Publicitate

Momente din viata lui Mihai Eminescu - prezentare PowerPoint

  • Currently 7.22/10

7.2 steluţe (106 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Educationale
Primita de la: dina / dina stroia (este autorul)
Data: 21.01.2012
Vizualizari: 11519 in total, 4 pe zi
Descarcari: 867 in total, 0 pe zi

Descriere: In amintirea marelui nostru poet.

Publicitate

Comentarii (4)

Aproape ca nu as fi mai scris,dar continutul foarte bine punctat cu amanunte din viata lui M Eminescu ma determina sa specific si eu ca esti singura la care in mentiunile din biografia poetului amintesti clar ca Eminescu nu a fost doar poet,opera lui este foarte complexa,proza,filozofie,articole socio-politice... multumesc si pentru coloana sonora doi oameni care au platit cu viata pentru indrazneala de a crede in reunirea cu Romania, desigur...accident in ghilimele, ...amintiri cu gust amar pentru-ca tare frumos mai cantau.Multumesc,mult,mult Dina. :) Cu drag Angy

Lyo / Angela / O.K. / Gheorghe / O.K / Angy / Saya / Alizeea / Aghata / Ella / Florenta / Doina / Angelina / Penelopa / Penelope / A.D., 22.01.2012, 13:10

Dintre marii scriitori si poeti, care au cinstit memoria lui Mihai Eminsecu, am ales o povestioara scrisa de GEO BOGZA:

“Pe vremea cand Dumnezeu umbla cu Sf. Petru pe pamant, intr-o noapte ploioasa, au ajuns la marginea unui sat si abia au indraznit sa bata cu toiagul in prima poarta. Caini mari s-au repezit sa-i sfasie, dar numaidecat s-a auzit un glas barbatesc intreband:
– Cine bate?
– Oameni buni!
Atunci omul, potolind cainii, i-a poftit in casa, unde nevasta si copiii abia se trezisera din somn, si a inceput a da porunci, dar cu blandete.
– Mario, ia mai pune cateva vreascuri pe foc. Tudore, da fuga la fantana dupa o ciutura de apa proaspata. Ilenuta, ia vezi de o olita cu lapte proaspat.
Si le-a dat sa se spele si sa se stearga cu stergare albe si i-au ospatat, si i-au dus sa doarma intr-o odaie in care mirosea a gutuie si busuioc….. A doua zi dimineata iar le-a dat sa se spele, i-a ospatat si le-a pus in traista niste mere cum nu mai vazusera si le-a urat drum bun.
Si cum au iesit din sat, Sf. Petru a inceput sa se roage de Dumnezeu:
– Doamne, fa ceva pentru oamenii astia, ca tare ne-au primit frumos!
– Ce-ai vrea sa fac Sf. Petre, c-ai vazut ca nu erau nevoiasi.
– Doamne, fa ceva ca sa-si vada macar o data sufletul!
– Sa-si vada sufletul spui Sf. Petre? – Da, Doamne, sa-si poata vedea sufletul, asa cum vedem noi plopul cel de-acolo!
– Bine, Sf. Petre, a raspuns Dumnezeu, privind ganditor la satul din vale.
– Iar dupa o vreme, in neamul acela de oameni s-a nascut Mihai Eminescu”.
“Atat timp cat pe aceste pamanturi, soarelui i se va spune soare, iubirii – iubire si poeziei, poezie, pe EL nimeni nu-l va tagadui.”

Lorelei / Loerlei / Loreli / Lorelei Teodoreanu, 23.01.2012, 02:59

Multumesc Lorelei,daca esti din Bucuresti ai posibilitatea sa mai citesti lucrari inedite postate in biserica Sf Mihail( biserica fort Marcuta) se ajunge la ea din fata spitalului Pantelimon,vis-a vis se afla strada Marcuta iar la capatul ei se afla aceasta biserica.Este bucurie si impacare sufleteasca ca avem un poet ca Eminescu.Cred ca as scrie fara pauza ca sa-mi exprim sentimentele fata de frumusetea spirituala pe care a transmis-o generatiilor de poeti si scriitori care i-au urmat.Multumesc pentru atentie,cu drag :) Angy

Lyo / Angela / O.K. / Gheorghe / O.K / Angy / Saya / Alizeea / Aghata / Ella / Florenta / Doina / Angelina / Penelopa / Penelope / A.D., 23.01.2012, 05:41

Multumesc mult doamnelor pentru cuvintele frumoase si pentru deosebita povestioara scrisa de Geo Bogza
cu drag dina

dina / dina stroia, 23.01.2012, 15:33

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 21690 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1068 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 2 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.