Publicitate

Iran Zanjan2 - prezentare PowerPoint

  • Currently 9.00/10

9.0 steluţe (2 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Tari, Orase, Capitale
Primita de la: sanda michaela (este autorul)
Data: 14.02.2015
Vizualizari: 1483 in total, 0 pe zi
Descarcari: 220 in total, 0 pe zi

Descriere: Zanjan este o localitate situată īn nord-vestul Iranului, īn provincia Zanjan ( celebră pentru strugurii fără sāmburi). Se află la 298 km nord-vest de capitala Teheran şi la 125 km de malul Mării Caspice. Are o populaţie de peste 386.000 locuitori şi este un important centru universitar al Iranului.
Este un oraș extrem de vechi, fondat īn primii ani ai secolului al III-lea de către Ardashir I, īntemeietorul Imperiului Persan Sasanid. Orașul purta pe atunci numele de Shahin. Actuala denumire de Zanjan se traduce prin "oraș imperial". Īn secolul al VII-lea a fost cucerit de către musulmani și distrus īn două rānduri de către mongoli. Unul dintre episoadele cele mai sāngeroase din istoria orașului s-a petrecut la mijlocul secolului al XIX-lea, cānd orașul a devenit locul unui adevărat masacru ordonat de primul ministru īmpotriva unui curent religios abia desprins din Islam, denumit Baha.
Din prima jumătate a secolului al XVIII-lea datează moscheea Jame, aflată īn centrul istoric al orașului Zanjan. Este considerată o adevărată bijuterie arhitecturală, cu o serie de decorațiuni īn piatră absolut uluitoare. Moscheea este prevăzută cu mai multe săli de rugăciune pe timp de noapte, o cupolă īmbrăcată īn țiglă de culoare albastră deschisă și 16 pavilioane pentru studenții de la Teologie. (http://dli.ro/orasul-zanjan-zanjan-iran)

Publicitate

Comentarii (0)

 

Fii primul care comentează! Sparge gheata!

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23650 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 1 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion