Publicitate

Sapte cuvinte - Vizualizare online

Integreaza in site-ul sau blogul tau - Embed:

Descriere: Iisus si-a dat duhul pe cruce «la ceasul al nouălea», după 3 sau 6 ore de la răstignire (Marcu – 15, 25 – spune că ar fi fost «ceasul al treilea» cînd L-au răstignit, în vreme ce Ioan – 19, 14 – indică «ceasul al şaselea»). În acest răstimp al agoniei de pe cruce, Iisus a grăit în 7 rînduri, iar cuvintele rostite atunci alcătuiesc un rezumat testamentar al învăţăturii şi al misiunii Sale în lume.

Categoria: Crestine
Primita de la: maia / angi (este autorul)
Vizualizari: 911 in total, 3 pe zi
Descarcari: 86 in total, 0 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (5)

Cele Șapte Ultime Cuvinte ale lui Iisus pe Cruce, au fost preluate din cele patru evanghelii ale Noului Testament.
Toate cele sapte exprima un puternic dramatism, prin locul si momentul rostirii lor.
Desi cronologia lor exactă nu poate fi stabilită, as aminti pe Primul si pe Ultimul, pentru semnificatia lor spirituala
emotionanta.
PRIMUL „Tată, iartă-i pentru că nu știu ce fac”, pronunțate imediat după răstignirea Lui între doi răufăcători. Iisus cere iertare pentru cei care au participat la condamnarea și execuția sa.
ULTIMUL - Iisus a rostit un strigăt puternic: "Tată, în mâinile tale, îmi pun sufletul " Și cu aceste cuvinte a expiat. Tatălui ii este ultimul cuvânt al lui Iisus crucificat.
Aceste "șapte cuvinte" au inspirat numeroși muzicieni.
Pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine si mai mult, emotionantul pps realizat de Maia/Angi, amintesc doua dintre compozitiile tulburatoare dedicate acestor "șapte cuvinte"
HAYDN - The Seven Last Words of Christ https://www.youtube.com/watch?v=tnNjsAGkgN0
GOUNOD Les sept paroles du Christ sur la croix https://www.youtube.com/watch?v=FLb12AC6c3s

Adrian TOIA, 26.04.2019, 04:44

Comentariile au rolul de a bucura un autor, dar atunci cand sunt facute din suflet, depasesc bucuria si ajung cu siguranta la sufletul creatorului. Nu numai ca precizarile tale sunt binevenite, dar chiar erau necesare. Iti multumesc mult Adrian si fie ca lumina Sfintelor Sarbatori Pascale sa-ti bucure sufletul , mai mult ca oricand. Angi

maia / angi, 26.04.2019, 06:14

„Totuși, El suferințele noastre le-a purtat, și durerile noastre le-a luat asupra Lui, și noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, și smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți.” (Isaia 53:4,5)
Frazele rostite de Mântuitor atunci când era răstignit pe crucea Golgotei sunt cea mai vie mărturie a bunătății și a marii Sale iubiri pentru omenire, până și în momentele cele mai dramatice din viața Sa. Deși batjocorit și umilit, Iisus, nu a răspuns cu insulte, cu ură sau răzbunare, celor răi, ci, în marea Sa iubire pentru oameni, dorind să îi dezrobească de povara păcatelor, a ales sacrficiul suprem.
Așa cum am mai spus, toţi trăim sub binecuvântarea Lui şi trebuie să nu uităm niciodată mesajul de iubire şi iertare, pe care ni L-a lăsat cu preţul suferinţelor Sale!
Prin Învierea Lui, redevenim ceea ce Dumnezeu a dorit să fim încă de la început, fiinţe nemuritoare, fiindcă omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu, „copil de lumină, fiul luminii”.
Îmbrățișarea fără prihană a Fiului lui Dumnezeu, să aducă Omului din noi, darul iubirii, iar Sărbătoarea Învierii Mântuitorului, binecuvântată de lumina sfântă, doresc să-ți aducă credință, sentimente alese, bogăţie sufletească, speranță, bunăstare și voie bună, ție și celor dragi!
Hristos a înviat!
Cu drag și prețuire,
Teodora Buiță

Teodora Buiţă, 28.04.2019, 06:58

HRISTOS A INVIAT !
Un Paste fericit draga mea,sanatate si liniste sufleteasca !
Te imbratisez,Angelica.

Angelica1, 28.04.2019, 08:00

O sapatamana luminata!! Multumesc Angelica1, multumesc Teo pentru comentarii. Multumesc pentru ca v-ati facut timp sa vedeti si acest pps al meu. Va sarut si va doresc sanatate si bucurii, alaturi de ce dragi. Angi

maia / angi, 28.04.2019, 21:55

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23590 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion