, ne-am nascut in acea perioada si ne-am trait tineretile in acele vremuri! Este o fila din istoria noastra, dar una nu de aur, ci mai degraba extrem de trista si daunatoare … eu personal nu am contribuit cu nimic la realizarea acelei epoci, n-am fost nici in secu, nici in UTC sau PCR! M-am nascut in acea epoca, asta nu a insemnat sa nu ma bucur de viata, asa cum o faceau toti copii sau adolescentii! Nu aveai prea multe alternative, asa ca ne descurcam cu ce aveam! In copilarie te jucai sotron, nu te supara frate, bateam mingea cu baietii, piticot, etc. Ca adolescent daca nu era vreo onomastica, excursie la munte cu clasa, seara de video pe la cineva care avea asa ceva, ce faceai decat sa citesti sau sa asculti viniluri sau benzi de Khastan de pe la bulgari aduse cu muzica mai rasarita din Occident….. caci de programe tv nici nu se punea vorba. Erau doar 2 ore seara....si se stie care era prg. Sa nu confundam momentele frumoase ale vietii noastre gen copilarie, starea de indragostit in adolescenta, sau pregatirea profesionala de la scoala ori direct la locul de munca, pentru dvs. chiar si intemeierea unei familii, cu sistemul comunist care l-am apucat!! Sunt etape ale vietii care le traiesti in nu conteaza ce sistem social este la carma tarii in care te nasti si existi! Sunt momente unice in viata dar ce legaturi au avut ele cu “Epoca de aur” ale lui Ceausescu? Nu ne reducem sa ne amintim doar cozile pe la alimente sau de eugenii, creveti, etc. caci ne mai uitam si pe la revelioane la Nea Marin sau alte frumoase scenete, asta pana sa intre ”tovarasul pe sticla” sa ne zica el de “acordul global”, “faurirea comunismului”…..bla, bla, bla!
Mari personalitati in diverse domenii au fost si pe vremea lui Ceasca, asta insa nu inseamna ca sistemul a fost cel mai bun si de dorit! Mai era un Adrian Paunescu cu cenaclul Flacara, sau comediile BD-uri, cu Toma Caragiu, Jean Constantin si Puiu Calinescu sau filmele de succes ale lui Sergiu Nicolaescu, etc. Dar nu Epoca de Aur i-a scos la suprafata, ei au fost niste valori individuale care s-au remarcat si chiar au reusit “sa jongleze” in unele cazuri cat de cat sistemul ala extrem de "ingust in viziune" sau au fost exceptii de la regula!…
Si cu toata stima, cand faceti afirmatia, va citez pe dvs. cu copy and paste: “comentarii de doi bani (vechi). Daca atat a inteles autorul...”
Despre ce inclinatii spre arta vorbiti aici sau despre ce simt al umorului este vorba!!!???
Nu vad nici arta si nici simt al umoruluii la afirmatia dvs. Doar o mare nostalgie dupa vechiul regim!
Haz de necazul trait sau ironie cu satirizare gasiti in PPS-ul care l-am facut eu cu Epoca de Aur, atat cat m-am priceput si eu! Ma repet: am trait copilaria si tineretile pana la 19 ani cand m-au luat in armata pe vremea Epocii de Aur! Frumusetea copilariei sau adolescentiei nu mi-a adus-o in suflet “Epoca de cacao”, a fost pur si simplu farmecul acelor trairi personale! Spre exemplu daca te indragostesti si traiesti plenar acest sentiment nu este de la comunismul sau capitalismul in care traiesti, ori monarhie sau republica prezidentiala! Una e una si alta e alta! Nu exista un sistem perfect pentru omenire, insa sa vedem care e raul cel mai mare si raul cel mai mic! Daca tot va stiti cu simtul umorului cum afirmati, de ce ati scris cele de mai sus, la "minimalul meu umor" din pps-ul realizat de subsemnatul si prezentat mai sus? Sa auzim de bine mult stimata sau mult stimate Mac2008!

Maxim Mihai-Stelian / Mihai-Stelian MAXIM / Mihai-Stelian MAXM / maxim mihai, 28.06.2011, 15:06

Tot ce am trait in "epoca de aur",este trecutul meu cu bune si rele ,dar nu-mi doresc vreodata ,sa mai traiesc ,acea perioada.Nnici in visele mele ,nu vreau sa-mi amintesc. Lucrul cel mai de pret ,este libertatea ,pe care am cistigat-oDesi sunt republicana,ptr. redresarea tarii mi-as dori monarhie,eu personal cred ,ca numai asa ,ne putem ridica din aceasta mizerie ,plina de hoti,care fura si tot fura ,pina nu se mai poate.Coruptie este in toata lumea ,dar parca tara noastra bate recordul. Cineva trebuie sa spuna "stop",cred ca altcineva trebuie sa faca ceva ptr. noi,cineva din afara ,nu stiu ce ,si cum ,dar trebuie facut ceva. S A AUZIM NUMAI DE BINE !!!!!!!!!

katrinel, 29.06.2011, 00:57

oho!ce vremuri!

cristi6, 18.08.2011, 13:38

Felicitarile mele pt. cel care a realizat montajul asta! am simtit ca m-am intors in timp! :)

marele.trantor, 28.09.2011, 04:09

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23640 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 1 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion