Publicitate

GEORGE COSBUC omagial_"O scrisoare de la Muselim Selo" - prezentare PowerPoint

  • Currently 6.24/10

6.2 steluţe (29 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Poeme Haiku
Primita de la: Adina (este autorul)
Data: 05.10.2011
Vizualizari: 8386 in total, 2 pe zi
Descarcari: 563 in total, 0 pe zi

Descriere: Prezentare omagiala facuta de mine cu mult suflet, cu ocazia aniversarii la 20 septembrie 2011, a 145 de ani de la nasterea poetului GEORGE COSBUC.Am folosit si un manuscris original, o scrisoare a poetului adresata mamei sale, oferind astfel publicului larg, posibilitatea ca īn paralel cu scrisoarea eroului de la Muselim Selo catre maicuta lui, sa citeasca si o scrisoare orignala a unui mare poet romān, tot maicutei adresata.Manuscrisul acesta īl am de la mama mea care, a fost stranepoata a poetului si care, a pastrat pāna la moarte aproape de sufletul ei, mai multe scrisori de familie scrise de poet. M-am gāndit sa ma bucur īmpreuna cu publicul larg de aceste manuscrise si sa le folosesc pentru a omagia memoria celui care le-a scris: poetul George Cosbuc!
Pentru īntregirea frumusetii si a valorii prezentarii, am folosit picturi ale lui Nicolae Grigorescu, pictor de front la 1877 si informatii precise despre Razboiul de Independenta.

Publicitate

Comentarii (4)

Un omagiu de suflet adus marelui poet al neamului romanesc - George Cosbuc. Ineditul manuscriselor este o floare rara in istoria literaturii noastre. Cinste celei ce a pastrat aceasta comoara de suflet si care sa straduieste sa o aduca in fata publicului larg, pricepator si iubitor de poezie autentica romaneasca. Multumim celor care au prilejuit gazduirea unor asemenea realizari unicat.

Lorelei / Loerlei / Loreli / Lorelei Teodoreanu, 05.10.2011, 03:45

Multumesc foarte mult pentru aprecieri draga Lorelei si ma bucur nespus ca ti-a placut omagiul pe care m-am straduit sa-l aduc ilustrului poet, acum la aniversarea a 145 de ani de la nastere.

Adina

Adina, 05.10.2011, 10:52

UN ADEVARAT MESAJ DIN SUFLET DE ROMAN,impresionant omagiu adus Poetului GEORGE COSBUC,cu o prezentare deosebita si bine armonizata text,imagini edificatoare,insotite de coloana sonora,care patrunde in adancul sufletului,ca un adevarat indemn la pretuire.FELICITARI SI APRECIERI realizatoarei D-na Adina,cu dorinta sa aflu si alte realizari daca este posibil.

STANA CIRLA / STANA CIRLA-TIMISOARA / STANA CIRLA TIMISOARA / stana, 14.11.2012, 09:07

Felicitari pentru omagiul adus marelui poet ... si as
dori si alte pps.din parte ta daca se poate,Angelica.

Angelica1, 18.11.2015, 00:59

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22980 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1072 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 15 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion