Publicitate

La Bohčme de G Puccini -Ro - V1 - Vizualizare online

  • Currently 5.97/10

6.0 steluţe (29 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Într-o scrisoare adresată editorului G.Ricordi, Verdi îi solicită acestuia un libret adecvat pentru o viitoare operă. El cere un subiect mai poetic, mai puţin posomorât şi, totodată oglindind o concepţie spirituală mai elevată. După lungi căutări, compozitorul se opreşte la “Scénes de la Vie de Bohčme” a lui Henri Murger. Între timp, un alt compozitor al timpurilor, R. Leoncavallo, începuse deja lucrul asupra unei opere cu acelaşi nume. În aceste condiţii s-a creat o competiţie între compozitori, G. Puccini finisând primul opera, în final devenind învingător. Acţiunea se petrece în Cartierul Latin la Paris în jurul anului 1830. „Scriu pentru public, şi când spun public, nu mă gândesc numai la cele câteva mii de spectatori ai teatrelor, ci şi la oamenii fără mijloace suficiente spre a merge la teatru. Lor aş vrea, în primul rând, să mă adresez!” - Giacomo Puccini

Categoria: Muzica, Artisti
Primita de la: Iosi S. Avni (este autorul)
Vizualizari: 7862 in total, 2 pe zi
Descarcari: 459 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (2)

exceletă idee şi realizare

Ady6, 20.02.2011, 16:32

Mersi Ady, dacă-ţi plac operele mai am afisate la acest site si: Aida, Carmen, Nabucco, Otello, Rigoletto, Traviata, Madama Butterfly, Trubadurul şi Paiate e în curs de a fi afiştă, momentan e la controlul direcţiunii.

Iosi S. Avni, 21.02.2011, 08:10

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23590 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion