Publicitate

Hristos pe cruce - Vizualizare online

  • Currently 9.20/10

9.2 steluţe (5 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Mulți artisti au pictat scena Răstignirii lui Iisus cu pietate, durere și dramatism.Una din aceste picturi, „Cristo Crucificado„ a lui Diego Velázquez, a fost o sursă de inspiraţie a poetului și filozofului spaniol Miguel de Unamuno pentru poemul său "El Cristo de Velázquez", unul din cele mai importante poeme religioase din literatură. Pentru acest pps am ales unele picturi clasice și moderne având ca subiect Răstignirea Domnului nostru Iisus Hristos, prezentate impreună cu unele scurte comentarii din diferite surse și cu versuri din poemul lui Unamuno.

Categoria: Arta, Pictura
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Vizualizari: 851 in total, 3 pe zi
Descarcari: 128 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (2)

Crucificarea lui Iisus Hristos reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente descrise în Biblie, fiind sursa de inspirație a multor artiști, de-a lungul vremii, inclusiv a marilor pictori, care au imortalizat pe pânză scena dramatică a răstignirii Mântuitorului. Unii dintre ei au păstrat indicaţiile Bisericii, alţii însă au improvizat în moduri originale, așa cum și-au imaginat ei scena Răstignirii lui Iisus, de la El Greco, la Salvador Dali ș.a.
Opera "Hristos al Sfântului Ioan al Crucii" a lui Dali, un tablou suprarealist surprinzător, de mari dimensiuni, pictat în ulei pe pânză, în 1951, îl înfățișează pe Iisus Hristos răstignit într-o perspectivă cu totul neobișnuită: Hristos răstignit este privit de sus, de undeva din ceruri, ca și cum Tatăl ar fi Cel care privește spre Fiul Său cel răstignit.
Iată ce a declarat Dali, referitor la acest tablou: „Am avut în 1950 acest vis cosmic în care am văzut această imagine în culori care, în visul meu, reprezentau nucleul atomului. Acest nucleu a căpătat valențe metafizice, acelea ale principiului de unitate al Universului: Iisus.”
Felicitări, Adrian, pentru o lucrare foarte bine realizată, adunând la un loc picturi celebre, dar și citate emoționante, de înălțare spirituală! Am vizionat-o cu lacrimi în ochi, privindu-l pe singurul Om care ne dăruieşte toată experienţa bunătăţii şi adevărului lui Dumnezeu, care ne-a eliberat de rău nu într-un mod superficial şi trecător, ci radical, ne-a vindecat desăvârşit şi ne-a restaurat demnitatea, trecând pentru noi prin durerea morţii pentru a deschide o cale către Împărăţia vieţii. Cu El putem spera la o viaţă care este bună, deplină şi eternă, pentru că Dumnezeu Însuşi s-a apropiat de noi, împărtăşindu-se de umanitatea noastră.
Toţi trăim sub binecuvântarea Lui şi trebuie să nu uităm niciodată mesajul de iubire şi iertare, pe care ni L-a lăsat cu preţul suferinţelor Sale!
Și fiindcă suntem în Săptămâna Patimilor, cea mai sfântă săptămână a creștinilor, eu ți-o doresc cu liniște, pace, gânduri și fapte bune, cu inima plină de iubire, de credință și smerenie, de bunătate, de iertare...!
Lumina Sfântă să-ți strălucească în suflet, să-ți aducă speranță, bucurie și împliniri frumoase!
Să ai un PAȘTE MINUNAT ȘI BINECUVÂNTAT!
Aceleași urări pentru dl. administrator și pentru toți colegii, colaboratorii și vizitatorii acestui site!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Teodora Buiţă, 25.04.2019, 11:27

Da, ai dreptate Teodora Buita, am dorit sa fac acest pps pentru Saptamana Patimilor, si desi a fost publicat mai devreme, cred ca mesajul lui a ajuns la toti cei care cred in „singurul Om care ne dăruieşte toată experienţa bunătăţii şi adevărului lui Dumnezeu”.
Eu adaug intotdeauna si : „Cel de la care am invatat trei lectii fundamentale, cea a credinţei, cea a iubirii şi cea a iertării”
Pentru unele puncte de vedere posibile privind selectia picturilor spun ca am dorit sa evit o abordare "clasica" de prezentare, cea cronologica, a picturilor sau curentelor artistice.
Este o succesiune de tablouri ale unor artisti cunoscuti, dintre multi altii, prezentate cumva in succesiunea evenimentelor care s-au intamplat in orele Rastignirii, comentate in unele surse preluate in pps si in poemul lui Unamuno, "El Cristo de Velázquez", din care am preluat citate sugestive si puternic emotionale.
Iti multumesc ca ai gasit timp in aceste zile cu multe solicitari, pentru vizionare, pentru notare, si pentru comentariul cu citatul binevenit din Dali, care explica foarte bine textul meu din pps, amintind de teoria lui Dali despre „misticismul nuclear”.

Adrian TOIA, 25.04.2019, 12:59

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23590 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 2 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion