Publicitate

ROMANTA DE TOAMNA - prezentare PowerPoint

  • Currently 8.70/10

8.7 steluţe (46 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Poezie, Versuri
Primita de la: Adriana (Adita) (este autorul)
Data: 07.11.2010
Vizualizari: 6765 in total, 2 pe zi
Descarcari: 503 in total, 0 pe zi

Descriere: IN MEMORIA POETULUI ADRIAN PAUNESCU
UN PPS ,O INTERPRETARE AUNEI MELODII
PE VERSURILE REGRETATULUI POET.

Publicitate

Comentarii (3)


O prezentare de-a dreptul emoţionantă! Felicitari, d-na Adriana! Cu ea, mi-aţi atins cele mai sensibile corzi, şi sunt convinsă că nu doar mie, ci tuturor care o vor viziona! De când am aflat trista veste, că maestrul nu mai e printre noi, aşa cum vi-am mai spus, îmi plânge sufletul şi nu reusesc să-mi revin! Constat, cu nespusă durere, că pe zi ce trece, noi, românii, rămânem din ce în ce mai singuri... şi mai puţini, devenim tot mai săraci, nu doar material, ci şi spiritual! Cu fiecare zi ce pleacă, ne tot pleacă şi geniile, iar azi, încă un mare talent, un adevărat fenomen natural ne-a părăsit..., s-a dus să-i încânte şi pe alţii cu versuri nemuritoare... Cu poeziile lui am crescut, în caietul iubirilor mele poetice, maestrul ocupa primul loc şi apoi alţi poeti, ele mi-au fost ghid la vârsta formării mele intelectuale, afective şi estetice şi m-au făcut să consider poezia cel mai frumos lucru din lume, cu poeziile lui m-am maturizat şi acum, tot cu ele îmi bucuram sufletul, în fiecare luni, ascultându-l la emisiunea “Cu emoţie, Adrian Păunescu”! De ce scriu aici despre toate acestea? Ştiu că simt ca mine mulţi şi mulţi alţii, fiindcă, ţara noastră, deşi săracă şi cu probleme, nu e lipsită de oameni sensibili, iubitori de poezie şi de frumos şi de aceea, dacă întâmplarea a făcut ca eu să am norocul şi onoarea de a-i asculta ultima emisiune şi ultima poezie compusă luni, de pe patul de spital, vreau să o scriu, ca să o citiţi, toţi cei care l-aţi îndrăgit şi apreciat! Da, poate nu vă vine să credeţi, dar deşi în spital, deşi foarte bolnav, fără să ţină cont de interdicţia medicilor sau de marele efort pe care îl face, de pe patul de spital a ţinut să-şi onoreze promisiunea făcută ascultătorilor şi a realizat luni, 1 noiembrie, emisiunea “Cu emoţie, Adrian Păunescu”, aşa cum a făcut-o mereu, în fiecare luni, de aproape 5 ani!
Mesajul central de preţuire pentru cei dragi care l-au sprijinit în această încercare, a fost intitulat “Scrisoare din urgenţa inimii”. A făcut un efort admirabil, de a vorbi în direct chiar din salonul de reanimare al secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca din capitală, recitând în premieră versurile create cu doar câteva ore în urmă: “Poem cardiac cordial.” Pot spune că a avut un ton optimist, amintind chiar despre o uşoară însănătoşire, afirmând: “Încă mai am planuri mari cu această viaţă!” Maestrul şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi românii care în această perioadă de suferinţă i-au fost alături şi şi-au dovedit ataşamentul, trimiţând mii de mesaje de apreciere şi încurajare. Până în ultima clipă a sperat că îşi va reveni, că se va face bine... Aşa cum spuneam, am rămas încă şi mai săraci, odată cu dispariţia unei persoane atât de valoroase..., a unui titan al poeziei româneşti... DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

De la un cardiac, cordial

De aicea, de pe patul de spital,
Pe care mă găsesc de vreme lungă,
Consider că-i un gest profund moral
Cuvântul meu la voi să mai ajungă.
Mă monitorizează paznici minimi
Din maxima profesorului grijă
În jurul obositei mele inimi
Să nu mă mai atingă nicio schijă.
Aud o ambulanţă revenind
Cu cine ştie ce bolnav aicea
Alarma mi se pare un colind
Cu care se tratează cicatricea.
Purtaţi-vă de grijă, fraţii mei!
Păziţi-vă şi inima şi gândul!
De nu doriţi să vină anii grei
Spitalul de Urgenţă implorându-l.
Eu vă salut de-a dreptul cordial
De-a dreptul cardiac, precum se ştie
Recunoscând că patul de spital
Nu-i o alarmă, ci o garanţie.
Vă văd pe toţi mai buni şi mai umani
Eu însumi sunt mai omenos în toate.
Dă-mi, Doamne, viaţă încă nişte ani
Şi ţării mele minimă dreptate!

Ieraţi-mă dacă v-am întristat, dar..., distinşii mei colegi de site, am simţit nevoia să vă împărtăşesc acest sentiment, de a fi impreună în durere şi de a vă dezvălui ultimile gânduri ale unuia dintre cei mai mari poeţi români, în ultima sa poezie!
Vă doresc tuturor o seară senină #

Teodora Buiţă, 07.11.2010, 10:37

Va multumesc!

Gabriela Florescu / Gabi, 08.11.2010, 05:07

Multumesc si atat ...mi-a placut...!

Angelica1, 20.11.2015, 08:26

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 22140 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1071 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 16 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion

Dacă doriţi ca banner-ul site-ului dumneavoastră să apară aici, puteţi să ne contactaţi.