Publicitate

Povestea Cocosatului de la Notre-Dame - Vizualizare online

Integreaza in site-ul sau blogul tau - Embed:

Descriere: Cand nu crezi in nimic, esti capabil de orice - Victor Hugo

Categoria: Ciudatenii
Primita de la: maia / angi (este autorul)
Vizualizari: 2791 in total, 3 pe zi
Descarcari: 251 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (6)

Sa vezi si sa nu crezi!
Ma numar printre cei care- si nu putini- au citit romanele lui Hugo, mare parte ecranizate, ale caror personaje au fost interpretate de mari actori, deveniti idoli ai publicului larg. Acelasi public ce calca, incă zi de zi, lespezile celebrei Catedralei Notre Dame, aflate pe Île de la Cité, în centrul Parisului.
Dar cind ajungi acolo nu stii catre ce sa-ti indrepti privirea mai repede, cum sa cuprinzi si sa pastrezi mai mult in sipetul amintirilor: Semetele arcade printre care parca il vezi catarat pe nefericitul Quasimodo, imensele vitralii, sculpturile, florile crinului regal ce-i parfumeaza incinta???
Dar dintre toate doar povestea este cea care nu se uita, caci emotia ei transcede timpul si memoria. Detaliile expuse de tine nu fac decit sa innobileze povestea, pentru care iti
multumesc „maia / angi”
Felicitari pentru frumoasa ta lucrare, pentru care ai ales un motto cum nu se putea mai bun: „Cand nu crezi in nimic, esti capabil de orice” - Victor Hugo.
Cu admiratie
Averio

Averio (V.I.), 18.10.2017, 06:14

Multumesc mult, Averio, pentru sensibilitatea acestui comentariu. Venit de la o persoana care iubeste Chopin, asa cum il iubesti tu, nu poate decat sa ma faca sa ma simt multumita ca nu am muncit inutil. Fiecare comentariu al tau este foarte placut pentru mine si iti sunt recunoscatoare ca te uiti si ca gasesti de cuviinta sa-mi scrii. Iti multumesc si te imbratisez.

maia / angi, 18.10.2017, 07:09

Pe vremea când Victor Hugo publica romanul „Cocoşatul de la Notre Dame”, carte ce în scurt timp s-a bucurat de un succes incredibil, despre Quasimodo, tragicul personaj, clopotarul surd, cu figura sa hidoasă şi spatele deformat, se credea ca fiind o fiinţă ce a prins viaţă din imaginaţia scriitorului francez.
Într-adevăr, aşa cum menţionezi în pps, în afară de Hugo, despre existenţa lui Quasimodo, cel care a constituit sursa de inspiraţie în roman, mai ştia şi Henry Sibson, un sculptor britanic, care, aşa cum mărturiseşte în memoriile sale, a fost angajat, împreună cu mai mulţi colegi, printre care şi unul mai special, pe care îl strigaul „Le Bossu” (având spatele foarte deformat), să lucreze la restaurarea Catedralei Notre Dame, în aceeaşi perioadă în care Victor Hugo şi-a scris romanul.
Mai ştia, de asemenea, despre existenţa Cocoşatului, şi cel care îl angajase, cunoscut sub numele de Trajin, nume pe care avea să îl poarte şi un personaj al lui Hugo din romanul „Mizerabilii”, dar pe care, înainte de publicare, scriitorul îl schimbă cu Jean Valjean.
„Este o descoperire fascinantă. Mulţi specialişti au încercat să facă o conexiune între Quasimodo şi diferite condiţii medicale. Dacă personajul chiar a existat este de apreciat şi mai mult puterea talentului lui Hugo care prelua detalii din viaţa reală şi le transforma în literatură magică.”, spune profesorul Sean Hand, şeful departamentului de Studii Franceze de la Universitatea din Warwick.
Felicitări, dragă Angi, pentru o lucrare foarte bine realizată, documentată, cu texte şi imagini explicative bine alese! Mi-a plăcut totul!
Cu drag,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 23.10.2017, 07:26

Multumesc mult, Teo, pentru comentariul tau si pentru completarile aduse. Asemenea subiecte oricand sunt binevenite si oricat de tarziu afli despre ele tot e bine ca le afli! Imi plac aceste teme si ma bucur sincer ca nu sunt singura. Iti multumesc si tie si celor care s-au uitat la acest pps. Sa ai o seara placuta.

maia / angi, 29.10.2017, 11:03

Drama unui om a adus atata bine Catedralei Notre Dame !
Ce pacat ca noi oamenii de fiecare data ne uitam doar dupa frumos...
Nu ne gandim ca cel mai important este sa ai inima ... sa fii bun ...
Astept cu drag si nerabdare si viitoarele tale pps.superbe,Angelica.

Angelica1, 21.11.2017, 08:06

Multumesc, Angelica1, pentru ca te uiti la toate lucrarile mele si multumesc pentru ca ma sustii de fiecare data.

maia / angi, 22.11.2017, 23:55

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23550 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion