Publicitate

Isus cel fara adapost - prezentare PowerPoint

Categoria: Arta, Pictura
Primita de la: maia / angi (este autorul)
Data: 14.11.2016
Vizualizari: 1298 in total, 1 pe zi
Descarcari: 206 in total, 0 pe zi

Descriere: Statuia Homeless Jesus, apartinand artistului canadian Timothy Schmalz, a divizat pur si simplu societatea in doua. De ca sa-l fi facut artistul pe Isus ca pe un om al strazii? De ce nu, ne intrebam noi.

Publicitate

Comentarii (6)

Nu stiu cum sa apreciez acest pps : minunat ? frumos ? trist ? splendid ?
Un lucru stiu sigur. M-a impresionat de prima data, si cu cat l-am vazut mai des, cu atat m-a intristat tot mai mult. Nu realizarea lui impecabila ci cuvintele si gandurile ce se ascund in spatele acestor imagini.
Cata tristete, cate cuvinte nu se ascud in fotografia 20 . Acest copil nevinovat ingenunchind in fata presupusului nevoias si mangaindu-l pe cap.
Ce minunat ar fi sa putem face, fiecare dintre noi, acest gest.
Multumesc Maia/Angi Helmut

Helmut Gürtler, 15.11.2016, 04:43

Multumesc mult, Helmut pentru comentariu. Ai facut pur si simplu un efort sa-mi comentezi acest pps de doua ori. Ma bucur ca ti-a placut si ma bucur ca nu l-ai trecut cu vederea. Iti doresc numai bine, tie si familiei tale, si excursii frumoase.

maia / angi, 15.11.2016, 23:42

Ca mulţi alţii, când am văzut prima dată sculptura „Homeless Jesus”, care a stârnit multe discuţii, am fost şi eu oarecum surprinsă şi impresionată de ideea artistului canadian!
M-a dus imediat cu gândul la ceea ce a povestit cineva despre o întâmplare care i-a schimbat complet felul de a gândi.
Într-o iarnă, acesta a văzut, aproape de locul unde se oprise, o bătrânică cerşind, cu o privire tristă, atât de slăbită, încât făcea eforturi ca să stea în picioare. La o mică depărtare se afla şi un copil al străzii, jumătate dezbrăcat, care îngâna un cântec trist, în speranţa că cineva se va opri şi-i va da un bănuţ. Din păcate, oamenii treceau pe lângă ei, fără ca măcar să-i observe.
Atunci, povestitorul, făcându-i-se milă de biata femeie, aproape îngheţată de frig, s-a apropiat de ea şi i-a dat câţiva bănuţi, rugând-o să meargă undeva să stea jos şi să se încălzească. Femeia i-a mulţumit pentru bunăvoinţă, apoi, abia ţinându-se pe picioare, s-a oprit în dreptul copilului care cerşea, la doar câţiva metri de ea.
A scos mâna din buzunar şi i-a dat acestuia toţi banii pe care îi strânsese. Apoi l-a sărutat pe frunte, continuându-şi drumul. La întrebarea povestitorului, care rămase stupefiat de gestul ei, de ce i-a dat banii băiatului, pentru că el strânsese, oricum, mai mulţi decât ea, răspunsul ei a fost cu totul surprinzător: ”Băiatul trebuie să mănânce în fiecare zi, este doar un copil, eu pot, însă, mânca şi o dată la două zile…”
Gestul nobil al bătrânei cerşetoare m-a emoţionat şi pe mine, le fel de profund ca şi sculptura lui Timothy Schmalz, care Îl înfăţişează pe Domnul Iisus ca pe un om fără adăpost, fiindcă amândouă îndeamnă la generozitate, să scotem la suprafaţă frumuseţea sufletească, virtuţile ce ne definesc ca fiinţe umane.
După cum se ştie şi cum ai prezentat şi tu, Maia, în imagini tulburătoare, reacţia oamenilor a fost aşa cum s-a aşteptat artistul, au demonstrat că încă mai există nobleţe sufletească!
Mişcaţi de imaginea unui Iisus fără adăpost, acoperit cu o pătură şi recunoscut după semnele piroanelor la picioarele dezvelite, oamenii au răspuns la apelul la generozitate, lăsând diverse donaţii lângă statuie: bani, mâncare sau îmbrăcăminte şi chiar flori, toate acestea fiind apoi preluate de către organizaţiile locale care lucrează cu persoanele fără adăpost.
Dragă Maia, închei lungul meu comentariu, transmiţându-ţi cele mai sincere felicitări pentru realizarea unui pps cu adevărat deosebit, prin ideea şi imaginile prezentate, eu îl iau tot ca pe un îndemn la generozitate, la sentimente frumoase, la altruism, la bunătate..., la tot ce înnobilează sufletul! Ar fi minunat să vedem mai mulţi oameni generoşi, binele ar fi acolo unde ar trebui să fie…
Cu drag,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 16.11.2016, 18:26

Multumesc, draga Teo, pentru comentariu, multumesc ca te-ai uitat la pps-ul meu si multumesc ca mi-ai fost alaturi de multe ori. Sa ai Sarbatori pline de lumina si dragoste, alaturi de familia ta.

maia / angi, 16.11.2016, 22:29

Eu cred ca in primul rand al celor fara adapost ... ei sunt convinsa ca se gandesc mai mult la ISUS decat noi ceilalti muritori de rand ...
Greutatile te apropie de el ... bucuriile te cam fac sa uiti de cele sfinte ...
Minunat ...un subiect din nou la care nu multi s-au gandit ,numai bine.

Angelica1, 13.02.2017, 07:56

Multumesc, Angelica1 ca te-ai uitat si multumesc pentru ca l-ai gasit interesant. Intr-adevar este un subiect minunat si ma bucur sincer ca l-am descoperit si am putut sa-l impartasesc cu cei de pe Nicepps.

maia / angi, 14.02.2017, 00:53

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22200 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1071 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 46 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.