Publicitate

Nicolae Muntean, mester popular - Vizualizare online

  • Currently 8.67/10

8.7 steluţe (3 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: O impresionantă expoziţie de icoane pe sticlă a fost organizată la Muzeul Unirii din Alba Iulia, în cadrul Festivalului de tradiţii “Din lada de zestre“, minunata colecţie de icoane realizate de meşterul popular Nicolae Muntean, din Vinerea, pe care el a denumit-o “A doua viaţă“

Categoria: Arta, Pictura
Primita de la: sanda michaela (este autorul)
Vizualizari: 1525 in total, 0 pe zi
Descarcari: 198 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (3)

România, ca stat membru al Convenției UNESCO a elaborat și pus în aplicare începând cu anul 2009 Programul „Tezaure Umane Vii-UNESCO”, prin care anual sunt acordate cinci astfel de titluri pentru persoane care devin parte a patrimoniului cultural imaterial. Ministerului Culturii şi Comisia de salvgardare a patrimoniului cultural imaterial din România a decis în unanimitate acordarea acestui titlu și iconarului Nicolae Muntean din Vinerea. Acest lucru înseamnă că este recunoscut de UNESCO ca fiind parte a patrimoniului cultural imaterial.

Nicolae Muntean pare că a reușit să urce cam toate treptele recunoașterii din partea semenilor săi, dar rămâne modest. „Calea este sufletul și unde ai sufletul acolo e calea dreaptă”spune el.

Vă mulțumesc tuturor celor care și-au făcut timp să vadă acest montaj pe care din păcate domnul Helmut îl consideră submediocru (conform notei acordate) și îmi pare sincer rău dacă nu am reușit să prezint opera acestui mare artist popular la nivelul pe care o merită arta lui, recunoscută însă pe plan mondial

sanda michaela, 06.03.2016, 09:06

Felicitari Sanda pentru acest frumos pps. care m-a intors la anii
copilariei mele...minunat ...desii bunicii nu mai sunt.... pacat asta
e viata...m-ai emotionat pana la lacrimi ...multumesc .
Azi fiind 8 MARTIE iti spun LA MULTI ANI ! multa sanatate si cat
mai multe pps. frumoase ,numai bine ,cu drag Angelica.

Angelica1, 07.03.2016, 23:25

Mulțumesc Angelica1, ție, sufletului tău de zână bună care are întotdeauna pentru orice o vorbă caldă, o încurajare pentru fiecare, spuse cu blândețea ta deja proverbială și cu tactica unui bun psiholog. Mulțumesc. Pe mine m-a impresionat acest meșter popular (și asta e puțin spus) și mă durea să văd nota aceea pentru una dintre mândriile României (notă care mi se datora mie și nu operei sau talentului său). Nu e puțin lucru să fii declarat TEZAUR VIU….
Îți mulțumesc și îți doresc să rămâi zâna bună a acestui tărâm virtual

sanda michaela, 08.03.2016, 11:30

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23340 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 16 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion