Publicitate

O CALATORIE INEDITA prin SISTEMUL SOLAR - Vizualizare online

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (2 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Având ca ghid informații găsite pe INTERNET sub formă de texte, diagrame, si imagini reale prezentate de astronomi în studii și articole de popularizare, sau realizate de artiști ca Ron Miller și alții, și în alte surse documentare, vă invit la o călătorie inedită prin Sistemul nostru solar, despre care se pot rezuma multe date și informații. Eu am ales pentru acest pps o parte dintre ele, mai puțin cunoscute, mai rare și poate mai interesante și mai ușor de retinut din punctul de vedere al omului care privește cerul... Având în vedere interesul neașteptat arătat de ADMIN în cazul altui pps despre o altă călătorie spre marginea Sistemului Solar, pe care l-am realizat în trecut, am facut atunci o promisiune - că îi voi dedica un viitor pps cu alte călătorii tematice similare…. O fac acum, sperând ca o să-i placă…

Categoria: Cosmos
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Vizualizari: 330 in total, 3 pe zi
Descarcari: 68 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (2)

Se pare că pe zi ce trece, viziunea asupra cosmosului continuă să evolueze, să se extindă, odată cu noile cercetări și informații apărute!
Cândva, Pluto și Ceres au fost și ele considerate planete, până când noile descoperiri au declanșat aprinse dezbateri științifice, care au dus la o nouă definiție a unei planete.
Prin urmare, Uniunea Astronomică Internațională a stabilit că o planetă, ca să poată fi numită astfel, trebuie să îndeplinească trei condiții: să orbiteze o stea (în vecinătatea noastră cosmică, Soarele), să fie suficient de mare pentru a avea gravitație care să-i modeleze forma sferică și să fie suficient de mare încât gravitația să îndepărteze alte obiecte de dimensiuni similare în apropierea orbitei sale în jurul Soarelui.
Printre informațiile citite, m-am bucurat să aflu că în aprilie 2008, un crater, cu un diametru de 125 Km, aflat pe Mercur, cea mai apropiată planetă de Soare, a primit numele marelui nostru poet, Mihai Eminescu.
În schimb, m-au îngrijorat previziunile privind viitorul planetei noastre și deci, al omenirii, așa cum arăți și tu în pps!
Adrian, să știi că ți-am urmărit cu mult interes laborioasa ta prezentare, frumoasă, bine realizată, cu multe date și informații interesante, o spectaculoasă călătorie prin vastul nostru Sistem solar, pentru care te felicit!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Teodora Buiţă, 19.08.2019, 09:07

Prietena noastră, Teodora Buiță are curiozitatea să călătorească printre planetele sistemului Solar, atenție pentru care îî mulțumesc, având în vedere și informațiile pe care le adaugă celor selectate in pps.
Da, Teodora Buiță, pe Mercur există un crater cu numele EMINESCU !
L-am prezentat intr-unul din pps-urile mele închinate poetului și vizionarului geniu al literaturii universale, "Amintirea lui EMINESCU – sculpturi", așa că dacă vrei îl poți revedea...
Mercur este o planetă neprielnică vieții și de aceea culorile craterului nu redau „lumina ce în lume a revărsat-o”....
Știința are criterii diferite de fixare în timpul cosmic a recunoștinței pentru creatorii care au dăruit lumină omenirii...
Și dacă te îngrijorează „previziunile privind viitorul planetei noastre și deci, al omenirii” întoarce-te la El și amintește-ți că ne-a vorbit despre ciclul etern : „Caci toți se nasc spre a muri și mor spre a se naște”

Adrian TOIA, 19.08.2019, 11:06

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23550 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 7 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion