Publicitate

Paris Muzeul Rodin, gradinile 2 - prezentare PowerPoint

  • Currently 8.21/10

8.2 steluţe (33 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Tari, Orase, Capitale
Primita de la: sanda michaela (este autorul)
Data: 10.01.2011
Vizualizari: 4355 in total, 1 pe zi
Descarcari: 358 in total, 0 pe zi

Descriere: Musée Rodin se află īn plin centrul Parisului, pe Boullevard des Invalides, vizavi de complexul Les Invalides. Aici, īn aer liber, se găsesc trei dintre cele mai importante lucrări ale sculptorului: Le Monument aux Bourgeois de Calais, Monumentul Burghezilor dn Calais, reprezentānd un grup de cetăţeni ai acestui oraş Calais, mergānd să predea cheile oraşului cuceritorilor englezi, după asediul din 1347. Lucrarea originală, realizată īn 1889, se află, evident a Calais. Cea de aici, ca de altfel şi alte exponate, este o copie, turnată după moartea artistului, special pentru muzeu. Tot īn stānga, dar pe latura estică, se află La Porte de l'Enfer, Poarta Iadului, opera capitală a lui Rodin, inspirată din Infernul lui Dante. Faţă īn faţă cu această lucrare, īn partea dreaptă a intrării, se află Le Penseur, Gānditorul, o lucrare concepută ca parte a Porţii Iadului, unde Gīnditorul il īntruchipa pe Dante.
De la intrare, o alee scurtă ne conduce spre clădirea ce adăposteşte Muzeul Rodin. Este Hōtel Biron, datānd din secolul al XVIII-lea şi īn care Rodin īnsuşi a locuit īntr-unul din apartamente. Mai mult, el a reuşit să convingă oficialităţile să nu demoleze clădirea, īn 1911, cānd ea a devenit proprietate de stat, ci să o organizeze ca muzeu, cu lucrările donate de artist.
(amfostacolo.ro)

Publicitate

Comentarii (0)

 

Fii primul care comentează! Sparge gheata!

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22890 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1072 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 90 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion