Publicitate

MARI ARTISTI ROMANI in TRAVIATA de Verdi - Vizualizare online

  • Currently 8.86/10

8.9 steluţe (7 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Am incercat sa ofer iubitorilor de opera una din ceie mai emotionante interpretari ale operei TRAVIATA, auzite de mine, cu vocile de neuitat si de neinlocuit ale unor mari artisti romani– Virginia Zeani si Nicolae Herlea Din cauza restrictiilor impuse privind lungimea pps (max 15 MB) am fost obligat sa fac multe elegeri dificile, sa renunt la unele arii celebre sau sa fragmentez alte cateva minunate arii si duete. Regret calitatea fotografiilor care este sub nivelul dorit desi am cautat in multe din arhivele foto si muzica, la care am avut acces.

Categoria: Muzica, Artisti
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Vizualizari: 1782 in total, 1 pe zi
Descarcari: 283 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (4)

Foarte mare placere mi-a facut sa ascult doua voci ale tineretii mele. Ma bucur ca mai este cineva care are aceleasi gusturi muzicale ca si mine. Multumesc mult, Adrian.

maia / angi, 11.03.2016, 00:31

Nu doar ai incercat Adrian ... ai si reusit cu acest pps. sa ne faci o
bucurie noua celor care iubim acest gen ... asa ca multumesc si
felicitari pentru pps. tale interesante ... pe care le urmaresc intotdeauna
cu placere ,un sfarsit de saptamana asa cum il doresti ,Angelica.

Angelica1, 11.03.2016, 07:41

Rose Alphonsine Plessis si Alexandre Dumas fiul,Marguerite Gautier si Armand Duval,Violetta Valery-La traviata- si Alfredo,aceiasi poveste de dragoste cu final nefericit.Multumim pentru invitatia la opera,mai ales ca tinuta nu era obligatorie.Foarte frumos,felicitari !

Cipri, 12.03.2016, 02:06

"La Traviata" de Giuseppe Verdi, este o operă în care vechiul şi noul se împletesc, iar povestea din această capodoperă lirică, deşi atât de cunoscută în întreaga lume şi cu o istorie deja celebră, rămâne actuală şi în prezent, întrucât la baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, "Dama cu camelii".
Punctele de forţă ale operei, mijloacele de expresie, toate sunt concentrate în vederea realizării unui portret realist, de intens zbucium sufletesc şi trăiri psihologice, care este Violetta. Pentru aceasta, Verdi a recurs la o muzică adecvată, predominant lirică, intimistă, transparentă, menţinută în piano, de mare fineţe şi efect, atât în partida vocală, cât şi în cea de orchestră.
Acest portret muzical i-a oferit lui Verdi posibilitatea creării unei muzici de factură nouă, deosebită, predominant lirică, emoţionantă, cu un puternic ecou în conştiinţa publicului, toate celelalte personaje jucând un rol secundar.
Deşi opera a fost pusă în scenă prima dată pe 6 martie 1853, la Teatro La Fenice din Veneţia, povestea sa este încă actuală, întrucât vorbeşte despre feminism şi despre dorinţa de libertate într-o lume a bărbaţilor, precum şi despre nevoile fireşti ale oamenilor.
Întrebat de ce mai este încă actuală această operă, după atâţia ani de la prima montare, Paul Curran, regizorul care a pus în scenă "La Traviata" la Opera Naţională Bucureşti, are o explicaţie simplă: .
"La Traviata" este o operă care trebuie văzută de cât mai mulţi oameni, pentru că, aşa cum spune şi scenograful Gary McCann, „este relevantă şi astăzi, pentru că oamenii încă iubesc, simt presiunea societăţii, dar au aceleaşi nevoi şi aceleaşi sentimente”.
Felicitări, Adrian, pentru inspirata idee, de a te opri la această operă frumoasă, pe care ne-ai prezentat-o într-un încântător pps, cu vocile minunate ale unor mari artişti români, Virginia Zeani şi Nicolae Herlea!
Calde mulţumiri pentru un adevărat regal muzical!
Cu preţuire,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 13.03.2016, 19:30

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23340 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 16 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion