Publicitate

Nürnbergul a imbracat haine de sarbatoare - prezentare PowerPoint

Categoria: Sarbatori de iarna
Primita de la: Helmut Gürtler (este autorul)
Data: 28.11.2019
Vizualizari: 2435 in total, 45 pe zi
Descarcari: 165 in total, 3 pe zi

Descriere: Nürnberger Chriskindlsmakt.In fiecare an, la sfarsitul lunii Nov. (anul acesta 29.11 ) se inaugureaza Chriskindlsmarktul in Nürnberg. O traditie de zeci de ani care da posibilitate copiilor sa se bucure de apropierea Craciunului. Figura principala in Nürnberg, si NUMAI in Nürnberg , este CHRISKIND.Chriskindl este un Inger cu aripi de aur, prietenul copiilor. El trebue sa fie fetita sa aibe 15-16 ani,1,60 m. inaltime, nascuta in Nürnberg,blonda , sa stie sa reciteasca si sa nu aibe frica de inaltime. Este aleasa pentru 2 ani.Chriskindl intampina si deschide Marktul exact la ora 18 recitind prologul de intampinare,apoi coboara in mijlocul copiilor. Chriskindlmarktul este deschis pana pe data de 24 Decembrie seara. Prologul: Aproape neschimbat dealungul a zeci de ani."Ihr Herrn und Frau´n, ihr einst Kinder wart,Ihr Kleinen, am Beginn der Lebensfart, ein jeder, der sich heute freut und morgen wieder plagt : Hört alle zu,was Euch das Christkind sagt ! :urmeaza........sfarsitul prologului : Ihr Herrn und Frau´n, die ihr einst Kinder wart, seid es heut`wieder,freut Euch in ihrer Art. Das Chriskind lädt zu seinem Markte ein,und wer da kommt,der soll willkommen sein" Traducere :" Voi femei si barbati care ati fost odata copii, voi coppii la inceputul vietii, la toti ce astazi se bucura si maine din nou se chinuiesc : Ascultati ce are sa va spuna Chriskind !......................sfarsitul prologului :Voi Femei si barbati ce ati fost odata copii, fiti astazi din nou copii si bucurati-va in felul vostru. Chriskind va invita sa ai vizitati Marktul si cine vine,acela sa fie BINE VENIT ! Lui Udo Jürgens, care a vizitat si el Chriskindlsmarkt-ul, i-a placut atat de mult incat a compus si cantat aceasta melodie.Der Nürnberger Chriskindlmarkt.

Publicitate

Comentarii (2)

Superb !
Am fost din nou copil,multumesc Helmut,felicitari si sanatate multa,Angelica.

Angelica1, 04.12.2019, 07:04

Ai vazut ochi acestor copii ?
Ce poate fi mai frumos pe aceasta lume ? Ai nepoti , bucura-te de ei, bucura-te impreuna cu ei . Acum , pe aceasta lume, pe acest pamant.
Viitorul ? Sricam prezentul gandindu-ne mereu la ce va mai fii.
O histerie intreaga a cuprins intreaga lume. Asa deodata. Odata cu aparitia acestui copil "minune" numit Greta.
Vine Craciunul, sa ne bucuram de el impreuna cu copii si nepotii nostri. Va doresc sa va bucurati si voi si va doresc multa sanatate.
Cu stima Helmut.

Helmut Gürtler, 05.12.2019, 05:02

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23640 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion