Publicitate

SCHIMBAREA CLIMEI -Greva climatica globala - prezentare PowerPoint

  • Currently 10.00/10

10.0 steluţe (6 voturi)

Pentru a vota cu stelute, autentifica-te.
Categoria: Educationale
Primita de la: Adrian TOIA (este autorul)
Data: 27.09.2019
Vizualizari: 853 in total, 7 pe zi
Descarcari: 78 in total, 0 pe zi

Descriere: În lipsa măsurilor pentru limitarea creşterii temperaturii globale medii, până în 2100, cu maximum 2 C peste valoarea pre-industrialǎ, stabilite de specialiști și politicieni din întreaga lume la Conferințele internaționale din ultimii ani, aceasta poate ajunge la cca. 6 C până la sfârşitul secolului XXI. Cu consecințe dramatice pentru omenire așa cum am prezentat in pps-urile SCENARII PENTRU SECOLUL XXI, pe această temă, postate pe NICEPPS.Cu toate acestea unii lideri din unele țări mari poluatoare nu țin cont de avertismentele specialiștilor.A fost nevoie ca GRETA THUNBERG, o elevă suedeză în vârstă de doar 16 ani, să atragă atenția lumii la mai multe Conferințe ONU pentru schimbările climatice, prin discursuri, mesaje și apeluri către politicieni și liderii lumii, cerându-le vehement și emoționant să ia în serios schimbările climatice și să facă ceva pentru a opri tendința periculoasă de încălzire globală.Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani, a devenit simbolul activismului pentru schimbările climatice și promotoarea grevelor climatice locale și globale.

Publicitate

Comentarii (17)

Mulțumesc ADMIN pentru publicarea pps-ului chiar în ziua de 27 septembrie, o zi care încheie săptămâna de proteste și greva climatică globală

Adrian TOIA, 27.09.2019, 08:48

Cea mai stringenta problema a omenirii,Afi sau a nu fi,merita toata atentia noastra.Frumoasa prezentare a acestui subiect mi-a adus un plus de speranta.Felicitari si multumesc Adrian Toia.

Emil Pantazopol.

Pantazopol Emil Ioachim, 30.09.2019, 03:44

Da asa este perfect adevarat ce sustine aceasta tanara !
Un subiect de actualitate si daca nu ne trezim mai repede,
cand o sa fie prea tarziu atunci ce se mai poate face ???
Un pps. pe care ar trebui sa-l vizioneze cat mai multi,
si sa luam atitudine ,Felicitari GRETA THUNBERG !!!
Felicitari Adrian pentru el !
Numai bine ,Angelica.

Angelica1, 30.09.2019, 04:28

Neobositul calator Dl. Emil Pantazopol, s-a oprit un timp, ca s-o asculte pe Greta Thunberg, care a devenit simbolul actiunilor de protest la adresa politicienilor care, din interese sau nepasare, ignora problemele incalzirii globale.
Impreuna cu alte milioane de oameni, protestatarii si-au strigat si isi striga mesajele si cererile in multe orase de pe meridianele si paralelele pe care Domnul Pantazopol, le-a adus aproape de noi, cu interesante pps-uri, si imagini vazute sau mai putin stiute de unii dintre noi....
Multumesc pentru acest popas Domnule Pantazopol si pentru aprecierea pps-ului meu, de actualitate imediata si de perspectiva nu prea indepartata, pe care l-am adaugat altor pps cu teme similare.
Sper sa ne mai intalnim.

Adrian TOIA, 30.09.2019, 08:15

Cred ca si pe tine, Angelica1, te-a impresionat timbrul si intonatia vocii foarte tinerei activiste Greta Thunberg, strigandu-si mesajele si indignarea. Am facut acest pps nu numai pentru actualitatea si importanta problemei incalzirii globale si a schimbarii climei – cred ca ai vazut si pps-urile mele mai vechi pe aceasta tema – dar si pentru ca am dorit ca persoanele care il vizioneaza sa-i asculte vocea si cuvintele emotionante.
Iti multumesc pentru ca le-am ascultat impreuna

Adrian TOIA, 30.09.2019, 08:18

Mulțumesc mult Pop Ion, pentru atentia și notarea prieteneasca a pps-urilor mele

Adrian TOIA, 02.10.2019, 08:05

Cu placere!
Va salut!

Pop Ion, 02.10.2019, 22:19

Am citit cu mare interes, atât pe internet, cât și materialul foarte bine prezentat de tine în acest pps, la fel ca și în celelalte, pentru care te felicit, dar am citit și părerea unor cercetători și oameni de știință privind încălzirea globală, care susțin că totul este o o afacere mondială și că de fapt nu există încălzire globală, că aşa-zisa schimbare climatică este o fraudă perpetuată pentru scopuri financiare şi ideologice, de către sistemul internaţional de putere.
O echipă de oameni de ştiinţă, condusă de geochimistul Tunli Lu, de la Universitatea Siracuza, New York, a descoperit, contrar credinţelor generale, că „Perioada Caldă Medievală”, cu aproximativ 500 – 1.000 de ani în urmă, când Pământul a trecut printr-o încălzire accentuată și temperatura medie globală a fost cu până la 3 °C mai mare decât în prezent, nu a fost doar în Europa, ci s-a extins până în Antarctica, ceea ce înseamnă că Pământul a avut deja o încălzire globală fără ajutorul emisiilor de dioxid de carbon produse de oameni, informează Daily Mail.
Unele studii, amănunțit efectuate de către oamenii de știință în Antarctica, au arătat chiar opusul la ceea ce prevăzuseră în ultimii ani, alarmiştii climei, că se va întâmpla la Polul Sud, cu excepţia activităţii vulcanice de dedesubtul câtorva părţi ale banchizei Antarcticii. Chiar când au prezis că Polul Sud se va încălzi şi va începe o topire dramatică, s-a întâmplat de fapt chiar opusul, suprafața mării pe timp de vară de jur împrejurul coastei Antarcticii (SSTs) este în RĂCIRE.
Patrick Moore, co-fondator Greenpeace, folosește cuvinte dure la adresa mișcărilor ecologiste moderne, numind încălzirea globală „cea mai mare înșelătorie din istorie” și denunțând folosirea de către acestea a sentimentelor de „frică și vinovăție” pentru a-și accentua mesajele.
„Ticăloșia contemporană privind problemele climatice este cea mai mare amenințare pentru iluminare de la Galileo încoace.”
„CO2 este hrana vieții! Nu este poluare”, declară Moore, susținând că folosirea combustibililor fosili de fapt „a salvat viața de la dispariție prematură”, pentru că CO2 a scăzut în continuu de la ultima eră glaciară, abia ajungând pentru plantele de pe pământ pentru a supraviețui, până când omenirea a intervenit în timpul Revoluției Industriale.
Laureatul Premiului Nobel Ivar Giaever a vorbit și el despre minciuna încălzirii globale la întâlnirea laureaților Nobel din 1 iulie 2015 și a împărtășit publicului alte fapte care nu sunt bine cunoscute despre starea climei planetei şi despre evoluția ei.
Giaever a afirmat în studiul său cu privire la modificările climatice că este necesar să ne ridicăm ceața de pe ochi şi să devenim conștienți de această minciună.
„Faptele sunt că în ultimii 100 de ani am măsurat temperaturile, ele au crescut cu până la 0,8 grade Kelvin, iar totul în lume a devenit mai bun. Deci cum pot spune unii că oamenii nu fac decât să înrăutățească clima atunci când nu avem dovezi? Trăim mai mult, avem o stare de sănătate mai bună și totul este mai bine.”
Acestea sunt doar câteva exemple cu părerea oamenilor de știință privind minciuna încălzirii globale și cum suntem manipulați din anumite interese.
Așadar, citind toate astea, cu îngrijorare mă întreb acum, adevărul care e, de fapt?
Cu stimă,
Teodora Buiță

Teodora Buiţă, 05.10.2019, 12:52

Care e, de fapt, ADEVĂRUL....se întreabă, pe bună dreptate îngrijorata și foarte activa și generoasa noastră colegă de pe NICEPPS, Teodora Buita... (cu note și felicitări)
Intr-o discuție de specialitate, cum este cea despre schimbarea climei și încălzirea globală. un nespecialist cred că ar trebui sa se conducă după vechea locuțiune latină CUI PRODEST ?, când încearcă să vadă de care parte este dreptatea...
Pentru că ambele tabere din acest serios conflict au argumente și acuzații credibile si posibil adevărate referitoare la sumele plătite unor persoane din mediul ştiinţific de către cei care stau în spatele campaniilor Pro și Contra...
Cercetători și oameni de știință sunt in ambele tabere, dar când difuzăm informații despre probleme grave care afectează omenirea, este bine sa aflăm cine este in spatele lor...
Teodora, ai ales câteva exemplificări dintr-o lista, pe care eu o știu mult mai lungă, a adversarilor realităţilor privind schimbarea climei și încălzirea globală...
Eu aș putea sa-ți indic alte mii de exemplificări care sa le contrazică pe cele de mai sus, ale celor care cred în pericolele reale generate de activitățile umane nechibzuite, susținute de zeii profitului cu orice preţ...
Poate o parte din ele le-ai citit și tu...
Ma refer la cartea lui Al Gore, fost vice-președinte american, “UN ADEVAR INCOMOD”, la discuțiile care au avut loc între specialiști și politicieni pentru acordurile internașionale nerespectate de la KYOTO și PARIS....Există pe Internet transcriptul și video cu ele.
Tot pr Internet pot fi consultate zecile de rapoarte periodice IPCC (The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) is the United Nations body for assessing the science related to climate change) din ultimii ani, ca și ecourile lor în presa mondială...
Eu le-am citit in timp, pentru ca urmăresc problematica de multi ani...
Probabil că Greta Thunberg și milioanele de oameni care i-au urnat apelul de a protesta impotriva inacțiunii guvernelor și politicienilor responsabili, le-au citit sau au auzit de ele...
Când interesele economice și geopolitice - foarte mari ! - se amestecă in probleme științifice, rezultatul este cel prezentat de tine.
Intr-o societate de consum, cu un model economic de dezvoltare perimat, bazat pe arderea combustibililor fosili (care aduce trilioane de dolari cercurilor de afaceri interesate în exploatarea si comercializarea lor) și forţează sau chiar depăşesc limitele de sustenabilitate ale planetei, ADEVĂRUL va fi totdeauna ascuns majorității oamenilor cu preocupări și activități obișnuite, puțin sau de loc informați, și de aceea mai ușor de manipulat...
Dar el nu poate fi ascuns oamenilor de știință, specialiștilor care fac de zeci de ani studii și modelare climatică...
Am făcut acest pps – si celelalte mai vechi din ciclul SCENARII pentru secolul XXI - pentru actualitatea si importanta cunoașterii problemei încălzirii globale si a schimbării climei, în contextul preocupărilor și disputelor globale pe acest subiect....
Nu este locul aici să purtăm o discutie PRO sau CONTRA SCHIMBARII CLIMEI (cu una din componentele sale - INCĂLZIREA GLOBALĂ, cauza principală a multor calamități naturale vizibile cu ochiul liber în observațiile fiecăruia dintre noi, în curtea și orașul în care trăim și la buletinele meteo TV)
Inmulțirea fenomenelor climatice extreme, periculoase și distrugătoare, din ultima perioadă de mai mulți ani, este evidentă...
M-a interesat istoria geologică si climatologică a Pământului, am citit și înțeles ciclurile Milankovitch privind schimbările climatice, și de aceea știu multe episoade din trecutul de 4,5 miliarde de ani al Terrei în care s-au întâmplat modificări climatice mult mai grave...
Diferența față de situația din prezent, este că atunci pe Terra nu existau oameni care să sufere sau să moară din cauza efectelor distrugătoare ale acestora...
ADEVĂRUL este cel la care ajungem fiecare, in funcție de preocupările pe care le avem, de informațiile și studiile consultate și capacitatea de a le selecta și analiza....

Adrian TOIA, 06.10.2019, 01:14

"....A fi, sau, a nu fi" ar fi zis odata Hamlet.
Hallo Teodora, hallo Adrian .
Care este adevarul ? Greu de gasit din comentarele voastre.
Un lucru este insa sigur si de necontestat. De cand a aparut acest copil minune activist al protectiei naturii, acest copil bolnav (diagnosticat Asperger-Syndrom,o forma a Autismului), acest copil, care, cu fata crispata de ura si cu lacrimi in ochi, fara pic de respect, insulta pe cei mai de seama politicieni si oameni din viata sociala, acest copil ,care, dupa parerea mea, este manipulat de anumite persoane cu anumite interese.(tatal este artist, produtent, om de afaceri si ziarist). De cand a aparut acest copil minune nimic nu mai este ca inainte.Ce vrei mai mult.
Suntem intoxicati cu demagogia salvarii omenirii. Mereu apar noi si noi asa zisi salvatori cu noi concepte. Ne facem vegani, nu mai calatorim, citim la lumina lumanari, traim in frig iar la urma nu vom mai avea voie sa respiram.
Ma intrbi daca imi place pps-ul ?
Nu-mi place dar te admir si respect pentru munca depusa. FELICITARI
Mai avem putin de trait !
Acesti putini ani vreau sa-i traiesc in liniste si harmonie
Cu aceasta dorinta inchei dorindu-va si voua acelas lucru.
Cu stima.
Helmut

Helmut Gürtler, 18.10.2019, 05:27

Nu stiu ce boli are „copilul minune” de care vorbesti tu, draga Helmut, stiu insa ca a fost invitata de inalte oficialitati la CONFERINTELE ONU din ultimii ani, care s-au ocupat de schimbarea climatica...
Nu stiu daca este manipulata numai ea, tu sau altii, intr-un fel sau altul...
Stiu insa ca exista zeci de mii de pagini ale unor rapoarte prezentate de oameni de stiinta si de oameni politici, care dezbat problema, Pro si Contra, de cativa zeci de ani...
Nu stiu daca le-ai citit. Eu da, si nu numai rapoartele anuale.
De aceea NU MA SIMT MANIPULAT de ce aflu si vad la TV ca se intampla in muntii si oceanele planetei.
Evenimente climatice/meteorologice extreme distrugatoare din cauza incalzirii globale influentate din ce in ce mai mult de activitati antropocentrice, cum se numesc ele.
Nu stiu de ce sindrom sufera cei care avertizeaza asupra pericolelor posibile (si inevitabile daca se va depasi un anumit prag de suportabilitate al Pamantului) in cazul continuarii politicilor de mediu iresponsabile.
Tu esti un turist consacrat nu numai in Dolomiti, dar poti gasi pe Internet ce se intampla cu ghetarii de pe glob, cei din alti munti ai planetei, cei de la alte latitudini decat Dolomitii sau cu banchizele si calotele glaciare de la cei doi poli...
De aceea eu am motive sa-i cred pe cei care ne previn...Tu nu ai...
Daca asta inseamna pentru tine să trăiești „acesti putini ani” (de unde stii cati ?) „in liniste si harmonie”, asa cum spui tu, nu pot decat sa-ti doresc sa ti se intample.
Politica strutului care-si ascunde capul in nisip, cand vine vorba de efectele negative ale incalzirii globale, nu ne da insa prea multe sperante....
Poate vei avea timp sa vezi ce se va intampla nu numai cu tine, ci si cu familia ta, copii, nepoti, rude...
Cred insa si ca nu ai motive sa vorbesti asa cum o faci despre STRIGATUL DE DISPERARE si NU DE URA, al Gretei Thunberg, o adolescenta mai lucida ca multi oameni maturi...
Si la al carei strigat de disperare au raspuns zeci de milioane de oameni de pe tot globul...

Adrian TOIA, 18.10.2019, 08:50

Da am uitat sa scriu despre ce copil minune este vorba.
Am crezut ca intelegi despre cine vorbesc. M-am inselat !
Este vorba de mult laudata activista Greta Thumberg iar unul din cei ce o manipuleaza (cred eu) este tatal ei Svante Thumberg, ziarist ,producent,om de afaceri si actor.
Diagnosticul boli a fost dat de mai multi profesori si pshiatri.

Helmut Gürtler, 18.10.2019, 12:51

Nu ştiu care din noi doi s-a înşelat, draga Helmut...
Eu am înțeles la cine te referi, dar nu de „copilul minune” era vorba în principal în răspunsul meu...
Am crezut ca vei da atenţie celor semnalate.
Poate data viitoare vei avea mai mult timp pentru astfel de subiecte serioase...

Adrian TOIA, 18.10.2019, 13:27

Sa stii Adriane ca ai dreptate :
Si sotia imi spune mereu ca ar fi cazul sa-mi iau mai mult timp si sa ma ocup de subiecte mai serioase.
I-am raspuns ca nu toti au talentul si darul unor anumite persoane, iar ca sa iau informatii , pe care le gasesti or cum in presa sau TV,nu este genul meu.
Ma multumesc sa traiesc simplu in mijlocul naturii

Helmut Gürtler, 22.10.2019, 01:48

Draga Helmut, sunt încântat sa fiu de aceeaşi părere cu soţia ta....
Faci foarte bine când cauţi și te bucuri de natura....
Tocmai de aceea cred ca ar trebui să te preocupe mai mult distrugerea ei...

Adrian TOIA, 22.10.2019, 02:53

Revin cu o completare, cred eu, importantă, de care, observ că nu a amintit nimeni aici, și anume, trecând peste manipulări și interese, adevărul este că s-a constatat că au loc schimbări climatice nu doar pe planeta noastră, ci și pe celelalte planete din sistemul solar. Motivul?
Toate indicațiile par să sugereze că sistemul solar se apropie de cea mai înaltă poziție din galaxie, cea mai apropiată poziție posibilă de miezul galactic. Aceasta este cea mai energetică regiune cu care Soarele poate fi înconjurat. Această regiune densă alterează câmpurile magnetice ale Soarelui și câmpurile magnetice ale tuturor planetelor din sistemul solar .
Creșterea petelor întunecate de pe Pluto, raportarea unor aurore pe Saturn, schimbarea polilor pe Uranus și schimbările în intensitatea luminii lui Neptun sugerează că au loc schimbări în întregul sistem solar.
O altă dovadă concretă a evidenței schimbărilor solare vine de la Pluto, care, deși se află în cea mai rece regiune a sistemului solar, se încălzește. Concret, presiunea atmosferică de pe Pluto a crescut cu 300%, ceea ce este mai mult decât pe oricare altă planetă din sistemul solar.
Iar câmpul magnetic al Soarelui, potrivit unui studiu realizat de Mike Lockwood la Laboratoarele Naționale Rutherford Appleton din California, a crescut cu 230% doar în secolul XX.
Așadar, observări valide și clare arată că Pământul nu este singura planetă din sistemul solar care trece prin schimbări climatice, iar creșterea în putere a câmpului magnetic al Soarelui este una dintre cele mai evidente dovezi ale schimbării dramatice care are loc în sistemul nostru solar, ceea ce e într-adevăr îngrijorător!
Închei, felicitându-te încă o dată, Adrian, pentru munca depusă în realizarea unor pps-uri cu subiecte interesante și de actualitate!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Teodora Buiţă, 26.10.2019, 10:33

Stimată Teodora, ultima ta intervenție în care aduci noi informații despre cauzele schimbării climei pe Terra, mă determină să adaug și eu câte ceva din ceea ce am citit și prezentat - parțial - in mai multe din pps-urile mele cu această temă...
Presupun că ai citit că sistemul solar face o rotație in jurul „centrului” Galaxiei, în cca. 225-250 milioane ani terestri...
Asa cum am ilustrat in aceste pps-uri, traiectoria sistemului solar este o sinusoidă în jurul planului galaxiei; cam la fiecare 60-65-72 milioane ani - cca. 30-36 milioane ani sub planul galaxiei, alte cca. 30-36 milioane ani deasupra planului galaxiei, apoi cca. 30-36 milioane ani înapoi spre planul galaxiei, și în continuare cca. 30-36 milioane ani sub planul galaxiei...ș.a.m.d....
Unele studii au corelat această mișcare sinusoidala și perioadele ei, cu periodicitatea extincțiilor de masă care au avut loc pe Terra...
Este adevărat că există lucrări care afirmă că sistemul solar se află în perioada de apropiere de planul Galaxiei, și de aici o serie de posibile consecințe...Dar este vorba de +/- milioane de ani...
Schimbările climatice sunt desigur mai intâi și mai mult influențate pe perioade relativ mai scurte, de cele TREI TIPURI DE MIȘCĂRI ALE PĂMÂNTULUI – în jurul soarelui și în jurul axei sale - cu valori de cca.100.000-400.000 ani, 41.000 ani și între 19.000-24.000-72.000 ani, așa cum sunt ele prezentate de ciclurile Milankovitch (am prezentat și asta in unele pps-uri mai vechi)
Există și păreri – încă nedovedite științific – potrivit cărora schimbările climatice sunt influențate și de ciclurile Soarelui – cca.11 ani și de activitatea acestuia, cu erupțiile si fenomenele pe care le provoacă în câmpul magnetic și în atmosfera Pământului...
DAR TOATE ACESTEA de mai sus sunt (POSIBILE) CAUZE NATURALE ale SCHIMBĂRILOR CLIMATICE....
Până când urmașii urmașilor nostri vor coloniza alte planete din Galaxie, sau vor reuși să schimbe orbita Pământului spre poziții mai favorabile, NU ESTE NIMIC DE FĂCUT...
Istoria Pământului a cunoscut perioade lungi de milioane de ani, cu temperaturi mult mari mari deasupra lui zero sau sub zero, ca în prezent....
Ceea ce ingrijorează de mai mulți ani din ce în ce mai mulți specialiști și oameni obișmuiți de pe Glob, este încălzirea/SCHIMBAREA climei, DIN CAUZE ANTROPICE, adică din cauza unor ACTIVITĂȚI UMANE GENERATOARE DE GAZE DE SERĂ (am prezentat acest model și evaluări în această problemă în câteva pps-uri mai demult)
Aici au apărut diferențele de INTERESE șI MANIPULĂRILE de care ai amintit la începutul ultimului tău comentariu....
Aici e află și ADEVĂRUL de care intrebai în primul tău comentariu la acest pps....
A fost firesc din partea mea să continui cu acest pps care prezintă unele acțiuni și recente la nivel global, având în vedere pps-urile realizate anterior cu această temă=problemă....

Adrian TOIA, 27.10.2019, 08:07

 

Adaugă şi tu un comentariu

Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Continut recomandat

Altele de acelaşi gen

Publicitate

Statistici

Avem peste 23650 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1075 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.

Un numar de 0 prezentari asteapta cu nerabdare acceptul nostru...

Promo


Desene gratuite in creion