Publicitate

O iubire din alt veac, la Hilișeu Crișan, în Bucovina (Averio.np) - Vizualizare online

In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Povestea unei iubiri unice și a bisericii româneşti, jumătate ortodoxă, jumătate catolică, ridicată în numele ei. Un motiv în plus pentru cei care vizitează frumoasa Bucovină, să meargă și în acele locuri încărcate de povești, istorie, iubire și poate, în felul acesta vom ajuta la salvarea monumentului arhitectural unicat în România și în​ ​Europa, ce înca stă semet în fața lumii, de peste 200 de ani.

Categoria: Intamplari adevarate
Primita de la: Averio (V.I.) (este autorul)
Vizualizari: 3429 in total, 2 pe zi
Descarcari: 358 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (8)

O minunatie de pps!!!!!!!!!!! Frumos realizat, cu o poveste foarte duioasa de iubire. Felicitari, Averio, pentru aceasta comoara pe care ai scos-o la lumina!

maia / angi, 16.08.2016, 22:04

Întotdeauna mi-au plăcut poveştile de dragoste, m-au atras cu misterul, cu inefabilul lor, cu toate trăirile puternice şi speciale, generate de iubire. Aşa am ajuns să aflu şi despre această bijuterie arhitectonică şi bisericească unicat în Europa, biserica de la Hilişeu-Crişan, un paradox arhitectural, „o îngemănare de elemente catolice cu elemente de tradiţie ortodoxă”, construită din iubire pătimaşă ce a învins religia, a unui ortodox pentru o catolică.
Din declaraţiile făcute de dl. primar, reiese că există un proiect prin care vrea să arate lumii întregi monumentul unicat, din Hilişeu-Crişan: „Este un sistem de supraveghere video, atât pentru securitate, dar şi pentru faptul că în cel mai scurt timp, obiectivul va putea fi vizionat online din toată lumea. Va fi o pagină specială dedicată acestui monument. Este păcat, fiindcă este unicat în lume şi trebuie să fie cunoscut.“
Mă bucur, Veronica dragă, că te-ai oprit la un subiect atât de frumos şi deosebit, cu dorinţa de a-l face cunoscut lumii, de a „ajuta la salvarea monumentului arhitectural unicat în România şi în Europa, ce încă stă semeţ în faţa lumii, de peste 200 de ani”, realizând acest pps minunat, pentru care te felicit şi îţi mulţumesc! Mi-a plăcut şi fondul muzical ales, se potriveşte de minune cu cele prezentate!
Ce păcat că, deşi am fost în vara aceasta atât de aproape de un loc atât de minunat, nu ne-am gândit să-l vizităm... De fapt, mi-am amintit de el abia la vizionarea frumoasei tale lucrări!
Cu drag,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 19.08.2016, 10:17

Multumiri doamnelor„ maia/angi” si Teodora Buiță pentru amabilitatea comentariilor, pentru ca acest subiect merita facut cunoscut pentru a fi ajutat si mai ales salvat.
Cu stima Averio

Averio (V.I.), 24.08.2016, 10:54

Un reusit pps despre o dragoste incantatoare intre doua persoane de confesiuni diferite, care, pentru vremea aceea, nu era ceva obisnuit,dar care are un sfarsit fericit. (6 copii)
Place ,in mod deosebit, compozitia,fotografiile alese si povestirea.
Pacat ca un asemenea monument istoric se degradeaza vazand cu ochi.
Poate daca era mai aproape de capitala..........
Melodia lui Ennio Morricone este intradevar foarte frumoasa dar pentru acei ce au vazut filmul lui Sergio Leone "C´era una volta il West" cu Claudia Cardinale,Henry Fonda si Charles Bronson,care ca leitmotiv are aceasta melodie- Canta-mi melodia despre moarte- a lui Morricone, cred eu ca este prea trista.
Mi-a placut aceasta lucrare . Multumesc Averio.
Cu stima Helmut

Helmut Gürtler, 26.08.2016, 04:21

D-le Helmut , comentariul dv ma onoreaza, ptr ca vine din partea unui impatimit al artei pps, atit de mult indragita, muncita si apreciata de cunoscatori
Multumesc frumos,
Cu stima Averio

Averio (V.I.), 26.08.2016, 13:07

Nu numai din varful dealului tabloul pare ireal,dar chiar si de la poalele dealului,cu imaginea de ansamblu mi se pare minunat.
Chiar daca spuneti ca s-ar putea sa-mi stic masina,eu tot m-as aventura pana acolo !
Felicitari !
Alin.

atics, 29.08.2016, 00:59

Multumesc d-le Alin,
Si eu am gindit la fel.
Acolo, in Bucovina, este „ceva” mai altfel decit in toata tara. Ceva mai nu stiu cum, care gaseste cel mai scurt drum catre inima celui ce nu-i de-a locului si te face sa-ti doresti sa revii iar si iar...

Cu stima

Averio (V.I.), 29.08.2016, 07:28

O calatorie romantica, prin mijlocul naturii si in acelasi timp prin meandrele istoriei, insotit de un ghid competent si insistent la toate detaliile care prezinta interes.
Pana te apropii mai mult, cand iti vine sa plangi, vazand nepasarea oamenilor fata de acest monument care vorbeste despre cei care au trait pe aceste meleaguri si care ne-au lasat prin munca lor minunatiile pe care noi nu suntem in stare sa le pastram.
Multumesc doamnei ghid, care ne-a mai plimbat si prin alte locuri interesante si asteptam intoarcerea cu tolba plina pentru alte istorisiri !
Cu stima,
T Gorunescu

Teodor Gorunescu, 30.08.2016, 23:15

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23550 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 5 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion