Publicitate

Nagoro - Valea papusilor - Vizualizare online

Integreaza in site-ul sau blogul tau - Embed:

Descriere: Un satuc uitat de lume din Japonia a devenit subiectul unui film documentar de succes, dupa ce o femeie a populat asezarea parasita de localnici cu papusi in marime naturala. Asa, continua viata in Nagoro!

Categoria: Ciudatenii
Primita de la: maia / angi (este autorul)
Vizualizari: 3096 in total, 2 pe zi
Descarcari: 269 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (6)

Am văzut mai demult pe internet acest scurt film documentar, „The Valley of Dolls”, realizat de fotograful Fritz Schumann, despre Ayano Tsukimi, creatoarea micii populaţii de păpuşi din satul Nagoro, situat în sudul Japoniei.
Cum i-a venit ideea? A povestit că la un an de la întoarcerea în satul natal, unde a venit să aibă grijă de bătrânul ei tată, pentru a proteja recolta, ca să alunge păsările, a realizat o păpuşă de mărimea şi cu aspectul tatălui ei. Şi fiindcă în sat au rămas foarte puţini oameni (unii au murit, alţii au plecat...), ca să nu mai pară satul pustiu, s-a gândit să facă păpuşi şi să înlocuiască fiecare persoană cu o păpuşă simbolică a acesteia, mare cât statura unui om.
"De când am început să ţes păpuşi, nu mă mai simt singură. În fiecare zi vine cineva să mă viziteze", a mărturisit Tsukimi.
Astfel, realizând aceste păpuşi, Tsukimi a reuşit să atragă atenţia asupra problemei depopulării zonelor rurale din Japonia.
Din păcate, fenomenul e acelaşi şi în ţara noastră, nu doar în Japonia!
Felicitări, dragă Maia, pentru realizarea ta emoţionantă, încărcată de duioşie, pentru tot ceea ce ai reuşit să transmiţi!
Şi fiindcă suntem la început de toamnă, ţi-o doresc cât mai romantică, frumoasă şi cu multă inspiraţie!
Cu drag,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 01.10.2016, 03:54

Multumesc mult, Teo si pentru ca te-ai uitat la acest pps si pentru ca ti-ai facut timp sa-l comentezi. Multumesc pentru completarile tale atat de utile si binevenite (pentru ca in general intr-un pps nu pot fi cuprinse toate amanuntele). Sa te bucuri de toamna si frumusetea ei cat mai mult!

maia / angi, 03.10.2016, 00:33

Ce mica este lumea si se invirte dupa soare, tot asa cum am vazut si eu prezentarea extrem de interesanta, abia acum.
Dincolo de ciudatenia situatiei, ma gindesc la femeia care munceste atit de mult pentru creatiile-i care ii alunga singuratatea și ii dau un motiv de a se trezi a doua zi in zori.
Deosebit! greu de comentat o asa stare.
Multumesc pentru incintare Maia/angi.
Felicitari !

Averio (V.I.), 27.11.2016, 14:50

Ma bucur sincer cand cineva se uita la pps-urile mele, mai ales cand acestea sunt deja in arhiva. Imi creaza senzatia ca nu lucrez in zadar. Multumesc, Averio pentru acest sentiment frumos pe care mi-l produci. Sa ai o zi frumoasa.

maia / angi, 28.11.2016, 00:25

Asa de trist ... ca nu-mi gasesc cuvintele ...cate catune si de pe la noi
au ramas nelocuite ... in timp vor fi si la noi case si ulite goale ...
Un subiect trist ...dar care aduce ceva ... in aceea zona nelocuita ...
un fel de viata ... inexplicabila ... numai bine ,Angelica.

Angelica1, 10.02.2017, 11:00

Multumesc, Angelica1 ca te-ai uitat si la acest pps mai vechi. Tema este intr-adevar zguduitoare, dar daca ea este reala, este bine de cunoscut de cati mai multi.

maia / angi, 13.02.2017, 01:00

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23320 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 15 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion