Publicitate

Pastele Cailor - Vizualizare online

  • Currently 8.80/10

8.8 steluţe (20 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: Paştele cailor este o sărbătoare care pică īn aceeaşi zi cu Īnălţarea Domnului sau ziua de Ispas, adică 40 de zile după Paşti (joia din săptămāna a şasea după Paşti). Mai este cunoscută drept "Joia iepelor". Īn satele din Ţara Făgăraşului, precum şi cele din zona Baraoltului, "Paştele cailor" coincidea cu ziua īn care se īncheiau afaceri băneşti sau de orice altă natură, afaceri care nu īn toate cazurile erau reuşite, de aici născāndu-se şi expresia "La Paştele cailor", care a intrat īn limbajul comun desemnānd ceva foarte īndepărtat ca timp, sau niciodată. Această expresie se pare că nu e de regăsit īn alte spaţii culturale decāt cel romānesc. Zona ei de provenienţă e Transilvania. O legendă spune că, atunci cānd Fecioara Maria īl năştea pe Isus, caii făceau mare gălăgie. Aceasta i-ar fi blestemat să fie animale mereu flamānde, cu excepţia unei singure zile pe an: Paştele cailor.

Categoria: Animale
Primita de la: Iosi S. Avni (este autorul)
Vizualizari: 6495 in total, 1 pe zi
Descarcari: 427 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (1)

HA HA hA

adi9, 30.03.2011, 08:49

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23320 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 10 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion