Publicitate

Heidelberg , orasul studentilor. - prezentare PowerPoint

Categoria: Tari, Orase, Capitale
Primita de la: Helmut Gürtler (este autorul)
Data: 24.04.2018
Vizualizari: 2998 in total, 10 pe zi
Descarcari: 260 in total, 0 pe zi

Descriere: Cu Nikonul la drum.
Heidelberg , orasul celei mai vechi universitati din Germania, orasul celei mai renumite cetati - ruina de pe raurile Neckar si Rhein (Rin).
Orasul cu cel mai mare numar de studenti raportat la numarul de locuitori.
31.000 studenti la o populatie de 150.000 locuitori
Orasul cu un scharm si o frumusete deosebita.
HEIDELBERG

Publicitate

Comentarii (4)

Frumoasa calatoria de azi Helmut !
Asa cunoastem locuri care trebuie vizitate neaparat.
Numai bine si drum bun in urmatoarea calatorie,Angelica.

Angelica1, 26.04.2018, 04:22

Asa este Angelica1. Heidelbergul trebue neaparat vizitat.
Ma bucur ca esti alaturi de noi. Urmeaza Hamburgul !
O dumineca placuta.
Helmut.

Helmut Gürtler, 28.04.2018, 00:07

Nu am fost la Heidelberg, dar am fost īncāntată de ce am citit, de imaginile văzute cu acest frumos oraş, al cărui castel, timp de cāteva secole a fost reşedinţa principelui elector al Palatinatului.
Iar pps-ul tău minunat, cu explicaţii bine documentate şi fotografii splendide, pentru care te felicit, a venit ca o completare, care să-mi īntărească părerea formată!
Excepţională perspectiva asupra oraşului şi a rāului Neckar, mai ales īn imaginea cu apusul de soare!
Pe lāngă cele două rarităţi din Heidelberg, menţionate de tine, aş adăuga una mai nouă: Muzeul Ambalajelor Germane, deschis īn 1997, primul şi singurul muzeu de acest gen. O fostă biserică a fost transformată īn mod inovativ pentru a găzdui fascinanta documentare a ambalajelor şi proiectării ambalajelor de produse de marcă. Vizitatorii Deutsches Verpackungs-Museum au posibilitatea de a descoperi cāt de mult poate varia aspectul exterior al unui produs, exponatele variind de la tradiţional la avangardism.
Am mai reţinut un amănunt interesant legat de castelul din Heidelberg, bine de ştiut pentru cānd mă voi hotărī să vizitez oraşul: de regulă, īn prima sāmbătă din iunie, a doua sāmbătă din iulie şi īn prima sāmbătă din septembrie, seara, īn jurul orelor 22, se organizează un impresionant foc de artificii, eveniment care, aşa cum e de aşteptat, adună extrem de mulţi spectatori.
Īn concluzie, meditānd la trecutul istoric şi privind la toate frumuseţile din Heildeberg, e de īnţeles de ce marii scriitori, precum Goethe şi Thomas Mann şi-au găsit īn acest oraş muza şi de ce Alexandru Ioan Cuza a ales acest oraş pentru a-şi trăi ultimi ani ai vieţii sale īn exil.
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 30.04.2018, 16:17

Hallo Teodora,
Mi-au lipsit comentariile tale deosebit de competente,asa ca acuma despre Heidelberg. Ma bucur mereu cand le primesc.
Cu toate ca am trait catva timp in Heidelberg (la un curs de specializare) n-am auzit si stiut de acest muzeu al deseurilor, si nici n-am stiut ca domnitorul A.I.Cuza a trait in exil aici in Heidelberg. Acum m-am dumirit ! Am trait in oras inainte de 1997.
Am colindat de mai multe ori pe "Drumul Filosofilor" de unde,la randul lor,unii din marii filosofi ai timpului (si nu numai) au admirat silueta minunatului oras. Ese ceva deosebit sa stii ca pe aceste pietre au calcat un Göethe,un Thomas Mann sau domnitorul Cuza, dar cel mai mult m-a impresionat atmosfera ce degaja acest oras datorit studentilor. Este de nedescris veselia , voia buna, tineretea ce se face simtita or unde te-ai afla.
De un lucru imi pare rau : Cantecul studenteasc "Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren" - Eu mi-am pierdut inima in Heidelberg" L-am postat doar ca melodie ,cand de fapt textul este tot farmecul lui. Am zis ca si asa putini cunosc Germana.
Teodora inca odata multumesc de frumoasele randuri.
Iti doresc um Mai insorit cu multi bujori.
Helmut

Helmut Gürtler, 01.05.2018, 04:06

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22390 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1071 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 28 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.