Publicitate

SCHIMBAREA CLIMEI -Greva climatica globala - Vizualizare online

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (5 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
In cazul acestei prezentari, calitatea previzualizarii este mai slaba si nu se aude muzica. De cele mai multe ori aceasta se datoreaza faptului ca prezentarea este parolata. Daca doriti sa vizualizati prezentarea la calitatea originala, va rugam s-o downloadati.

Descriere: În lipsa măsurilor pentru limitarea creşterii temperaturii globale medii, până în 2100, cu maximum 2 C peste valoarea pre-industrialǎ, stabilite de specialiști și politicieni din întreaga lume la Conferințele internaționale din ultimii ani, aceasta poate ajunge la cca. 6 C până la sfârşitul secolului XXI. Cu consecințe dramatice pentru omenire așa cum am prezentat in pps-urile SCENARII PENTRU SECOLUL XXI, pe această temă, postate pe NICEPPS.Cu toate acestea unii lideri din unele țări mari poluatoare nu țin cont de avertismentele specialiștilor.A fost nevoie ca GRETA THUNBERG, o elevă suedeză în vârstă de doar 16 ani, să atragă atenția lumii la mai multe Conferințe ONU pentru schimbările climatice, prin discursuri, mesaje și apeluri către politicieni și liderii lumii, cerându-le vehement și emoționant să ia în serios schimbările climatice și să facă ceva pentru a opri tendința periculoasă de încălzire globală.Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani, a devenit simbolul activismului pentru schimbările climatice și promotoarea grevelor climatice locale și globale.

Categoria: Educationale
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Vizualizari: 366 in total, 20 pe zi
Descarcari: 66 in total, 3 pe zi

Arata prietenilor pe facebook!

Publicitate

Comentarii (9)

Mulțumesc ADMIN pentru publicarea pps-ului chiar în ziua de 27 septembrie, o zi care încheie săptămâna de proteste și greva climatică globală

Adrian TOIA, 27.09.2019, 08:48

Cea mai stringenta problema a omenirii,Afi sau a nu fi,merita toata atentia noastra.Frumoasa prezentare a acestui subiect mi-a adus un plus de speranta.Felicitari si multumesc Adrian Toia.

Emil Pantazopol.

Pantazopol Emil Ioachim, 30.09.2019, 03:44

Da asa este perfect adevarat ce sustine aceasta tanara !
Un subiect de actualitate si daca nu ne trezim mai repede,
cand o sa fie prea tarziu atunci ce se mai poate face ???
Un pps. pe care ar trebui sa-l vizioneze cat mai multi,
si sa luam atitudine ,Felicitari GRETA THUNBERG !!!
Felicitari Adrian pentru el !
Numai bine ,Angelica.

Angelica1, 30.09.2019, 04:28

Neobositul calator Dl. Emil Pantazopol, s-a oprit un timp, ca s-o asculte pe Greta Thunberg, care a devenit simbolul actiunilor de protest la adresa politicienilor care, din interese sau nepasare, ignora problemele incalzirii globale.
Impreuna cu alte milioane de oameni, protestatarii si-au strigat si isi striga mesajele si cererile in multe orase de pe meridianele si paralelele pe care Domnul Pantazopol, le-a adus aproape de noi, cu interesante pps-uri, si imagini vazute sau mai putin stiute de unii dintre noi....
Multumesc pentru acest popas Domnule Pantazopol si pentru aprecierea pps-ului meu, de actualitate imediata si de perspectiva nu prea indepartata, pe care l-am adaugat altor pps cu teme similare.
Sper sa ne mai intalnim.

Adrian TOIA, 30.09.2019, 08:15

Cred ca si pe tine, Angelica1, te-a impresionat timbrul si intonatia vocii foarte tinerei activiste Greta Thunberg, strigandu-si mesajele si indignarea. Am facut acest pps nu numai pentru actualitatea si importanta problemei incalzirii globale si a schimbarii climei – cred ca ai vazut si pps-urile mele mai vechi pe aceasta tema – dar si pentru ca am dorit ca persoanele care il vizioneaza sa-i asculte vocea si cuvintele emotionante.
Iti multumesc pentru ca le-am ascultat impreuna

Adrian TOIA, 30.09.2019, 08:18

Mulțumesc mult Pop Ion, pentru atentia și notarea prieteneasca a pps-urilor mele

Adrian TOIA, 02.10.2019, 08:05

Cu placere!
Va salut!

Pop Ion, 02.10.2019, 22:19

Am citit cu mare interes, atât pe internet, cât și materialul foarte bine prezentat de tine în acest pps, la fel ca și în celelalte, pentru care te felicit, dar am citit și părerea unor cercetători și oameni de știință privind încălzirea globală, care susțin că totul este o o afacere mondială și că de fapt nu există încălzire globală, că aşa-zisa schimbare climatică este o fraudă perpetuată pentru scopuri financiare şi ideologice, de către sistemul internaţional de putere.
O echipă de oameni de ştiinţă, condusă de geochimistul Tunli Lu, de la Universitatea Siracuza, New York, a descoperit, contrar credinţelor generale, că „Perioada Caldă Medievală”, cu aproximativ 500 – 1.000 de ani în urmă, când Pământul a trecut printr-o încălzire accentuată și temperatura medie globală a fost cu până la 3 °C mai mare decât în prezent, nu a fost doar în Europa, ci s-a extins până în Antarctica, ceea ce înseamnă că Pământul a avut deja o încălzire globală fără ajutorul emisiilor de dioxid de carbon produse de oameni, informează Daily Mail.
Unele studii, amănunțit efectuate de către oamenii de știință în Antarctica, au arătat chiar opusul la ceea ce prevăzuseră în ultimii ani, alarmiştii climei, că se va întâmpla la Polul Sud, cu excepţia activităţii vulcanice de dedesubtul câtorva părţi ale banchizei Antarcticii. Chiar când au prezis că Polul Sud se va încălzi şi va începe o topire dramatică, s-a întâmplat de fapt chiar opusul, suprafața mării pe timp de vară de jur împrejurul coastei Antarcticii (SSTs) este în RĂCIRE.
Patrick Moore, co-fondator Greenpeace, folosește cuvinte dure la adresa mișcărilor ecologiste moderne, numind încălzirea globală „cea mai mare înșelătorie din istorie” și denunțând folosirea de către acestea a sentimentelor de „frică și vinovăție” pentru a-și accentua mesajele.
„Ticăloșia contemporană privind problemele climatice este cea mai mare amenințare pentru iluminare de la Galileo încoace.”
„CO2 este hrana vieții! Nu este poluare”, declară Moore, susținând că folosirea combustibililor fosili de fapt „a salvat viața de la dispariție prematură”, pentru că CO2 a scăzut în continuu de la ultima eră glaciară, abia ajungând pentru plantele de pe pământ pentru a supraviețui, până când omenirea a intervenit în timpul Revoluției Industriale.
Laureatul Premiului Nobel Ivar Giaever a vorbit și el despre minciuna încălzirii globale la întâlnirea laureaților Nobel din 1 iulie 2015 și a împărtășit publicului alte fapte care nu sunt bine cunoscute despre starea climei planetei şi despre evoluția ei.
Giaever a afirmat în studiul său cu privire la modificările climatice că este necesar să ne ridicăm ceața de pe ochi şi să devenim conștienți de această minciună.
„Faptele sunt că în ultimii 100 de ani am măsurat temperaturile, ele au crescut cu până la 0,8 grade Kelvin, iar totul în lume a devenit mai bun. Deci cum pot spune unii că oamenii nu fac decât să înrăutățească clima atunci când nu avem dovezi? Trăim mai mult, avem o stare de sănătate mai bună și totul este mai bine.”
Acestea sunt doar câteva exemple cu părerea oamenilor de știință privind minciuna încălzirii globale și cum suntem manipulați din anumite interese.
Așadar, citind toate astea, cu îngrijorare mă întreb acum, adevărul care e, de fapt?
Cu stimă,
Teodora Buiță

Teodora Buiţă, 05.10.2019, 12:52

Care e, de fapt, ADEVĂRUL....se întreabă, pe bună dreptate îngrijorata și foarte activa și generoasa noastră colegă de pe NICEPPS, Teodora Buita... (cu note și felicitări)
Intr-o discuție de specialitate, cum este cea despre schimbarea climei și încălzirea globală. un nespecialist cred că ar trebui sa se conducă după vechea locuțiune latină CUI PRODEST ?, când încearcă să vadă de care parte este dreptatea...
Pentru că ambele tabere din acest serios conflict au argumente și acuzații credibile si posibil adevărate referitoare la sumele plătite unor persoane din mediul ştiinţific de către cei care stau în spatele campaniilor Pro și Contra...
Cercetători și oameni de știință sunt in ambele tabere, dar când difuzăm informații despre probleme grave care afectează omenirea, este bine sa aflăm cine este in spatele lor...
Teodora, ai ales câteva exemplificări dintr-o lista, pe care eu o știu mult mai lungă, a adversarilor realităţilor privind schimbarea climei și încălzirea globală...
Eu aș putea sa-ți indic alte mii de exemplificări care sa le contrazică pe cele de mai sus, ale celor care cred în pericolele reale generate de activitățile umane nechibzuite, susținute de zeii profitului cu orice preţ...
Poate o parte din ele le-ai citit și tu...
Ma refer la cartea lui Al Gore, fost vice-președinte american, “UN ADEVAR INCOMOD”, la discuțiile care au avut loc între specialiști și politicieni pentru acordurile internașionale nerespectate de la KYOTO și PARIS....Există pe Internet transcriptul și video cu ele.
Tot pr Internet pot fi consultate zecile de rapoarte periodice IPCC (The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) is the United Nations body for assessing the science related to climate change) din ultimii ani, ca și ecourile lor în presa mondială...
Eu le-am citit in timp, pentru ca urmăresc problematica de multi ani...
Probabil că Greta Thunberg și milioanele de oameni care i-au urnat apelul de a protesta impotriva inacțiunii guvernelor și politicienilor responsabili, le-au citit sau au auzit de ele...
Când interesele economice și geopolitice - foarte mari ! - se amestecă in probleme științifice, rezultatul este cel prezentat de tine.
Intr-o societate de consum, cu un model economic de dezvoltare perimat, bazat pe arderea combustibililor fosili (care aduce trilioane de dolari cercurilor de afaceri interesate în exploatarea si comercializarea lor) și forţează sau chiar depăşesc limitele de sustenabilitate ale planetei, ADEVĂRUL va fi totdeauna ascuns majorității oamenilor cu preocupări și activități obișnuite, puțin sau de loc informați, și de aceea mai ușor de manipulat...
Dar el nu poate fi ascuns oamenilor de știință, specialiștilor care fac de zeci de ani studii și modelare climatică...
Am făcut acest pps – si celelalte mai vechi din ciclul SCENARII pentru secolul XXI - pentru actualitatea si importanta cunoașterii problemei încălzirii globale si a schimbării climei, în contextul preocupărilor și disputelor globale pe acest subiect....
Nu este locul aici să purtăm o discutie PRO sau CONTRA SCHIMBARII CLIMEI (cu una din componentele sale - INCĂLZIREA GLOBALĂ, cauza principală a multor calamități naturale vizibile cu ochiul liber în observațiile fiecăruia dintre noi, în curtea și orașul în care trăim și la buletinele meteo TV)
Inmulțirea fenomenelor climatice extreme, periculoase și distrugătoare, din ultima perioadă de mai mulți ani, este evidentă...
M-a interesat istoria geologică si climatologică a Pământului, am citit și înțeles ciclurile Milankovitch privind schimbările climatice, și de aceea știu multe episoade din trecutul de 4,5 miliarde de ani al Terrei în care s-au întâmplat modificări climatice mult mai grave...
Diferența față de situația din prezent, este că atunci pe Terra nu existau oameni care să sufere sau să moară din cauza efectelor distrugătoare ale acestora...
ADEVĂRUL este cel la care ajungem fiecare, in funcție de preocupările pe care le avem, de informațiile și studiile consultate și capacitatea de a le selecta și analiza....

Adrian TOIA, 06.10.2019, 01:14

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23430 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1073 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 4 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion