Publicitate

Manastirea Negru Voda - Cetateni, Jud. Arges. - Vizualizare online

  • Currently 7.88/10

7.9 steluţe (8 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Pe partea stângă a râului Dâmboviţa, la peste 700 m altitudine, arheologii au identificat un fost centru politic, militar şi economic al geto-dacilor, o dava care a dăinuit din al treilea veac î.e.n. până în secolul al II-lea e.n. Urmele de locuire, descoperite în perimetrul vechii fortificaţii dacice, atestă utilizarea culmii fortificate şi pe perioada evului mediu românesc. Cetatea ar fi fost loc de refugiu şi pentru legendarul domn al Ţării Româneşti, Negru Vodă, care îşi avea aici şi o peşteră de taină numită până astăzi "Peştera lui Negru Vodă". Aici s-au nevoit numeroşi călugări sihastri, mai ales în secolele XIV-XVIII, care au avut aceeaşi faimă şi înălţime duhovnicească ca şi cei din Munţii Buzăului. (...)

Categoria: Istorie, Muzee
Primita de la: Diegis (este autorul)
Vizualizari: 1790 in total, 1 pe zi
Descarcari: 249 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (2)

Extrem de interesant!

maia / angi, 07.07.2015, 21:15

Vă asigur că o vizită la faţa locului o să vă încânte şi mai mult. Totul este să urcaţi cu plăcere panta pe care se desfăşoară poteca de acces. Apropiaţi podul palmei de "cavalerul trac" sau staţi cu picioarele în urmele din stâncă.. şi o să vă âncărcaţi de energie benefică.
Numai bine!

Diegis, 10.07.2015, 13:19

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23450 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion