Publicitate

Nabucco, opera de G. Verdi-Ro- V2 - Vizualizare online

  • Currently 6.04/10

6.0 steluţe (23 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Nabucco (prescurtarea numelui Nabucodonosor), este o operă compusă de Giuseppe Verdi în 1841 pe un libret de Temistocle Solera. Premiera a avut loc la Teatrul Scala din Milano la 9 martie 1842. Nabucco este prescurtarea numelui regelui asirian al Babilonului, Nabucodonosor al doilea (în original: Nebukadnezar), care a trăit şi domnit în jurul anului 600 î.Hr. Cele două teme principale ale acţiunii sunt dorinţa de libertate a poporului evreu din timpul robiei lor din Babilon, precum şi aroganţa şi nebunia personajului principal Nabucco, care-l duce până la autoproclamarea sa drept Dumnezeu unic şi la pedepsirea cu pierderea minţilor; spre sfârşitul operei el însă îşi revine, adoptă credinţa în Iehova, Dumnezeul evreilor, şi elibrerează pe evrei din robie.

Categoria: Muzica, Artisti
Primita de la: Iosi S. Avni (este autorul)
Vizualizari: 7240 in total, 2 pe zi
Descarcari: 558 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (1)

MINUNATA REALIZARE,sunt surprinsa si profund impresionata pentru unicitatea prezentarii.urmaresc in mod special viata si istoria POPORULUI ALES DE DUMNEZEU SI TARII ISRAEL,aceasta postare prin dumneavoastra,este un DAR DIVIN,pentru care va sunt recunoscatoare si va doresc ca DOMNUL SA V-A RASPLATEASCA pentru dedicarea si redarea unica a acestei minunate operei NABUCCO, -SHALOM ISRAEL-cu multe multumiri si aprecieri SHALOM

STANA CIRLA / STANA CIRLA-TIMISOARA / STANA CIRLA TIMISOARA / stana, 15.02.2011, 13:42

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23590 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 2 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion