Publicitate

Iran Abarkuh, chiparosul lui Zoroastru - Vizualizare online

  • Currently 8.27/10

8.3 steluţe (26 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: • Abarkuh este un mic orăşel, situat la o altitudine de 1509 metri, la graniţa dintre provinciile Yazd şi Fars, pe vechiul drum regal care ducea de la Shiraz la Yazd via Persepolis • Abarkuh a devenit un loc de pelerinaj datoriră chiparosului de 4500 de ani, înalt de peste 25 de metri despre care legendele spun că ar fi fost plantat de însuşi Zarathushtra (Zoroaster) fiind adus din paradis • Vârsta sa este controversată (savanţii ruşi au stabilit 4000 de ani pe când cei japonezi 8000

Categoria: Tari, Orase, Capitale
Primita de la: sanda michaela (este autorul)
Vizualizari: 4826 in total, 1 pe zi
Descarcari: 345 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (3)

Se spune ca unii copaci au proprietati terapeutice si dau energie pozitiva daca ne rezemam cu spatele de ei,sau ii imbratisam. Fiecare om trebuie sa aiba copacul lui,la care sa mearga atunci cand este obosit,cand se simte fara putere.Poate de aceea oamenii se indreapta catre padure,catre parc,sa-si incarce bateriile,sa se odihneasca si sa se vindece. Dupa parerea cercetatorilor care se ocupa de problema comunicarii cu copacii, interactiunea cu propriul copac devine treptat nu numai energetica, ci si emotionala. Copacul se transforma intr-un prieten al omului, reactioneaza la o despartire de lunga durata prin vestejirea frunzelor, iar la o intanire prin niste muguri proaspeti.
Mama imi spune ca atunci cand eram mic,vroiam sa imbratisez toti pomii infloriti,poate ca simteam energia lor pozitiva ,sau cine stie ca comunicare era intre mine si ei ?! :))
Pe chiparosul acesta,vad ca incearca sa-l imbratiseze mai multi oameni ca sa vedem cat este de mare,dar cred ca are si multa energie pentru toti.In orice caz,este impresionant si daca ar putea sa povesteasca ce a vazut pe parcursul celor 4000 sau 8000 de ani pe care-i are,am avea ce sa auzim !

atics, 14.02.2016, 05:59

Se spune, dar este adevărat!
În multe religii copacii erau considerați zeități iar în shintoism și acum. Te invit să vezi Japonia (nu am terminat încă;) aici de exemplu: http://www.slideshare.net/michaelasanda/japan14-nikko6

Pe tine mi te imaginez așa cum rostește Hrușcă:
”Când privesc spre voi ades
Pe pământ eu mă visez
Că sunt un copac cu flori
Şi la drumul mare ies
C-un surâs de frunze verzi
Să vă-mbrăţişez în zori
Unii trec mereu grăbiţi
Şi nu văd că înfloresc
Pentru ei adeseori
Însă cei îndrăgostiţi
Şi copiii se opresc:
Uite un copac cu flori!”

Mulțumesc pentru atenție

sanda michaela, 14.02.2016, 08:25

Sunt absolut superbe,făcute cu atâta migală si răbdare ! Bijuterii !
Si dacă zici că vopseaua este rezistentă la ultraviolete şi la apă,atunci merită toată munca ! Sunt foarte pricepuţi japonezii ăştia şi la artă şi la tehnică.
Mulţumesc mult pentru comparaţie şi poezie,este a doua oară in ultimul timp când mi se spune cam acelaşi lucru ! Frumoase versuri ,dar şi vocea lui Hruşca este la înalţime ! Imi place mult poezia în general,deşi sunt incapabil să fac nişte versuri care să-mi placă in primul rând mie.Bine că există un Eminescu,Macedonski ,…Coşbuc ( curios,nu ? nu am mai auzit pe nimeni să-i placă Coşbuc )
Un coleg mi-a spus zilele trecute că sunt ca o zi de primavară însorită,când apar eu totul prinde viaţă.
Mult ai putut sa te mai plimbi ! Să ştii că te invidiez !

atics, 18.02.2016, 15:24

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23340 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 9 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion