Publicitate

Patrimoniul UNESCO-Satele cu biserici fortificate din Transilvania - II - prezentare PowerPoint

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (3 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Educationale
Primita de la: Cipri (este autorul)
Data: 30.09.2018
Vizualizari: 1099 in total, 4 pe zi
Descarcari: 139 in total, 0 pe zi

Descriere: UNESCO a propus un plan de protejare a bunurilor culturale și naturale din lume, prin Convenția privind Protecția Patrimoniului Mondial Cultural și Natural, aprobată īn 1972. Patrimoniul mondial UNESCO din Romānia include īn prezent īn lista sa șase situri culturale (Bisericile pictate din nordul Moldovei, Bisericile de lemn din Maramureș, Cetățile dacice din Munții Orăștiei, Mănăstirea Horezu, Centrul istoric al Sighișoarei, Satele cu biserici fortificate din Transilvania) și două situri naturale (Delta Dunării și Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei). Romānia are și șapte elemente pe Lista Patrimoniului Imaterial (Ritualul călușului, Doina, Ceramica de Horezu, Colindatul de ceată bărbătească, Feciorescul de Ticuș, Meșteșugul covoarelor tradiționale de perete și Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie) 
Satele cu biserici fortificate din Transilvania - partea a doua
- Biserica unitariană fortificată din Dārjiu
Biserica adaposteşte un valoros ansamblu de pictură murală, īn parte distrus. Incinta este de plan patrat. Curtinele sunt prevăzute cu bastioane dispuse oblic şi ieşind in afara zidurilor īn cele patru colțuri. Pe turnul sud-vestic al cetății fortificate este amplasat un ceas solar din anul 1622.
- Biserica evanghelică fortificată din Prejmer
Se spune că este cea mai bine păstrată biserică cetate din estul Europei. Cetatea a fost atacată de 50 ori, īnsă cucerită doar o singura dată. Unele dintre atracțiile cetății sunt altarul pictat īn secolul al XV lea şi stuparul cu 274 camăruțe care erau locul de salvare a celor 274 case din sat īn caz de atac.

Publicitate

Comentarii (0)

 

Fii primul care comentează! Sparge gheata!

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22890 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1072 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 90 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion