Publicitate

Notre Dame - prezentare PowerPoint

  • Currently 9.75/10

9.8 steluţe (4 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Fotografii
Primita de la: jesús Mota (este autorul)
Data: 24.06.2017
Vizualizari: 2135 in total, 3 pe zi
Descarcari: 282 in total, 0 pe zi

Descriere: Biserica Notre-Dame a fost construită între 1163 și 1240 la inițiativa Episcopului Maurice de Sully. Aceasta catedrala, cu hramul Fecioara Maria, este situat în centrul orașului Paris, pe Ile de la Cité. Templul, care este considerat simbol al catedralei gotice medievale seamănă cu o navă gigantică situată pe malul insulei. Acesta a subliniat arcuri și contraforturi de zbor arcade, care contribuie la stabilitatea construcției, și bolta striate. În principalele fațadă două turnuri masive, un portic triplu cu sculpturi friza și o mare trandafir fereastră, care încoronează ușa din față în sus. Interiorul bisericii este de 35 de metri de mare. În timp ce arhitectura originală a fost modificată în secole mai târziu, catedrala are un aspect de unitate, fapt ce ne permite să ne imaginăm întreaga clădire cu o singură privire. În prezent, acesta își păstrează o parte din mobilierul original.

Publicitate

Comentarii (2)

La Catedral de Nuestra Señora (en francés, Cathédrale Notre Dame) es una catedral de culto católico, sede de la archidiócesis de París, la capital de Francia.
Se trata de uno de los edificios más señeros y antiguos de cuantos se construyeron en estilo Gótico. Dedicada a la Virgen María, madre de Jesucristo, se sitúa en la pequeña Isla de la Cité, rodeada por las aguas del río Sena. Es uno de los monumentos más populares de la capital francesa.
Existe aún en esta catedral una dualidad de influencias estilísticas: por un lado, reminiscencias del Románico normando, con su fuerte y compacta unidad, por otro lado, el ya innovador aprovechamiento de las evoluciones arquitectónicas del Gótico, que confieren al edificio una ligereza y aparente facilidad en la construcción vertical y en el soporte del peso de su estructura (siendo el esqueleto de soporte estructural visible sólo desde el exterior).
¡Muchas gracias y felicitaciones, Sr. Jesús Mota! Es muy agradable el pps, con hermosas imágenes, linda canción y bonita combinación, de la canción y las imágenes.

Con estima,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 25.06.2017, 16:04


Vă mulțumesc foarte mult prietenul Teodora, pentru comentarii și pentru a place Powerpoint, adevărul minunat acest templu, mulțumesc pentru amabilitate și îmbrățișare în depărtare. Jesús Mota

jesús Mota, 26.06.2017, 00:50

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22390 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1071 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 13 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.