Publicitate

FELICITARE DE 1 MARTIE 2011 - Vizualizare online

  • Currently 7.40/10

7.4 steluţe (77 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Un scurt comentariu despre legenda zilei de 1 Martie. Una din legendele simbolului primăverii ne spune ca odată soarele a coborăt pe pământ, luând chipul unui tânar, pentru a participa la o horă dintr-un sat. Zmeul cel rău, văzând că a luat chipul unui tânar, l-a răpit și l-a închis într-o temniță, provocând suferință întregii naturi. Se spune că râurile au încetat să mai curgă, păsările nu mai cântau... până nici copii nu mai râdeau. Nimeni nu știa ce să facă până când, un tânăr voinic s-a hotărât să îl înfrunte pe zmeu și să elibereze soarele. Acesta a pornit la drum, având puterea multora dintre pământeni. Călătoria tânărului a durat 3 anotimpuri: vara, toamna și iarna. Spre sfârșitul ierni, acesta a găsit castelul zmeului și s-au luptat zile întregi până când zmeul a fost doborât. Slăbit și grav rănit, tânărul a reușit să ajungă până la temnița soarelui, l-a eliberat, după care a murit, sângele acestuia curgând pe zăpada albă. Soarele a urcat pe cer și a vestit venirea primării, umplând de fericire inimile pământenilor. De atunci, tinerii împletesc doi ciucurași, unul alb și unul roșu, oferindu-i fetelor pe care le iubesc sau celor apropiați. Roșul semnifică dragoste pentru tot ce este frumos, amintind de culoarea sângelui tânăralui voinic. Albul simbolizează sănătatea și puritatea ghiocelului, prima floare a primăverii. O altă legendă a marțișorului ne spune că într-una din zile, umblând cu oile pe munti, baba Dochia a găsit o pară pe care a legat-o cu un fir de ață. Toate acestea s-au întâmplat într-o zi de 1 Martie, de atunci extinzându-se obiceiul. Descoperiri arheologice Trecând de

Categoria: Martie, Martisor
Primita de la: Bendris Toader (este autorul)
Vizualizari: 6137 in total, 1 pe zi
Descarcari: 437 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (6)

Frumoase urari, frumoasa prezentare.

dana / Ana / samira / zzz, 01.03.2011, 03:37

Bună Dana! Îți mulțumesc pentru aprecieri și felitări.Primește în mod deosebit și din partea mea cu acest prilej:La mulți și sănătoși ani de 1 Martie!
T.Bendriș

Bendris Toader, 01.03.2011, 05:41

super prezentare. Mi-a placut si mi-ai adus bucurie in suflet. Multumesc mult. Nu stiam acceasta legenda a martisorului.

vio / viorica purdel / viorica / vio / v, 01.03.2011, 11:58

Imagini minunat imbinate cu muzica si ganduri,sensibilitate a sufletului nostru.Felicitari si multumim.O primavara frumoasa!

magda cozma / magda , 01.03.2011, 12:31

Mulțumesc VIO pentru aprecieri și mă bucur de bucuria ta!

Bendris Toader, 02.03.2011, 00:13

Vă multumesc pentru felul în care știți să apreciați munca unui creator și mai ales pentru bucuria dumneavoastră.

Bendris Toader, 02.03.2011, 00:16

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23430 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 4 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion